Seurauutisia #19: Sporttitetissä nuori ja liikunta-ala kohtaavat

26.8.2019 11:27 Sporttitetti tarjoaa liikunta-alasta kiinnostuville nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään liikuntaorganisaatiossa. Seurat voivat ilmoittautua mukaan Sporttitettiin ja ottaa nuoret uudella tapaa mukaan toimintaan.

Onko nuoret tettiläiset olleet jo auttamassa seuranne arkea? Olette sitten aiemmin tarjonneet TET-paikkoja tai ihan uusi toimija tällä kentällä, tarjoaa Sporttitetti loistavan kohtaamispaikan nuorelle ja juuri teidän organisaatiollenne.

Mikä on Sporttitetti?

Sporttitetti on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jota koordinoi Nuorten Akatemia. Hanketta kehitetään yhdessä Suomen Olympiakomitean, 20:n eri lajiliiton ja liikunta-alan järjestön sekä nuorten ja opojen kanssa. 

TET eli työ elämään tutustuminen kestää 1-2 viikkoa. Tänä aikana Sporttitetissä nuori tutustuu ja osallistuu työtehtäviin liikunta-alan organisaatiossa. Sporttitetti tarjoaa mahdollisuuden koulun, seuran ja nuoren väliseen yhteistyöhön, jossa nuoren ääni pääsee kuuluviin.

Nuori tettiläinen pääsee liikuntaorganisaatiossa näkemään urheilumaailman uusin silmin ja saa mahdollisuuden kokea ja vaikuttaa. Liikuntaorganisaatio taas pääsee hyödyntämään nuoren ideoita toiminnan kehittämisessä sekä vahvistamaan seuratoimijuutta tai uusien toimijoiden houkuttelemista mukaan.

Miksi organisaationne kannattaa lähteä mukaan Sporttitettiin?

Sporttitetti tarjoaa mukaan lähteneille seuroille ja järjestöille valmiita tukimateriaaleja, kuten ohjaajan oppaan ja muistilistan sekä valmiit pohjat erilaisia lupia ja ilmoitusasioita varten. Lisäksi mukana oleville organisaatioille tarjotaan ilmainen osallisuuskoulutus ja vetoapua markkinointiin. Tettiin hakevia varten Sporttitetti tarjoaa valmiin hakemuspohjan.

Sporttitettiin mukaan lähteminen on organisaatioille maksutonta. Seura tai järjestö sitoutuu ilmottautuessaan viestimään Sporttitetistä, raportoimaan TET-jaksoista ja tarjoamaan aktiivista toimijuutta tukevaa ohjausta.

Ota haaste vastaan – voitte voittaa palkintoja

Sporttitetti haastaa kaikki urheiluseurat ilmoittautumaan mukaan Sporttitettiin 5.9. mennessä. Kaikkien uusien mukaan lähteneiden Sporttitettipaikkojen kesken arvotaan lahjakortteja trampoliini- tai muuhun sisäaktiviteettipuistoon.

Kiinnostuitko?

Ilmoita organisaatiosi mukaan täällä. Saat paluuviestillä Sporttitetti-infoa ja linkin materiaalipankkiin – ja 5.9. mennessä ilmoittautuessa, olet mukana myös arvonnassa.

Lisätietoja: https://www.sporttitetti.fi/

 
25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

24.4.2023 10:21 Seurauutinen

Seurauutisia #79: Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa seuroille 4,3 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämiseen

Seuratuen avulla edistetään ja toteutetaan tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

2.11.2022 10:26 Seurauutinen

Seurauutisia #75: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2023 haku on käynnissä 1.-30.11.2022. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

8.4.2022 09:30 Seurauutinen

Seurauutisia #67: Liikunnan aluejärjestöt jakavat kesätyöllistämistukea urheiluseuroille

Nuorten kesätoiminnan ja kesätyömahdollisuuksien lisäämiseksi liikunnan aluejärjestöt tukevat nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista. Nuoreksi määritellään tukihaussa 15–29-vuotiaat.

6.5.2021 10:06 Seurauutinen

Seurauutisia #55: Seuratoiminnan kehittämistukea myönnettiin viidelletoista koripalloseuralle

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa vuosittain tukea seuratoiminnan kehittämiseen. Vuonna 2021 tukea sai peräti 15 seuraa koripallotoiminnan järjestämiseen.

15.1.2021 08:25 Seurauutinen

Seurauutisia #50: Tapiolan Honka on nyt myös aikuisten seuratoiminnan Tähtiseura

Espoolaisseuralle myönnettiin 13.1. punainen aikuisten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta aikuisten liikunnan seuratoiminnasta. Hongasta tuli ensimmäinen koripalloseura, jolla on status niin lasten ja nuorten sekä aikuisten puolella.

21.12.2020 08:20 Seurauutinen

Seurauutisia #49: Lahti Basketball Junioreista uusi Tähtiseura

Lahti Basketball Junioreille myönnettiin 15.12.2020 lasten ja nuorten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Seurasta tuli 14. koripalloseura, joka sai Tähtimerkin.

Näytä lisää vastaavia