Nike Sibande johdatti Katajan kotivoittoon - Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen vahvasti

30.9.2023 20:54 Korisliigassa pelattiin kauden avauskierros. Päivän aikana pelattiin viisi ottelua. Voittotilinsä avasivat Kouvot, KTP, Seagulls, BC Nokia ja Kataja.

Nike Sibande tuikki illan suurimpana tähtenä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Nike Sibande johdatti Katajan voittoon

Joensuussa Kataja isännöi Kobria. Ottelun ratkaisu nähtiin varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä. Kotiyleisö pääsi juhlimaan voittoa 79-76 (33-40).

Lapualaiset tulivat otteluun terävällä ja jalalla. Vieraat veivät avausjakson 22-10.

Tämän jälkeen kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen parani. Se oli parempi joukkue toisella ja kolmannella jaksolla. Ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta viimeisellä jaksolla.

Ottelun lopusta ei draamaa puuttunut. Kobrien Theo Akwuba tasoitti ottelun seitsemän sekuntia ennen loppua. Heitot eivät kuitenkaan jääneet tähän, kun kotijoukkueen Nike Sibande upotti kolmosen viimeisellä sekunnilla, joka johdatti Katajan voittoon.

Sibande oli vieraille lähes pysäyttämätön läpi ottelun. Hänelle kirjattiin 36 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Amanze Egekeze heitti 16 pistettä. Akwuba teki Kobrille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 13 levypallolla.

- Olen kiitollinen että valmentaja antoi minulle mahdollisuuden tulla Joensuuhun. Kotiyleisö oli mahtava. Yritän olla tasainen ja työskennellä kovaa kentällä, Sibande sanoi ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen voitolla

Helsinki Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen positiivisissa merkeissä. Joukkue kaatoi Töölön Kisahallissa sarjanousija Loimaa Bisonsin 91-71 (46-40).

Lokit ottivat ottelussa kuskin paikan avauspuolikkaalla. Bisons taisteli kuitenkin hienosti eivätkä päästäneet isäntiä karkuun. Puoliajalla kotijohto oli kuudessa pisteessä.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella jaksolla, kun Seagulls löysi keinot vieraiden hyökkäyksen tyrehdyttämiseen. Bisons jäi jaksolla kymmeneen pisteeseen, kun taas helsinkiläisten hyökkäys rullasi hienosti. Johto kasvoi 22 pisteeseen, josta vieraat eivät toipuneet.

- Ensimmäinen puoliaika oli meille hieman vaikeampi. Biisoneiden isot pelaajat tekivät vahvaa työtä korin alla avauspuolikkaalla, mutta paransimme selkeästi toista puoliaikaa kohden ja olimme tosi hyviä. Mukava nähdä että meidän tiimillä pelimiinutit pysyivät hyvin tasaisina läpi koko ottelun. Olen tyytyväinen meidän esitykseemme tänään, Okko Järvi kertasi ottelua.

Järvi oli ottelun pistekuningas 23 pisteellä. Hän säkitti viisi kolmen pisteen heittoa. Tomas Pihlajamäki pussitti 15 pistettä. Vieraista DeVante Brooks teki tupla-tuplan 20 pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

Kouvot avasi murskavoitolla

Korisliigan kauden ensimmäinen ottelu pelattiin Kouvolassa. Siinä Kouvot isännöi Lahti Basketballia. Kotijoukkue ei antanut lahtelaisille mahdollisuuksia. Voitto kirjattiin isännille 112-71 (57-42).

Vierasjoukkue pysyi Kouvojen kyydissä vielä ensimmäisellä jaksolla ja ensimmäiselle tauolle mentiin kouvolalaisten johtaessa neljällä pisteellä.

Tämän jälkeen vieraat kuitenkin tippuivat isäntien kyydistä. Kouvojen hyökkäyspeli toimi loistavasti. Se vei peliä toisesta jaksosta lähtien ja meni menojaan.

- Tietysti kun voittaa 41 pisteellä, niin pitää olla tyytyväinen. Ei meidän pelimme vielä ole valmista, on paljon asioita missä pitää parantaa. Meillä on joukkue täynnä hyviä äijiä. Saatiin Hanhivaara-turnauksessa kaksi hyvää peliä ja sen jälkeen oli hyvä harjoitusviikko. Saimme tänään meidän pääasiat toimimaan ja tänään näytti hyvältä, Aapeli Alanen kommentoi ottelun jälkeen.

Kouvojen pelaajista viisi ylsi yli 15 pisteeseen. Tehokkaimmin korisukkaa heilutti Ricardo Lindo. Hänelle kirjattiin 22 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Suomeen paluun tehnyt Alanen 15/12 ylsi tuplatuplaan. Lahden valopilkku ottelussa 26 pistettä heittänyt Erik Sajantila, joka teki henkilökohtaisen piste-ennätyksensä.

Ottelutilasto

KTP haki vieraspisteet Salosta

KTP matkasi avauskierroksella Saloon Vilppaan vieraaksi. Kotkalaiset matkasivat sarjapisteiden kanssa kotiin, kun joukkue nappasi jännittävien vaiheiden jäleen 88-87 (44-46).

Ensimmäisellä jaksolla peli säilyi tiukkana ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä.

Vierasjoukkueen vahvin jakso osui kolmannelle jaksolle. Se sai Vilppaan hyökkäyksen kuriin ja vei jakson 24-12.

Kotijoukkue viritteli päätösjaksolla vielä kirin, joka jäi kuitenkin vajaaksi vaikka Vilpas pääsi vielä viimeisessä hyökkäyksessä yrittämään voittoheittoa.

Vieraiden pistehai oli Vincent Golson Jr. joka sai kasaan 19 pistettä ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tomi Lommi säesti 15 pisteellä. Vilppaan paidassa debytoinut Teemu Suokas 19/5 pelasi hyvän pelin.

Ottelutilasto

BC Nokia kaatoi Pyrinnön

BC Nokia sai kauden ensimmäisessä ottelussa vieraakseen paikallisvastustajan. Pyrintö ei pystynyt isäntiä haastamaan vaan pisteet jäivät Nokialle 83-63 (38-23).

Nokian puolustus oli ensimmäisellä ja toisella jaksolla myrkkyä vieraille. Myös hyökkäyspäässä Näädät olivat vieraitaan edellä ja pääsivät puoliajalle 15 pisteen etumatkalta.

Isäntien johto kasvoi myös kolmannella jaksolla. Suurimillaan johto kävi 25 pisteessä. Pyrintö onnistui kuitenkin kaunistelemaan lukemia ennen loppusummeria.

Nokian joukkueesta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Tomas Murphy heitti 17 pistettä. Tucker Richardson teki tupla-tuplan 11 pisteellä ja 13 levypallolla. Pyrinnöstä Sekou Sylla pussitti 13 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Ottelutilasto

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia