Suomen pyörätuolikoriksen nuorten maajoukkue hakemassa tärkeää kokemusta Pajulahdessa järjestettävässä EPYG:ssä

1.7.2022 08:50 Uutta tulemista tekevä Suomen pyörätuolikoripallon maajoukkueen nuoret saavat tulevana viikonloppuna tärkeitä kansainvälisiä otteluita, kun joukkue osallistuu Suomessa järjestettävin European Para Youth Gamesiin. Loppuviikon ottelut ovat katsottavissa BasketFinlandin Youtube-kanavalta.

Suomi aloittaa oman urakkansa tänään kello 13.30 Hollantia vastaan.

Suomen Koripalloliitto käynnisti nuorten ja aikuisten pyörätuolikoripallon valmennusryhmän vuoden 2022 alusta, joka tähtää jatkossa maajoukkuetoimintaan. Valmennusryhmän myötä on käynnistetty pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen valmennustoiminta, joka kehittää pelaajia kohti kansainvälistä tasoa. Tarkoituksena on myös innostaa entistä enemmän harrastajia lajin pariin.

Yksi toiminnan kulmakivistä on, että nuoret pelaajat saavat tavoitteellista ja koripallotoimintaa, harjoittelua ja kilpailukokemusta. Perjantaina käynnistyvä EPYG tukee tätä tavoitetta, kun nuorten maajoukkue saa tärkeitä kansainvälisiä otteluita. 

- Meillä on joukkueessa tapahtunut alkuvuoden aikana tosi hyvä ryhmäytyminen, jonka myötä ryhmään on syntynyt tiivis, sitoutunut ja motivoinut porukka. Leirien myötä pelaajien kehittyminen on ollut nähtävissä, kun olemme päässeet harjoittelemaan perusasioita. Osalle pelaajistamme kansainväliset pelit ovat uusia. Olemme päässeet täällä Pajulahdessa seuraamaan muiden maiden harjoittelua, ja vähän jännitystä on meidän pelaajistamme ollut havaittavissa, avaa joukkueen päävalmentaja Mina Mojtahedi.

Tulevien otteluiden merkitystä pelaajille ei voi aliarvioida. EPYG:in yksi merkittävimmistä tarkoituksista on koota tavoitteelliset vammaisurheilijat yhteen paikkaan.

- Pelillisesti on tärkeintä, että pelaajat pääsevät katsomaan missä oma taso menee suhteessa muiden maiden urheilijoihin. Kokonaisuudessa on tärkeää myös se, että urheilijat saavat seurata toistensa toimintaa kentän ulkopuolella, joukkueen valmentaja Emma Virtanen taustoittaa.

Suomen joukkue osallistuu turnaukseen kahdella yli-ikäisellä pelaajalla, joten joukkue pelaa turnauksessa mutta eisijoitusotteluissa. Yli-ikäisiä (s. 1998 ja sitä vanhemmat) nimettiin joukkueeseen, jotta Suomi saa ainakin kahdeksan pelaajaa turnaukseen ja ottelut pelattua. 

- Pyörätuolikorista ei oikein voi seurata mistään, pelejä ei näy ja videoitakin netissä on suhteellisen vähän. Monille tämä on ensimmäinen kerta, kun ne pääsevät elämään pyörätuolikorista täysillä. Täällä tuemme meidän urheilijoita tunnistamaan omia vahvuuksia ja vastaavasti myös omia kehityskohteita, Mojtahedi jatkaa.

Kaikki ottelut ovat katsottavissa perjantaista sunnuntaihin BasketFinlandin Youtube-kanavalta. Suomen lisäksi turnaukseen osallistuu Hollanti, Italia, Irlanti ja Portugali.

- Olemme kevään aikana rakentaneet maajoukkueen uutta tulemista ja tavoitteena on tulevaisuudessa edetä EM-kisoihin. EPYG on yksi tärkeä askel kohti sitä. Tarkoituksena on saada luotua pelaajille sellainen kipinä, että he ovat entistä motivoituneempia tähtäämään huipulle, Motajhedi päättää ja toivottaa kaikki tervetulleeksi Pajulahteen seuraamaan joukkueen edesottamuksia.

