Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

19.10.2021 20:11 Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

David Gonzalvezin puolustuksesta huolimatta Petteri Koponen linkosi yhdeksän onnistunutta kolmosta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Penkiltä aloittaminen tuntuu palvelen niin Petteri Koposta kuin joukkuettakin. Elävä takamieslegenda syöksyi Pyynikin vierailulla kehiin jyvä niin kohdallaan, että takoi ottelun aikana 27 pistettä, jotka koostuivat yhdeksästä kauko-osumasta. Yrityksiä määrän saavuttamiseksi vaadittiin vain 11, eikä Koponen yrittänyt lopulta ottelussa kahden pisteen alueelta kertaakaan. Hän jakoi myös kolme koriin johtavaa syöttöä ja riisti pallon kolmesti.

Muutkaan Helsinki Seagullsin joukkueesta eivät olleet leikkituulella. Tuukka Kotti antoi yhtä lailla raivokkaan esityksen siitä huolimatta, että osui ottelussa vain yhden pisteen. Sentteriveteraani keräsi näppeihinsä nimittäin 14 levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Huikeat suoritukset johtivat lopulta kahteen eri joukkue-ennätykseen ja kotijoukkue Tampereen Pyrinnön 72–115-tappioon.

Uusiin Korisliiga-ennätyksiin oikeuttivat sekä Seagullsin kolmen pisteen yritysmäärät että myös niistä syntyneet osumat. Yrityksiä lokeille merkittiin 56 kappaletta ja osumia 31.

– Tämä oli tärkeä voitto. Mielestäni taululla olevat lukemat vähän valehtelevat. Meillä oli hyvä heittopäivä, eivätkä ne ihan aina uppoa tuolla tavalla. Liikutimme palloa ja miehiä niin kuin valmentaja Jussi Laakso on etukäteen ohjeitanut, niin sillä tavalla tänään paikat löytyivät, kommentoi Seagullsille 15 pistettä upottanut Timo Heinonen Ruudun haastattelussa.

Pyrinnön riveissä näkyvimmän tilastorivin kirjautti Shaquille Keith, jolle merkittiin 20 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Reilu vierasvoitto myös Kotkassa

KTP-Basket sai vieraakseen Kataja Basketin Joensuusta ja koki vieraalleen tappion luvuin 57–86.

– Olimme hyvin valmistautuneita ja heti alussa valmiita. Kommunikaation kautta tulee onnistuminen puolustuksessa, totesi Ruudun haastattelussa Katajalle 12 pistettä ja kuusi levypalloa hoitanut Valtteri Mervola.

Tahtipuikkoa ottelussa heiluttivat Katajan ulkomaalaisvahvistukset Markel Crawford ja Christopher McKnight. Crawford keräsi tilastorivilleen 21 pistettä ja McKnight 20. Joukkueen avausviisikon suomalaislaituri Tomi Lommi joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen takia.

KTP:llä ei kaksinumeroisia pistesaaliita pahemmin nähty. Ainoat, jotka ylsivät tuohon rajapyykkiin, olivat Roydell Brown 11:llä ja Vili Nyman tasan kymmenellä.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia