Sofia Pelander vaihtaa Ruotsista Saksan Bundesliigaan

27.8.2020 08:37 Susiladiesin viimeisissä EM-karsinnoissa kapteeniksi valittu Sofia Pelander, 28, siirtyy tulevaksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan Herner TC:hen. Pelander on viihtynyt viimeiset viisi kautta Ruotsin pääsarjassa.

Sofia Pelander (keskellä) pelaa tulevalla kaudella Saksan Bundesliigassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Pelanderin viisivuotisesta länsinaapuripätkästä neljä ensimmäistä vuotta kuluivat Norrköping Dolphinsissa, jossa hän pääsi pelaamaan opiskelujen ohella. Valmistuttuaan yliopistosta Pelander siirtyi ruotsalaiseen huippujoukkueeseen A3 Basket Uumajaan, jossa hän pääsi pelaamaan Ruotsin pääsarjan lisäksi EuroCupia.

– Olen edelleen kiitollinen Norrköping Dolphinsille, että he tukivat minua nämä kaikki vuodet ja antoivat mahdollisuuden pelata korkeatasoista koripalloa opiskelujen lisäksi. Suuri käännekohta oli vuosi sitten, kun valmistuin. Sen jälkeen pystyin vihdoin keskittymään kokonaan koripalloon ja seuraamaan unelmiani, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, Pelander sanoo Hernerin tiedotteessa.

Tilastollisesti Pelander tehtaili EuroCupissa 9,5 pistettä ja 5,3 levypalloa, kun taas Ruotsin pääsarjassa tilastot olivat 6,9 pistettä ja 5,9 levypalloa.

Pelander sai viime marraskuun EM-karsinnoissa suuren kunnian, kun hänet valittiin Susiladiesin kapteeniksi.

– Taisin alkaa itkemään, kun valmentaja soitti ja kysyi. Se taitaa olla yksi suurimmista palkinnoista, mitä uran aikana voi saada.

Herner TC voitti sekä Bundesliigan että Saksan cupin kaudella 2018/19. Molemmat tittelit olivat seurahistorian ensimmäiset.

– Joukkue on täysin ammattimainen, treenaa kovaa ja seura pitää hyvää huolta pelaajistaan. Minun on ehdottomasti aika kokeilla jotain uutta ja Saksan liigan on erittäin kilpailukykyinen.

Pelander on Salon Vilppaan kasvatti, joka voitti naisten Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon kaudella 2012/13 Turun Riennon riveissä. Pelander on pukenut naisten maajoukkuepaidan urallaan yhteensä 35 kertaa.

Henkilöt

 
20.7.2024 10:38 Susiladies

Sara Bejedi sopimukseen unkarilaisen Euroliiga-karsija KSC Szekszárdin kanssa

Florida Statessa keväällä NCAA-uransa päättänyt Sara Bejedi, 24, on tehnyt sopimuksen unkarilaisen KSC Szekszárdin, joka karsii syksyllä pääsystä Euroliigaan. Bejedi oli yksi Susiladiesin kesän otteluiden avainpelaajista ja kerännyt tähän mennessä 16 ottelua naisten maajoukkueessa.

4.7.2024 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Italian finaalien MVP Awak Kuier jatkosopimukseen Reyer Venezian kanssa

Susiladiesin tähtipelaaja Awak Kuier, 22, on tehnyt jatkosopimuksen italialaisseura Reyer Venezian kanssa. Kuier juhli seuran väreissä tänä keväänä Italian mestaruutta ja Peli-Karhut-kasvatti palkittiin finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

22.5.2024 07:15 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierista Italian mestari ja finaalien MVP

Awak Kuierista tuli tiistai-iltana Italian mestari, kun Reyer Venezia voitti kolmannen kerran Famila Schion vieden finaalisarjan suoraan 3-0. Kuier palkittiin myös finaalien MVP-palkinnolla.

18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

Näytä lisää vastaavia