Suomen joukkue EPYG:ssä

Anttila Jesse, BC Nokia
Karvo Santeri, Tapiolan Honka
Keskikorpi Nuutti, Kalajoki
Kylänpää Aku, Tapiolan Honka
Kössö Henri, Tapiolan Honka
Laine Joni, BC Nokia
Paukkeri Sini, Tapiolan Honka
Tyni Topias, Tapiolan Honka

Mina Mojtahedi, päävalmentaja
Emma Virtanen, valmentaja
Markku Vesikansa, joukkueenjohtaja ja huolto 

EPYG:in pyörätuolikoriksen ottelut ovat katsottavissa BasketFinlandin Youtube-kanavalta.

 
2.3.2022 08:30 Pyörätuolikoripallo

Pyörätuolikoripalloilijoille tavoitteellista leiritystä

Pyörätuolikoripallon valmennusryhmä kokoontui tammikuussa harjoitusleirille Helsingissä. Päivän kestävä leiri piti sisällään kahdet lajiharjoitukset ja fysiikkatreenin. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran tulevana viikonloppuna.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

10.1.2020 08:49 Pyörätuolikoripallo

Kausiennakko: Hongalla kasassa nuori joukkue pyörätuolikoripallon SM-sarjassa

Pyörätuolikoripallon SM-sarja pelataan kaudella 2019-2020 kolmen joukkueen voimin. Tapiolan Hongan nuoret pelaajat Sini Paukeri, Henri Kössö ja Lasse Tahkoniemi ennakoivat lauantaina alkavaa kautta ja kertovat omista kokemuksistaan pyörätuolikoripallon parissa.

8.1.2020 08:37 Pyörätuolikoripallo

Kausiennakko: BC Nokia ensimmäistä kertaa mukana pyörätuolikoripallon SM-sarjassa

Pyörätuolikoripallon SM-sarja pelataan kaudella 2019-2020 kolmen joukkueen voimin. Vaikka BC Nokia on ensimmäistä kertaa mukana sarjassa, on sillä koossa kokenut pelaajarunko. Kausi käynnistyy 11.1.

3.12.2019 09:35 Pyörätuolikoripallo

Kansainvälinen vammaisten päivä: Pyörätuolikoris vei Markku Poikelan mukanaan

Tänään vietetään Kansainvälistä vammaisten päivää. PuHu:n Markku Poikela kertoo ajatuksiaan pyörätuolikoripallosta sekä erityisliikunnanohjaajan että pelaajan näkökulmasta ja ennakoi tammikuussa käynnistyvää sarjakautta.

24.3.2019 10:12 Pyörätuolikoripallo

Pyörätuolikoripallon Suomen mestaruus palasi Tampereelle

Tampereen NMKY juhli Suomen mestaruutta neljän vuoden tauon jälkeen, kun se kaatoi finaalissa Vilppaan. Pronssiottelussa PuHu oli Honkaa etevämpi.

21.12.2018 12:00 Pyörätuolikoripallo

Teemu Partanen nauttii pyörätuolikoripalloammattilaisuudesta

Saksan pyörätuolikoripallon Bundesliigaan noussut Thuringia Bulls kysyi syksyllä 2011 Teemu Partaselta, josko hän olisi kiinnostunut edustamaan nousijajoukkuetta Saksan korkeimmalla sarjatasolla. Seitsemän vuotta myöhemmin Partanen, 27, on Saksan ja Euroopan koripallomestari sekä suomalaisen pyörätuolikoripallon ehdoton kärkinimi.

Pyörätuolikoripallon Suomen mestaruus Salon Vilppaalle

Koripallokauden ensimmäinen Suomen mestaruus ratkaistiin Salossa Salon Vilppaan ja PuHu Junioreiden välillä. Finaalissa Vilpas voitti seurahistoriansa ensimmäisen SM-kullan pistein 39-34.

11.7.2015 EM-kilpailut

Suomen pyörätuolimiehille C-divisioonan EM-pronssia

Suomen pyörätuolikoripallomaajoukkue taisteli itselleen muutaman vuoden arvokisatauon jälkeen EM-kisojen C-divisioonan pronssimitalin. Pronssiottelussa Suomi kukisti Irlannin niukasti 61-58 ja pääsi juhlimaan mitaleja.

10.7.2015 EM-kilpailut

Pyörätuolimiehet taistelemaan noususta B-divisionaan

Suomen pyörätuolimaajoukkue kukisti kutkuttavassa taistelussa Irlannin lukemin 56-58 ja eteni välieriin, jossa vastaan asettuu C-divisioonan EM-kisojen isäntämaa Portugali. Voitolla Portugalista Suomi etenisi myös finaalin lisäksi B-divisioonaan.

