Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

30.9.2021 13:15 Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

Sofia Pelander aloittaa toisen kautensa Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Herner TC aloitti kautensa viime viikonloppuna kohdatessaan Elina Koskimiehen ja Anissa Poundsin edustaman Nördlingenin. Koskimiehen 20 pisteen johdattamana Nördlingen haki hieman yllättävän 89-88-vierasvoiton.

- Ei ollut tietenkään hirveän hyvä kauden aloitus, kun tuli pinnan tappio kotikentällä. Emme olleet ihan valmiita tähän peliin ja Nördlingen tuli yllättävän aggressiivisesti, vaikka olimme skoutanneet heidät ja tiesimme heidän tulevan kovaa. Kunnia kuitenkin heille, että he pitkän matkan jälkeen tulivat peliin noin hyvin. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja analysoimme tämän pelin ja sitten perjantaina päästään kokeilemaan uudestaan, Pelander ruoti avausottelua.

Saksassa on läpi vuosien nähty suomalaispelaajia, mutta viime kaudella Pelander kannatteli ainoana suomalaisten mainetta. Tällä kaudella sarjassa nähdään suomalaisia neljän pelaajan verran, kun Koskimiehen ja Poundsin lisäksi Anniina Äijänen siirtyi kesällä Saksaan tehtyään Saarlouis Royalsin kanssa sopimukseen.

- Oli sikahauskaa nähdä Elina ja Anissa. On hauskaa, kun on paljon suomalaisia pelaajia. Lisäksi on aika paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet Ruotsissa, joten on myös sellaisia puolituttuja, viisi kautta Ruotsissa pelannut Pelander iloitsee.

Sofia Pelanderin tähtäimessä on mestaruus. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelanderin viime kausi Hernen kanssa oli vaikea. Alussa uusi sarja tuotti omat kasvukipunsa ja myös loukkaantumiset aiheuttivat päänvaivaa. Lisäksi joukkueen kausi päättyi pettymykseen, kun se putosi mestaruustaistelusta välierävaiheessa, ja pronssikin jäi haaveeksi useiden poissaolojen takia. Seura tarjosi Pelanderille jatkosopimusta jo viime kaudella ja lopulta hän päätti tarttua täkyyn.

- Oli alustavia neuvotteluja myös muualle, muttei mitään sellaista varmaa. Aloitimme Hernen kanssa jatkoneuvottelut jo ennen viime kauden pudotuspelejä. Siinä oli matkalla vähän väärinkäsitystä ja muuta, mutta tämä oli hyvä paikka jatkaa ja oli kiva saada jatko hoidettua ajoissa.

- Viime kaudesta jäi vähän hampaankoloon, kun minulla oli loukkaantumisia enkä ollut tyytyväinen omaan kauteeni. Minulla meni pelirytmiin totutellessa aika kauan, ja vasta oikeastaan kevätkaudella aloin pelata omaa peliäni. Tunsin kehittyneeni täällä ja oli helppo tulla takaisin, kun tiesin että kaikki hoituu ja osa myös viime kauden pelaajista jäi tänne. Samalla tietää miten kaikki toimii ja niin edelleen.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toiseen kauteen lähdettäessä sarja on tutumpi ja sitä kautta pelityyliin totuttelemiseen ei mene enää aikaa.

- Nyt tuntee liigaa vähän paremmin ja hieman myös pelaajia sekä tietää mitä täällä vaaditaan. Meillä on samat valmentajat ja he tietävät mihin keskittyä minussa harjoituksissa ja tuntevat minut pelaajana. Myös osa pelaajista on jäänyt, joka on aina hyvä, ettei koko joukkue ole täysin uusi niin kuin esimerkiksi viime vuonna. Meillä oli harjoituskaudella hyvää tekemistä ja joukkueeseen on hankittu samalla tavalla koripallosta ajattelevia pelaajia. Toivottavasti löydämme yhteisen sävelen mahdollisimman nopesti.

Bundesliigaa ovat viime vuosien ajan hallinneet Keltern sekä Wasserburg. Herne pääsi lyömään kiilaa väliin vuonna 2019 ja haluaa uusia tempun myös tänä vuonna.

- Mestaruus on tavoitteena ja olemme sanoneet sen myös ääneen. Se ei ole helppo tavoite, mutta sitä varten täällä ollaan. Minusta tuntuu, että sarja on tänä vuonna tasaisempi ja kovempi kuin viime kaudella, arvioi Pelander.

Henkilöt

 
8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia