Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

19.11.2021 11:00 Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin.

Yleisötilaisuuksia koskeva päätös kohdistuu vain yleisöön, ei henkilökuntaan, esiintyjiin tai esimerkiksi koripallo-otteluiden pelaajiin eikä ottelutoimijoihin. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

Jos koronapassi otetaan käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta. Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei tarkasteta henkilökunnalta, esiintyjiltä tai ottelussa pelaavilta urheilijoilta eikä ottelutoimijoilta.

Suomen Koripalloliitto suosittelee koronapassin käyttöä kaikissa rajoitusten alaisissa tapahtumissa.

Vaihtoehtoiset toimintamallit tilaisuuden järjestäjille yleisörajoitusten aikana ovat:

  1. Tapahtumaan otetaan enintään aluehallintoviraston määräämän kokoontumisrajoituksen mukainen yleisömäärä.
  2. Jos ei pystytä varmistamaan, että aluehallintoviraston määräämän kokoontumisrajoituksen mukainen yleisömäärä ei ylity, on otettava koronapassi käyttöön ja järjestettävä sisääntuloon koronapassin tarkastus.
  3. Jos koronapassin käyttö ei syystä tai toisesta onnistu tai ette halua siihen ryhtyä tai ette kykene valvomaan yleisömäärää, tulee ottelut pelata aluehallintovirastojen yleisötilaisuuksia koskien rajoitusten aikana ilman yleisöä.

Ottelutoimijat joita ei lasketa yleisörajoituksen piiriin ovat pelaajat, erotuomarit, toimitsijat, kahvilan/ravintolan henkilökunta, järjestyksenvalvojat, median edustajat mediakatsomossa sekä muut ottelutapahtuman järjestämiseen sarjamääräyksissä mainitut välttämättömät toimijat. Huomatkaa kuitenkin, että mikäli turnaukseen osallistuvien joukkueiden pelaajia on katsomossa, lasketaan heidät yleisöksi.

Muita toimintaohjeita:

  • Koronapassin lukijasovellus on nimeltään Koronatodistuksen lukija ja sen on ladattavissa sovelluskaupoista sekä Android että iOS -käyttöjärjestelmille.
  • Koripalloliitto suosittelee, että Seura tekee yhteisen päätöksen toimintatavoista ja julkaisee sen omilla nettisivuilla sekä muissa viestintäkanavissaan.
  • Järjestävän joukkueen on tiedotettava ottelu/-turnaustapahtumaan saapuvia joukkueita  viimeistään kaksi vuorokautta ennen tapahtumaa siitä, mikä toimintamalli joukkueen järjestämissä otteluissa on käytössä.
  • Saavutaan paikalle vain terveinä, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta sekä käytetään kasvomaskia sisätiloissa THL:n suositusten mukaisesti.
  • Ottelu – ja turnaustapahtumissa mahdollisuuksien mukaan joukkueille on järjestettävä omat pukuhuonetilat taikka pukuhuoneiden käyttöä tulee porrastaa. Ottelutoimijoiden ja yleisön välistä kohtaamisia tulee rajoittaa.
  • Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa Olympiakomitean koronaohjeita. Lisäksi aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoisssa on noudatettava voimassa olevaa Koronamanuaalia.
 
13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

Näytä lisää vastaavia