Ratkaisun viikot lähestyvät miesten I divisioonassa

14.2.2013 Miesten I divisioonan kausi 2012/13 on ollut läpi kauden kihelmöivän jännittävä, ja runkosarjakausi on saamassa arvoisensa lopun. Divisioona A:n pudotuspelipaikoista kamppailee tasaväkisesti viisi joukkuetta, kun taas Divisioona B:ssa nousua kärkkyvät tällä hetkellä vahvimmin Keravan Energia Team, Turun NMKY ja Karkkilan Urheilijat.

Noususta Korisliigaan kamppailevat tällä hetkellä vahvimmin mm. Elias Kajanderin ToPo..

..Jerrah Youngin Tarmo..

..Tuomas Iisalon Honka..

..sekä Timo Riihelän BC Nokia.

Arsene Towa ja Keravan Energia Team ovat vahvasti kiinni Divisioona B:n kärkipaikassa. Kuvat: Francois Perthuis.

Miesten Divisioona A on näyttänyt kauden aikana yllätyksellisyytensä, kun mm. suurin ennakkosuosikki Tapiolan Honka on 18 pelatun kierroksen jälkeen lipsahtanut neljän parhaan joukkueen pudotuspeliviivan alapuolelle.

 

Kun I Divisioona A:n runkosarjaa on vielä kuusi kierrosta pelaamatta, Porvoon Tarmo ja ToPo ovat vahvasti kiinni divarin välierien kotiedussa, kun taas BC Nokia (11 voittoa/6 tappiota), Oulun NMKY (10/8) ja Tapiolan Honka (10/8) kisaavat kahdesta jäljellä olevasta välieräpaikasta.

 

Erityisen mielenkiintoista Divisioona A:n jäljellä olevista runkosarjakierroksista tekee se, että divarin kärkijoukkueet mittelevät peräti yhdeksän ottelua keskenään tulevien viikkojen aikana. Tulevat kärkikamppailut saattavat jopa heittää sarjataulukon tämän hetken asetelmat lähes päälaelleen.

 

– Alkukaudella osa joukkueista oli vähän keskeneräisiä, mutta jokainen joukkue on vahvistunut viimeistään joulun jälkeen. Sarja on ollut tasainen ja tulee olemaan loppuun saakka, Porvoon Tarmon päävalmentaja Jouni Grönroos arvioi.

 

– Seuraavilla viikoilla pelataan tosissaan siitä, ketkä pääsevät neljän parhaan joukkoon. Kilpailullisesti on aina mukavaa, että kevättä kohden mennessä pelien merkitys korostuu, jatkaa Grönroos.

 

Loukkaantumisen hidastama, mutta viime aikoina kokoonpanonsa lähes täysivahvuiseksi saanut Tapiolan Honka saa erinomaisen ponnistuksen kevään koitoksiin 16.2. ja 20.2., jolloin Oulun NMKY ja BC Nokia saapuvat Espooseen äärimmäisen tärkeisiin kärkiotteluihin.

 

Loppupuristus jatkuu 24. helmikuuta (ONMKY-Tarmo, BC Nokia-ToPo), ja BC Nokia jatkaa kotipelejään kärkijoukkueita vastaan 10.3. (BC Nokia-Tarmo). Samana päivänä Töölön Kisahallissa pelataan hegemoniottelu ToPo-Honka.

 

BC Nokia ja Oulun NMKY iskevät yhteen Nokialla 16. maaliskuuta. Tapiolan Honka saa puolestaan mitata iskukykyään eliittitason vastustajaa vastaan divarin runkosarjan päätöskierroksella 24. maaliskuuta Porvoon Tarmon matkatessa Espooseen.

 

Divisioona A:n kärkijoukkueiden pelaajista Korisliigaa ovat viime vuosina menestyksekkäästi pelanneet mm. Mikael Holme, Jarkko Kyllönen, Teemu Rintala ja Jerrah Young (Tarmo), HL Coleman, Elias Kajander ja Sad Niskanen (ToPo), Tuomas Iisalo, Jouko Järvinen, Malik Moore ja Viljami Vanjoki (Honka) sekä Jari Vanttaja (ONMKY). BC Nokian pelillisenä johtajana loistaa puolestaan divarin monivuotinen kiintotähti Timo Riihelä.

 

SäyRi ponnistaa jumbosijalta, Kerava kärkkyy Divisioona A:han

 

Miesten cupin finaalia viime viikonloppuna isännöinyt Säynätsalon Riento on tällä hetkellä kolahtanut Divisioona A:n tyveen voitettuaan 18 ottelustaan vain neljä. SäyRi on kuitenkin saanut Hongan tavoin rivinsä viime aikoina täysilukuisiksi ja hakee elintärkeitä voittoja jäljellä olevilta runkosarjakierroksilta.

 

SäyRin haaste on kuitenkin kova, sillä seuraavilla runkosarjakierroksilla keskisuomalaisia vastaan asettuvat mm. kivikovat ToPo, Honka ja ONMKY. Tällä hetkellä Ura Basketilla ja Tampereen Pyrintö II:lla on kahden voiton etumatka SäyRiin nähden, kun taas seitsemän voiton Äänekosken Huimalla on vielä mahdollisuudet sekä edetä pudotuspeleihin että tipahtaa jumboksi.

 

Nousu Divisioona A:han on puolestaan tällä hetkellä kolmen joukkueen kauppa. Vahvimmin suoran putoajan tilalle vapautuvaa paikkaa hamuaa Keravan Energia Team, joka on noussut Divisioona B:n kärkeen voitettuaan 17 ottelustaan 22.

 

Keravalaisten niskaan Divisioona B:ssa hengittävät Ray Ailuksen valmentama Turun NMKY sekä Joonas Iisalon valmentama Karkkilan Urheilijat. TuNMKY ja KaU ovat kumpikin voittaneet 15 ottelua. Myös 13 voiton JKS:lla on yhä teoreettiset mahdollisuudet nousta I Divisioona A:han kaudeksi 2013/14.

 

Lisäjännitettä Divisioona B:n huipennukseen tuo se, että kärjen neljä joukkuetta ottavat ahkerasti mittaa toisistaan jäljellä olevien runkosarjakierrosten aikana.

 

KaU isännöi TuNMKY:a Karkkilan liikuntahallin hornankattilassa 24. helmikuuta, ja 3.3. otellaan kahdella paikkakunnalla (TuNMKY-KET, JKS-KaU). Ratkaisun makua alkaa olla lopullisesti ilmassa 10.3., kun JKS isännöi TuNMKY:a ja 24.3., kun KaU tapaa Keravan Energia Teamin Karkkilassa.

 

Divisioona B:n kärkijoukkueiden avainpelaajiksi ovat nousseet mm. Arsene Towa ja Rudolf Tejha Mua (Keravan Energia Team), Sakari Salminen ja Oskar Lindqvist (TuNMKY), Sami Syrjälä ja Janne Kinnunen (KaU) sekä Pierre Jallow ja Visa Tarjanne (JKS).

 

Lisätietoja: Miesten I Divisioona
 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

Näytä lisää vastaavia