Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

2.6.2023 20:45 Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

Severi Kaukiainen sähisee Karhu Basketin takakentällä myös seuraavat kaksi kautta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga.

Susijengi-debyyttinsäkin päättyneellä kaudella tehnyt Peli-Karhujen kasvatti Kaukiainen edusti Karhu Basketia Korisliigassa 45 ottelussa 24,1 minuutin, 13,0 pisteen, 5,0 syötön, 2,5 levypallon ja 1,1 riiston keskiarvoin.

FIBA Europe Cupissa Kaukiainen täytti tilastosarakkeita puolestaan 23,5 minuutin, 10,9 pisteen, 2,6 syötön ja 2,4 levypallon keskiarvoin. Karhu Basket eteni Kaukiaisen kapellimestaroimana FIBA Europe Cupin välieriin asti.

Kaukiaisen kaksivuotinen jatkosopimus sisältää ulkomaanoptiot kesille 2023 ja 2024.

- Severin nousujohteiset kaksi ensimmäistä vuotta Kauhajoella ovat hyvä osoitus toimivasta yhdistelmästä, jossa pelaajan korkea motivaatio, riittävän haastava ympäristö ja tietysti terveenä pysyminen ovat kaikki toteutuneet, päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi Karhu Basketin tiedotteessa.

- Seuraavaksi (Severin) pitää pystyä ottamaan myös isompi johtajan rooli, jossa on tietysti ihan samalla tavalla mahdollisuus kehittää itseään kuin millä tahansa muullakin osa-alueella.

Hakamaa ja Innamaa jatkavat, Luukkonen ja Kandén lakeuksille

Viime vuoden miehistöstään Karhu Basket on solminut jatkosopimukset Joona Hakamaan ja Eero Innamaan kanssa.

197-senttinen ja 22-vuotias Karhu Basketin oma kasvatti Joona Hakamaa aloittaa syksyllä kuudennen kautensa Korisliigassa. Hakamaa kirjautti päättyneellä kaudella kauhajokisille 2,4 pistettä ja 0,8 levypalloa ottelua kohden. Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa aloittaa Hakamaan tavoin kuudennen pääsarjakautensa Karhu Basketissa. 188-senttinen ja 25-vuotias Innamaa kirjautti hopeakaudella Karhu Basketille 3,1 pistettä ja 1,6 levypalloa ottelussa.

Uusina pelaajina Karhu Basket on kiinnittänyt Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin.

Kaksimetrinen ja 21-vuotias Eemi Luukkonen siirtyy Kauhajoelle 2+1-vuotisella sopimuksella. Lahti Basketballin kasvatti kirjoitti lahtelaisjoukkueelle Korisliigalla 4,8 pistettä ja 2,8 levypalloa ottelussa.

Viime kaudella Jyväskylän JBA:ta Divari A:ssa edustanut Oliver Kandén on puolestaan Loimaan Korikonkarien kasvatti. 198-senttinen ja 19-vuotias Kandén kuului divarin hopealle päätyneen JBA:n runkomiehiin 15,3 pisteen, 5,5 levypallon ja 1,6 syötön tehoin.

Karhu Basketilla on voimassa sopimukset kaudesta 2023-24 Daniel Dolencin, Severi Kaukiaisen, Eero Innamaan, Joona Hakamaan, Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin kanssa.

Henkilöt

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia