Seagulls ja Kataja metsästävät pääsylippua välieriin kotiedun turvin, mutta Nokia ja KTP ovat valmiita haastamaan

25.3.2023 11:30 Korisliiga-puolivälierissä kohtaavat sunnuntaina 26. maaliskuuta Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä Kataja Basket ja KTP-Basket.

Suomen Cupin finaalissa kohdanneet Seagulls ja Kataja Basket aloittavat puolivälieräurakkansa sunnuntaina. Kuva: Ville Vuorinen

Miesten Korisliigan puolivälierien toisena iltana nähdään jälleen kaksi ottelua. Niistä ensimmäisessä runkosarjan toisen sijan itselleen lunastanut Helsinki Seagulls metsästää jälleen pääsylippua pidemmälle playoffeihin vastassaan alemmasta jatkosarjasta sarjataulukon seitsemännelle sijalle ponnistanut BC Nokia.

Seagullsille oli viimeiseen otteluun asti tarjolla jopa koko runkosarjan voitto, mutta lopulta ratkaiseva peli päättyi kaksi pistettä vastustajan hyväksi. Noista kahdesta pisteestä huolimatta Seagullsin takamies–laituri Okko Järvi laskee tähänastisen kauden ehdottomasti onnistuneeksi, kun ottaa huomioon, kuinka vaikean alun seura kauteen sai.

– Tulin itse uutena joukkueeseen, ja muutenkin kokoonpanosta meni isompi osa uusiksi kuin viime vuosina oli totuttu. Aloitimme voittotilastolla 2–4, mutta loppujen lopuksi koko kaudelta kertyi vain seitsemän tappiota, joten olen ehdottomasti tyytyväinen, Järvi kertoo.

Nyt playoffien avauskierroksella vastaan asettuva BC Nokia ei voittotilastojen valossa ole pelannut läheskään yhtä laadukasta kautta, mutta Järvi muistuttaa siitä huolimatta, että kyseessä on Seagullsille kaikkea muuta kuin helppo vastus.

– Toki tässä on selkeä ennakkosuosikkiasetelma, koska meillä on kotietu ja viisi sijaa korkeampi sijoitus, mutta toisaalta alkukaudesta olemme myös hävinneet Nokialla. Tiedän kokemuksesta, että heidän hallinsa on vastustajalle hyvin nihkeä paikka, ja Nokia osaa pelata erittäin ärsyttävää koripalloa.

Samoin kuin Seagullskin, myös BC Nokia on nostanut tasoaan jatkuvasti kauden edetessä. Sen ansiosta joukkueen kapteeni Antero Lehto uskoo seuransa mahdollisuuksiin tilastollisista voimasuhteista huolimatta.

– Totta kai tiedostamme olevamme altavastaaja ja Seagullsin mankeli tulee olemaan vieläkin kovempi kuin alkukaudesta, mutta olemme pystyneet kauden aikana kehittymään ja saamaan itseluottamusta. Se itseluottamus on tässä hommassa kyllä ihmeen tehokas huume.

Nokian taival alemmassa jatkosarjassa päättyi siinä mielessä huikeissa merkeissä, että viimeiset seitsemän ottelua toivat joukkueelle voiton. Lehto toteaakin, että olisi käsittämätöntä olla sellaiseen tilanteeseen mitään muuta kuin tyytyväinen.

– Se kertoo siitä, kuinka hyvin olemme viime aikoina hitsautuneet yhteen. Lähtökohta on se, että meidän täytyy saada pidettyä puolustuksemme korkeimmalla tasollaan, sillä se on ollut hyvää koko kauden. Mutta kummasti tässä lajissa täytyy silti korejakin tehdä, ja se on ollut meille se vaikea osuus. Heitonvalinnat tulevat olemaan meillä todella tärkeässä osassa Seagullsia vastaan.

Ylemmän jatkosarjan jälkimmäisillä sijoilla nähtiin tasaväkinen sumppu

Illan otteluista jälkimmäinen pelataan puolestaan Joensuussa. Kataja Basket onnistui kaivamaan ylemmästä jatkosarjasta itselleen kolmannen sijan ja kotiedun, kun taas vastustaja KTP-Basket jäi lopulta kuudennelle eli ylemmän sarjan viimeiselle sijalle.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen toteaa, ettei sijoituksista huolimatta näe Joensuun ja Kotkan välisissä puolivälierissä kovinkaan selkeää ennakkosuosikkia.

– Meidänkin kotietumme varmistui vasta viimeisellä kierroksella, ja se kertoo erittäin paljon sarjan tasaväkisyydestä. Sen lisäksi on tärkeä huomata, että Kotka on voittanut neljästä meidän välisestä kohtaamisestamme kolme.

Tässä kohtaamisessa kaikki on siis auki ja paikka välierissä tyrkyllä tasaväkisesti kummalle tahansa. Virtanen osaakin nopeasti mainita tärkeimmät osa-alueet, joita harjoituksissa on viime päivät teroitettu.

– Meillä on ollut mukavasti nouseva käyrä tässä viimeiset viikot, ja pelimme on mennyt eteenpäin. Kotkaa vastaan erityisesti siirtymäpuolustuksemme ja puolinopeiden palloskriinien puolustaminen tulevat olemaan suuressa roolissa.

KTP:n laituri Juho-Matti Henttonen lähtee sarjaan yhtä avoimin mielin, vaikka toteaakin, että jos valita täytyy, niin kenties vastustaja täyttää paperilla ennakkosuosikin kriteerit aavistuksen paremmin. Siitä huolimatta KTP:n kausi on ollut hänelle positiivinen kokemus, ja toisaalta hän näkee tämänhetkisessä pudotuspeliasetelmassa myös yllättävän onnenkantamoisen.

– Olisimme voineet paremminkin pelata voittojen valossa, mutta toisaalta uskallan väittää, että Joensuu on meille ehdottomasti sopivampi vastus kuin Vilpas olisi ollut, joten tilannehan on sinänsä meille vain hyvä.

Paljon korin alla irtopalloista painiva Henttonen vaikuttaa kaikin puolin valmiilta koitokseen, vaikka vastustajan vahvuudet ovatkin hyvin pitkälti samalla tontilla.

– Heillä on todella hyviä isoja pelaajia, joten meidän täytyy vastata heidän fyysisyyteensä ja pitää levypallot omissa käsissä. He pääsevät hyökkäyslevyistä helposti juoksemaan kenttää. Tasainen aggressiivinen puolustus on meidän vahvuutemme, joten sitä tarvitaan nyt. Lähdemme heti liikkeelle hyvällä intensiteetillä ja aiemmat voitot mielessä.

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia