Suomen 17-vuotiaat tytöt ensimmäiseen voittoon MM-kisoissa – loistelias kolmas jakso kaatoi Argentiinan

17.7.2024 07:29 Meksikossa pelattavissa 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi päätti alkulohkonsa voittoon, kun Sudenpennut kellisti Argentiinan 58-64 (35-28). Suomi pelaa paikasta kahdeksan parhaan joukossa tänään keskiviikkona klo 22:00 Uusi-Seelantia vastaan.

Sudenpennut juhli ensimmäistä voittoaan tyttöjen MM-tasolla. Kuva: FIBA.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta argentiinalaisten hyvä pätkä osui toisen jakson loppupuolelle, minkä myötä Argentiina pääsi puoliajalle suurimassa johdossaan, 7 pisteessä.

Sudenpennut tuli kolmannelle jaksolle hurjalla peli-ilmeellä ja äityi 16-0-juoksuun ja karkasi parhaimmillaan 17 pisteen taakse. Suomi vei kokonaisuudessaan kolmannen jakson 2-26.

Argentiina kiri viimeisellä jaksolla, mutta Sudenpennut sai suojeltua johtoaan loppusummeriin asti.

– Ensimmäiset kaksi jaksoa oli meiltä turnauksen huonointa pelaamista. Ensimmäisen kympin aikana 9 menetystä ja 6 hyökkäyslevypalloa vastustajalle. Puoliajalla nuo lukemat olivat 14 ja 7. Selvästi emme onnistuneet otteluun valmistautumisessa yhtä hyvin kuin Japania ja Espanjaa vastaan – se menee puhtaasti minun piikkiini, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

– Kolmas jakso oli sitten meiltä turnauksen parasta peliä. Saimme lukittua puolustuksemme ja samalla hyökkäsimme päättäväisemmin ja fiksummin. Neljännellä jaksolla hetken luulimme, ettei tarvitse enää pelata ja Argentiina pääsi vielä lähelle. Onneksi saimme rytmistä kiinni ja viimeisteltiin peli.

– Toisella puoliajalla menetimme pallon ainoastaan kolme kertaa ja veimme yhtä lukuun ottamatta kaikki oman pään levypallot. Sen toivon olevan oppi mukaan tästä ottelusta huomiselle.

Suomelta vauhdissa olivat muun muassa Eevi Seppä (17/13) ja Tiia Talonen (16/6/4 riistoa). Ratkaisuhetkillä Argentiina kiri kolmen pisteen päähän, mutta reilu ennen minuutti ennen loppusummeria Heli Lehto (4/2) upotti kulmasta tärkeän kolmosen, joka tyrehdytti Argentiinan kirin.

Argentiinan pistekaksikko oli Sol Depetris (17/4/6 syöttöä) ja Isabella Ingenito (13/3).

MM-kisoissa alkulohkot ovat saatu päätökseen. Suomi sijoittui A-lohkossa kolmanneksi ja kohtaa neljännesvälierissä Uusi-Seelannin. Peli alkaa klo 22:00 Suomen aikaa.

– Voitto antaa uskoa ja huomenna meillä on käsillä peli, jonka voittamalla pääsemme kahdeksan parhaan joukkoon. Se on tavoitteemme ja teemme kaikkemme, että saavutamme sen.

> Ottelutilastot

Henkilöt

22.7.2024 10:00 Nuorten MM-kilpailut

Italia Sudenpentuja parempi 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen päätösottelussa – ”Isossa kuvassa teimme historiaa”

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat Meksikossa päättyivät tappioon Italialle 64-73 (26-40). Suomi sijoittui historiallisesti kahdeksanneksi, mikä on Sudenpentujen kaikkien aikojen korkein sijoitus MM-kisoissa.

21.7.2024 09:34 Nuorten MM-kilpailut

Australia liian kova Suomelle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen toiseksi viimeisessä pelissä

Meksikossa pidettävissä 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi hävisi Australialle 78-61 (42-33). Suomi pelaa täten sijoista 7-8 jo tänään 21:00 Suomen aikaa Italiaa vastaan.

20.7.2024 10:12 Nuorten MM-kilpailut

Sudenpennut taipui Kanadalle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-puolivälierissä

Meksikossa pidettävissä 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi kohtasi parempansa puolivälierissä, kun Kanada eteni mitalipeleihin loppunumeroin 44-82 (24-37). Suomi pelaa täten sijoista 5-8 ja kohtaa jo tänään illalla 23:30 Suomen aikaa Australian.

18.7.2024 07:30 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaat tytöt kirjoittivat jälleen historiaa MM-kisoissa! Sudenpennut kahdeksan parhaan joukkoon Uusi-Seelanti-voitolla

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jätti jälkensä suomalaiseen koripallohistoriaan Meksikossa pidettävissä MM-kisoissa, kun Sudenpennut eteni kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Uusi-Seelannin 78-55 (52-27) neljännesvälierissä.

15.7.2024 10:01 Nuorten MM-kilpailut

Espanja kaatoi Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen alkulohkossa

Meksikossa pidettävissä 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi hävisi alkulohkonsa toisessa ottelussa Espanjalle 35-71 (18-27). Suomi kohtaa alkulohkonsa viimeisessä ottelussa tiistaina Argentiinan klo 22:00 Suomen aikaa.

14.7.2024 11:15 Nuorten MM-kilpailut

Sudenpennuille niukka tappio Japania vastaan 17-vuotiaiden tyttöjen MM-avauksessa

Historialliset 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat käynnistivät viime yönä Meksikossa Suomen osalta, kun Sudenpennut hävisivät Japanille 62-60 (24-25). Suomi kohtaa tänään sunnuntaina Suomen aikaa klo 22:00 Espanjan.

13.7.2024 10:44 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa MM-kisansa Meksikossa ensi yönä

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen historialliset MM-kisat Meksikossa käynnistyvät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun Suomi kohtaa 00:30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Japanin.

5.7.2024 13:25 Sudenpennut

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa valmistautumisen kohti MM-kisoja kahdella Espanja-maaottelulla

Historiallisiin MM-kisoihin valmistautuva Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue matkustaa tänään Madridiin, jossa joukkue kohtaa lauantaina ja sunnuntaina Espanjan. Tämän jälkeen Sudenpennut matkustaa Meksikoon, jossa joukkue kohtaa vielä keskiviikkona 10.7. Kroatian ennen 14.7. alkavia MM-kisoja.

24.5.2024 13:14 Sudenpennut

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohti Meksikon MM-kisoja 15 pelaajan ringillä

Meksikossa pidettäviin MM-kisoihin valmistautuva Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue lähtee valmistautumaan kohti historiallisia maailmanmestaruuskisoja 15 pelaajan ringillä.

11.4.2024 21:20 Sudenpennut