8.7.2015 EM-kilpailut

Pyörätuolimaajoukkue avasi EM-kisat kahdella voitolla

Suomen pyörätuolimaajoukkue aloitti Lissabonin C-divisioonan EM-kilpailut kahdella voitolla Serbiasta (69-40) sekä niukasti isäntämaa Portugalista lukemin 49-47.

30.3.2015 Haastattelu

Leo-Pekka Tähti odottaa innolla kesää: ”EM-kisat ovat mahtava juttu”

Pyörätuolikoripallon maajoukkueen kokeneimpaan kaartiin ja Suomen tunnetuimpiin vammaisurheilijoihin lukeutuva Leo-Pekka Tähti, 31, puhkuu intoa maajoukkueen paluusta kansainväliselle tasolle, heinäkuussa Portugalissa järjestettäviin C-sarjan EM-kisoihin.

Wolves on Wheels - pyörätuolikoripallon maajoukkue tekee uutta tuloaan

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa tositoimiin kansainväliselle tasolle pienen tauon jälkeen. Joukkue osallistuu heinäkuussa järjestettäviin C-sarjan EM-kisoihin Portugalissa ja kohtaa siellä muun muassa kovatasoisen isäntämaan.

Pyörätuolikoripallon Suomen mestaruus Lahden NMKY:lle

Lahden NMKY on kruunattu pyörätuolikoripallon vuoden 2013 Suomen mestariksi. LaNMKY löi lauantaina pelatussa loppuottelussa viime kauden mestarin TSI/NMKY:n pistein 56–46 (21–22). SM-pronssille ylsi PuHu, joka voitti pronssiottelussa Turun Riennon.

Pyörätuolikoripallon suomalaistähti Mojtahedi palaa SM-sarjaan valmentajaksi

Suomalainen pyörätuolikoripallo saa kaudeksi 2012/13 kovan luokan paluumuuttajan, kun huikean uran USA:n ja Saksan huippujoukkueissa tehnyt Mina Mojtahedi palasi kotimaahansa. Mojtahedia ei kuitenkaan nähdä pelituolissa parketeilla, vaan hän ryhtyi SM-sarjassa pelaavan vantaalaisen PuHu Juniorien valmentajaksi.

TSI/NMKY yllätti suosikit pyörätuolikoriksen SM-finaaleissa

Tamperelainen TSI/NMKY yllätti suosikit ja voitti pyörätuolikoripallon kauden 2011/12 Suomen mestaruuden. Runkosarjassa joukkue jäi selkeästi kolmanneksi PuHun ja BC Sisun taakse, mutta mitalipeleissä tamperelaiset onnistuivat lyömään molemmat ennakkosuosikit tiukkojen vaiheiden jälkeen.

4.11.2011 Haastattelu

Mina Mojtahedi elää koripallounelmiaan todeksi

Tapiolan Hongan kasvatti Mina Mojtahedi, 38, elää koripallounelmiaan todeksi Saksan pyörätuolikoripallomestari RSV Lahn-Dillin riveissä. Saksan tuplamestaruuden lisäksi Mojtahedin tarkoituksena on kruunata uransa vuoden 2012 Euroopan mestaruudella.

Mojtahedin kausi käynnistyi voitolla

Suomalaisen Mina Mojtahedin kausi Saksan pyörätuolikoripalloliigassa käynnistyi voitokkaasti. Mojtahedin edustama hallitseva Saksan mestari RSV Lahn-Dill kukisti avauskierroksella Frankfurt Skywheelersin pistein 71-38 (38-12).

Koripalloliitto yhteistyöhön Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kanssa

Suomalaisen pyörätuolikoripallon sekä kehitysvammaisten Unified-koripallon kehittämistyö ja -toiminta siirtyvät vastaisuudessa Koripalloliiton alaisuuteen. Koripalloliitto hakee myös Suomen Paralympiakomitean jäsenyyttä ensimmäisenä maailmanlaajuisen joukkuepalloilulajin lajiliittona Suomessa.

PuHu Juniorit pyörätuolikoriksen Suomen mestari

Vantaalaisseura PuHu Junioreiden pyörätuolikoripallojoukkueesta leivottiin viikonvaihteessa PT-Keskus Leaguen voittaja ja Suomen mestari vuosimallia 2011. Vantaalaiset kukistivat Lahden NMKY:n Lahdessa pelatussa finaalissa 57-50.

Näytä lisää vastaavia