27.6.2018 08:39 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.
Pikkusudet-toiminta on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan yhteistyötä. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet-koriskoulut, -riehat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joissa liikunnan riemusta on iloinnut jo lähes 50 000 lasta.
Kaudella 2017-2018 Pikkusudet-koriskouluja järjesti 64 seuraa ympäri Suomen. Yli 3000 lasta pääsi liikkumaan säännöllisesti ohjatussa, turvallisessa ja lähellä kotia sijainneessa toimintaympäristössä.
Pikkusudet-koriskoulutoiminta jatkuu myös ensi kaudella ja Suomen Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan. Seurat koordinoivat Pikkusudet-pelaajien lisenssien ostoa ja lisenssiin kuuluvat Pikkusudet-pallo sekä -kausituote lähetetään keskitetysti seuroille, kun he ilmoittautuvat mukaan Pikkusudet-toimintaan. Ilmoittautuminen on jo käynnissä ja Pikkusudet-palloja voi laittaa jo tilaukseen!
Pikkusudet-kausituote uudistuu kaudelle 2018-2019. Kaikki koriskoululaiset saavat tulevalla kaudella omat Pikkusudet-kuulokkeet jumppapussin sijaan. Tuttuun tapaan jokainen Pikkusudet-lisenssipelaaja saa lisäksi oman Pikkusudet-pallon.
Koriskoulujen lisäksi Pikkusudet-korikoulutoiminnassa mukana olevat seurat voivat kauden aikana järjestää Pikkusudet-riehoja, jotka voivat olla turnausriehoja Pikkusudet-koriskoululaisille tai kaikille avoimia koululaisriehoja. Pikkusudet-riehojen konsepti sovitetaan jokaiseen tapahtumaan sopivaksi niin, että kaikki pääsevät nauttimaan liikunnan ilosta. Jokaiselle riehaan osallistuvalle jaetaan Pikkusudet-mitali.
Jos seurassa järjestetään jo koriskoulutoimintaa, voidaan se yhdistää mukaan Pikkusudet-toimintaan. Suomen Koripalloliitto kannustaa kaikki koripallokoulut, koriskerhot ja muut pienten ryhmät osaksi suurta Pikkusudet-laumaan! Innostetaan yhdessä lapset liikkeelle turvallisessa ympäristössä!
Tikkurila-Seuran jo perinteiseksi muodostunut lähialueen alakoululaisille tarkoitettu Pirkka Pikkusudet-rieha oli jälleen menestys, kun viskarit, eskarit ja ekaluokkaiset opettelivat koriksen saloja.
Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu myös kaudella 2022–23. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja, etenkin nyt kun korisbuumi on parhaimmillaan.
Kempele Wilduckz on nostanut itsensä vahvasti pohjoiselle koriskartalle. Seuran järjestämä Pirkka Pikkusudet-korisrieha liikutti lauantaina 26.2. Linnakankaan koululla lähes sataa mikro- ja supermikrojunioria Kempeleestä, Oulusta, Taivalkoskelta ja Rovaniemeltä.
Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu taas kaudella 2021–22. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja.
Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan välisen Pikkusudet-yhteistyön merkeissä on tarjottu liikunnan riemua jo yli 55 000 lapselle. Tapahtumien järjestämisessä paikallisilla seuroilla on ollut erittäin suuri rooli – kiitos kaikille!
Vuoden nuori seuratekijä -palkinto nostaa esiin nuorten tekemää seuratyötä. Palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa ja sen vastaanotti Tikkurila-Seuran Rianna Soppela. Palkinnon lahjoitti Tähtiseura-ohjelman pääyhteistyökumppani Cloetta.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT järjestää yhteistyössä Tampereen urheilulääkäriaseman/Terve urheilija -ohjelman, UKK-instituutin ja Syöpäjärjestöjen kanssa miniwebinaarin Päihteet eivät kuulu urheiluun – miten ja miksi tukea nuoren urheilijan päihteettömyyttä?
Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2025 haku on käynnissä 1.11.-2.12.2024. Seuratukea haetaan OKM:n kautta.
Kysely on suunnattu Suomessa asuville harrastavien lasten ja nuorten (kotona asuvat alle 18v.) vanhemmille. Tarkoituksena on selvittää lasten ja nuorten kouluajan ulkopuolella tapahtuviin harrastuksiin kulkemisen määrää, kulkumuotoja ja toisteisuutta.
Seuratuen avulla edistetään ja toteutetaan tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.