Susijengin Petteri Koponen haastaa korisyhteisön Movemberiin

22.10.2014 Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin Petteri Koponen haluaa aktivoida koko suomalaisen koripalloyhteisön mukaan Movemberiin. Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä miesten terveyden edistämiseen.

Susijengi-tähti Petteri Koponen tempaisee hyvän asian puolesta ja haastaa korisyhteisön Movember-kampanjaan.

Movember-kampanjan avulla edistetään mm. eturauhas- ja kivessyövän tutkimusta. Huomiota herättävä viiksien kasvatus marraskuun ajan on osa Movember-kampanjaa. Tältä Koponen näytti viime marraskuussa. Kuvat: Oma Studio & Petteri Koponen.

Movemberiin osallistuvat miehet kasvattavat itselleen viiksiä marraskuun ajan. Myös naiset voivat osallistua rahan keräämiseen, tietouden levittämiseen sekä Mo Broiksi kutsuttujen miesten tukemiseen. Kampanjaan osallistuvat naiset tunnetaan nimellä Mo Sista.

Jo viime vuonna Movemberissa mukana ollut Koponen lähtee tempaukseen jälleen innolla mukaan.

- Olen aina ajatellut, että haluan olla hyvissä asioissa mukana. Movember on juuri tällainen, ja viiksien kasvattaminen on pieni vaiva.

- Totesin viime vuonna, että viikset eivät sovi minulle enkä ottaisi niitä jokapäiväiseen käyttöön, mutta hyvän asian vuoksi olen valmis näyttämään kuukauden vähän hölmöltä, MM-kisojen syöttökuninkuuden Susijengi-paidassa voittanut Koponen sanoo.

Viime vuonna 404 000 euroa Suomessa kerännyt Movember-kampanja pyrkii myös herättämään keskustelua miesten terveydestä, jotta ihmiset tietäisivät enemmän miehiä kohtaavista terveysriskeistä ja miehet saataisiin hoitamaan aktiivisesti terveyttään. Tämä toteutui Koposen kohdalla viime vuonna erinomaisesti.

- Viikseni herättivät runsaasti ihmetystä ja aiheuttivat pientä kuittailua kanssapelaajilta. Sitä kautta pääsin kuitenkin selittämään ihmisille, mistä viiksien kasvattamisessa ja Movemberissa on kysymys, ja näin levittämään tietoutta, Koponen kertoo.

Koponen ei edellisen Movemberin aikana ilmoittautunut virallisesti mukaan, vaan tyytyi pelkkään viiksien kasvattamiseen ja tietouden levittämiseen. Nyt hän on virallinen Mo Bro ja perustanut myös nimeä Susijengi kantavan joukkueen, johon ryhmän kapteenina itseoikeutetusti toimiva mies haluaa koko koripalloyhteisön mukaan.

- Toivon, että koko koripalloyhteisö lähtee mukaan Movemberiin ja ryhtyy keräämään varoja hyvän asian puolesta, Koponen toteaa.

Lisätiedot: Linkistä https://www.movember.com/fi/register/ pääsee ilmoittautumaan mukaan kampanjaan ja liittymään Koposen Susijengi-joukkueeseen
 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Näytä lisää vastaavia