Salon Vilpas ja Susijengin kultaranne Mikko Koivisto jatkosopimukseen

12.3.2021 08:36 Kotimaisen pääsarjan ja maajoukkuehistorian kaikkien aikojen heittäjä-ässiin lukeutuva Mikko Koivisto, 33, jatkaa Korisliigan kärkikahinoissa viihtyvän Salon Vilppaan paidassa 2+1-vuotisella sopimuksella. 194-senttinen Koivisto on edustanut Vilpasta viiden kauden ajan ja hakenut joukkueineen kaksi SM-hopeaa ja Suomen cupin voiton.

Mikko Koivisto hurmaa Salossa jatkossakin 2+1-vuotisella sopimuksella. Kuvat: Ville Vuorinen / Korisliiga & Susijengi.

Peräti kymmenettä pääsarjakauttaan pelaava Koivisto pelaa paraikaa parasta kauttaan: hän on laukonut päättyneellä 2020-21 runkosarjakaudella 13,1 pistettä ottelua kohden ja säkittänyt kolmosensa järisyttävällä 40,3% tarkkuudella. Levypalloja Koiviston käsiin on tarttunut 2,5 per matsi, syöttöjä lähtenyt niin ikään 2,5 ja riistojakin 1,1 ottelua kohden.

- Mikko on osoittanut jälleen kerran olevansa sarjan eliittiä ja hän on pelannut todella hienon kauden. Koiviston arvo niin tällä kuin tulevilla kausilla on paljon muutakin kuin kentällä tapahtuvat asiat. Hän tuo jokapäiväistä johtajuutta ja ammattimaista harjoittelua meidän toimintaan, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kehuu Vilppaan tiedotteessa.

- Tosi hyvä fiilis, että saatiin sovittua jatkosta jo tässä vaiheessa kautta. Nyt voi rauhassa keskittyä pudotuspeleihin, kun perheen tulevaisuuden kannalta kaikki on kunnossa. Minulla on viisi vuotta takana Salossa ja olen viihtynyt täällä mainiosti kentällä ja kentän ulkopuolella. Uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa seuralle ja tuntuu siltä, että arvostus on molemminpuolista, Koivisto kommentoi.

Vilppaalla on voimassa pelaajasopimukset ensi kaudelle Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen, Riku Laineen, Perttu Blomgrenin ja Tuukka Juntusen kanssa.

Pohjois-Carolinan collegekentiltä Susijengiin ja Suomen mestariksi

Vantaalaislähtöinen Koivisto pelasi valtakunnallisia aikuisten sarjoja Suomessa ensimmäistä kertaa kaudella 2003–04, jolloin hän edusti Rekolan Urheilijoita miesten divarissa. Tuolloin 16-vuotias Koivisto pussitti 19 ottelussa 11,8 pistettä ottelua kohden.

Vantaalta Koivisto siirtyi kahdeksi vuodeksi high school -koripallokentille Yhdysvaltoihin. High schoolista valmistuttuaan Koivisto eteni Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han UNC Greensboro Spartansiin. Koulunsa historian kaikkien aikojen parhaiden heittäjien joukkoon noussut Koivisto pelasi samassa konferenssissa mm. Stephen Curryn kanssa ja pussitti parhaalla kaudellaan 12,4 pistettä ottelua kohden.

Suomeen Koivisto palasi kaudeksi 2010–11, jolloin hän nakutteli ensimmäisellä liigakaudellaan ToPolle 11,9 pistettä per peli. Syksyllä 2011 Koivisto siirtyi liigatulokas Bisonsiin Loimaalle. Kahden ja puolen Loimaalla viettämänsä kauden aikana Koivisto johdatti Bisonsin kahdesti Suomen mestaruuteen sekä pelasi Eurocupia kovilla tehoilla syksyllä 2013.

Keväällä 2014 Koivisto siirtyi Loimaalta Turkin liigan Gaziantepiin. Koivisto juhli Gaziantepin kanssa EuroChallengen kolmatta sijaa, Turkin liigassa joukkue sijoittui yhdeksänneksi. Koivisto sivalsi Turkin liigassa 4,7 ja EuroChallengessa 6,2 pistettä ottelua kohden.

Kaudeksi 2014–15 Koivisto jatkoi Turkista Saksan Bundesliigaan Gordon Herbertin valmentamaan Frankfurt Skylinersiin. Loukkaantumisten leimaamalla kaudella Koivisto nakutti Bundesliigassa 5,5 pistettä ja EuroChallengessa 2,7 pistettä ottelua kohden.

Suomeen ja Bisonsiin Koivisto palasi syksyllä 2015, mistä hän siirtyi kevätkaudeksi 2016 Kauhajoen Karhuun. Syksyllä 2016 Koivisto siirtyi Salon Vilppaaseen, missä hän on pelannut nyt yhtäjaksoisesti puoli vuosikymmentä ja saalistanut Suomen cupin mestaruuden, kaksi SM-hopeaa, cupin hopeaa sekä Korisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon (2018).

Koivisto pelasi nuorten maajoukkueurallaan 80 ottelua ennen nousuaan Susijengiin. Kesällä 2008 Susijengissä debytoinut Koivisto on edustanut Suomea vuosien 2011, 2013, 2015 ja 2017 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa. Tähän mennessä Koivisto on vetänyt Suomi-paidan ylleen hurjassa 148 A-maaottelussa, joissa hän on heittänyt 740 pistettä.

Korisliigassa Koivisto on upottanut urallaan 855 kolmen pisteen koria 40,9% tarkkuudella. Maajoukkuepaidassa Koiviston leipäpuu – kolmen pisteen heitto – on uponnut vuorenvarmalla 41,1% tarkkuudella. Onnistuneita kolmosia on Koivistolle Susijengissä kirjattu 178 kappaletta.

Henkilöt

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

Näytä lisää vastaavia