Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen EM-urakka pyörähtää käyntiin huomenna

4.8.2016 Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat alkavat huomenna perjantaina 5.8. Romanian Oradeassa. Suomen kanssa samassa C-lohkossa pelaavat Skotlanti, Bulgaria, Englanti, Irlanti sekä Bosnia-Hertsegovina. Suomen päävalmentaja Mikko Asikaisen mukaan valmistautuminen on mennyt hyvin ja turnaukseen lähdetään luottavaisin mielin.

Elina Arike ja Suomen 16-vuotiaat tytöt kohtaavat huomenna EM-avauksessa Irlannin.

Ariken lisäksi Suomea tähdittävät mm. Sara Bejedi...

... ja Jemina Vidgren. Kuvat: Vesa Koivunen.


– Lähdemme kisoihin positiivisin ja luottavaisin mielin. Leiritys eteni pitkälti suunnitelmien mukaan ja tytöt ovat osoittaneet tällä matkalla hyvää sitoutumista, kasvun asennetta ja osoittaneet kykynsä kehittyä. Valmennusstaffin apuvalmentajat ja fyssarit ovat olleet tässä hienona tukena sekä tehneet sitoutuneesti töitä yhteisen kokonaisuuden eteenpäin viemiseksi, Suomen päävalmentaja Mikko Asikainen kertoo.
 

– Tavoitteenamme on jatkaa tätä kehityskaarta myös kisojen aikana ja käsitellä kaikki eteen tulevat eri vaiheet siten, että tämä vahvistaa meidän omaa tekemistä. Tulosta kunnioitetaan kaikissa tilanteissa ja jatkamme siitä aina vaan eteenpäin.
 

EM-kisojen avausottelussaan Suomi kohtaa huomenna Irlannin kello 18:00. Sudenpennut pelaa ensin kolme ottelua päivittäin putkeen (Irlanti, Bulgaria ja Bosnia-Hertsegovina) ja lyövät välipäivän jälkeen hampaansa Englantiin ja Skotlantiin.
 

– Lähdemme turnaukseen vahvasti omaan tekemiseen luottaen ja voittamaan yksittäisiä tilanteita peleissä, joka tarjoaa meille eniten mahdollisuuksia tapahtumasta toiseen. Olemme valmistautuneet hyvin ja olemme pelaajina sekä valmentajina etuoikeutettuja saadessamme edustaa meidän yhteistä susiperhettä tässä kokemuksessa, joten laitamme varmasti kaiken peliin ja osaamme myös nauttia näistä mahdollisuuksista.

 

Suomen 16-vuotiaat tytöt B-divisioonan EM-kisoissa 2016

#SukunimiEtunimiSeura
3BejediSaraTapiolan Honka/HBA
4MäenpääVeraHyPo
5UkkonenSagaHelmi Basket
7Vehka-ahoLottaVimpelin Veto
8PekonenEbbaTapiolan Honka/HBA
9VidgrenJeminaTampereen Pyrintö
10ViitanenVenlaTikS/HBA
11KosonenRoosaCatz
12LehtiRosaPuHu Juniorit/HBA
13ArikeElinaHelmi Basket/HBA
14TörnblomEmmaTampereen Pyrintö
15VähäsaloSonjaTikS


Päävalmentaja Mikko Asikainen
Valmentaja Niko Nyholm
Valmentaja Juha-Pekka Männistö
Fysioterapeutti Dinah Bedretdin
Joukkueenjohtaja Jussi Laakso

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

Näytä lisää vastaavia