Raholan Pyrkivä valmistautuu kauteen 23-24

6.7.2023 15:27 Divisioona A:han noussut Raholan Pyrkivä panostaa entisestään juniorivalmennukseen – Anssi Niemestä seuran neljäs päätoiminen valmentajana

Länsitamperelainen koripallon erikoisseura Raholan Pyrkivä satsaa entisestään seuran junioritoimintaan, kun RaPy on palkannut Anssi Niemen, 26, seuran neljänneksi päätoimiseksi valmentajaksi. Raholan edustusjoukkue nousi ensi kaudeksi miesten I divisioona A:han.

Rahola on panostanut pitkäjänteisesti seuran valmennuksen kehittämiseen. Tuoreimpana kiinnityksenä on jo seuran neljäs päätoiminen valmentaja, kun aikaisemminkin seurassa valmentajan toiminut Anssi Niemi on aloittanut Raholassa keväällä.

– Tahtotila ja arvokysymys on ollut, että valmennusta pitää vahvistaa. Seuran sisäisellä yhteistyöllä ja edustuksen hyvällä sykkeellä se on ollut mahdollista. Ei ole helppo yhtälö löytää tekijöitä. Näillä markkinoilla ei kuitenkaan ole ihan älyttömästi väkeä, eikä myöskään liiku iso raha, seuran johtokunnan varapuheenjohtaja Noora Vehmas aloittaa.

– Meillä on myös taitavia ja kokeneita valmentajia, jotka valmentavat oman työn ohella, mutta aika on tietenkin heillä rajallista. Tavoittelemme myös junnumäärän kasvua, niin aikahaasteet ovat paremmat päätoimisilla.

– Palkatut valmentajat mahdollistavat osaltaan myös uusien valmentajien kasvamista, mikä on yhtä tärkeää. Haluamme pitää tasapainon, että meillä on erilaisissa rooleissa olevia tekijöitä: oto-valmentajia ja päätoimisia.

Niemi on lappeenrantalaislähtöinen valmentaja, joka on myös pelannut Raholan edustusjoukkueessa neljän kauden verran 2017-2021. Viimeiset kaksi vuotta hän on valmentanut Lahti Basketballissa junioreita.

Niemi opiskelee tällä hetkellä AMK-tason Bachelor of Sports Coaching & Management -tutkintoa Vierumäellä. Niemi on aikaisemmin suorittanut liikunnanohjaajan perustutkinnon (LPT) ja valmentajan ammattitutkinnon (VAT). Koripalloliiton koulutuksista hän on suorittanut kakkostason.

Raholan aikaisemmat päätoimiset valmentajat ovat Juho Jaakkola, Jorgo Dakaj ja Juuso Salonen. Kaikki muut paitsi Dakaj ovat aloittaneet valmentamisen Raholassa oman työn ohessa ja sittemmin palkattu päätoimisiksi.

Edustusjoukkue valmistautuu kohti miesten I divisioona A:ta

Raholan edustusjoukkue juhli keväällä miesten I divisioona B:n ykkössijaa ja täten ansaitsi nousupaikan pykälää ylemmäksi, miesten I divisioona A:han. Seura on ottanut paikan vastaan ja täten valmistautuu pelaamaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Kevään pudotuspelien aikaan totesimme, että nousu 1A-divisioonaan on realismia. Taustaryhmä ryhtyi välittömästi tekemään töitä sen eteen. Aika nopeasti mestaruuden jälkeen tuli päätös, että noustaan, edustusjoukkueen päävalmentaja Juho Jaakkola kommentoi.

– Koemme, että kilpailullisesti A-divisioona tarjoaa isomman haasteen meidän nuorille pelaajille ja vie seuran toimintaa taas askeleen verran eteenpäin.

Heräsikö mielenkiinto kehittyä Raholan Pyrkivässä? Ota rohkeasti yhteyttä!

Juho Jaakkola, päävalmentaja
050 522 4044
juho.jaakkola@rapy.net

Tuomas Oravainen, manageri
040 725 7882
tuomas.oravainen@rapy.net

Raholan Pyrkivän valmennusryhmät kaudella 2023-24

U19, pojat: Juha Mutila, Juho Jaakkola
U19, tytöt (harraste): Juuso Salonen
U16, pojat: Anssi Niemi, Juha Kantola, Jaakko Leppiniemi
U16, tytöt: Tommi Virta, Kari Nousiainen
U14, pojat: Jorgo Dakaj, Juhani Koivisto, Jouni Haapaniemi, Olli Pelkonen
U14, tytöt: Kari Nousiainen, Seela Kinnunen, Julius Toikkanen
Minipojat: Tuomas Siira, Anssi Niemi, Marko Metsämuuronen
Minitytöt: Juuso Salonen, Neea Hammaren, Heta Leivo
Mikropojat: Anssi Niemi, Juhani Hilden, Nuutti Vesanen
Mikrotytöt: Jorgo Dakaj, Emma Tahkola, Jemina Pitkänen
Supermikrot: Juuso Salonen, Venla Leivo, Väinö Leivo
Pallokoulu: Juuso Salonen, Giia Kiuttu, Lounatuuli Mäkelä

Tämä on seuran ilmoitus. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen mahdollisuuden ilmoittaa koripallotoimintaansa liittyvistä asioista Seura tiedottaa -uutisissa. 

 
18.10.2023 11:40 Läntinen alue

Tampereen Pyrintö ja Loop Basketball Training yhteistyösopimukseen

Suomen tunnetuin heittovalmentaja Jussi Pärssinen, joka tunnetaan Loop Basketball Training -ohjelmastaan, on tehnyt Pyrinnön kanssa yhteistyösopimuksen pelaajien heittovalmennuksesta ja valmentajien heittovalmennuksen kehittämisestä.

18.10.2023 11:29 Läntinen alue

Johtajuusseminaari

Ura Basket järjestää syksyn kiinnostavimman markkinointia ja urheilua käsittelevän seminaarin Kaarina-talolla torstaina 2. marraskuuta klo 8.30 alkaen.

7.9.2023 16:19 Läntinen alue

BC Nokian MATKA HUIPULLE -foorumi 19.10.2023

BC Nokia järjestää MATKA HUIPULLE -foorumin tukeakseen lasten ja nuorten koripalloharrastusta sekä nyt käynnistyneen Nokian Koripalloakatemian valmennustoimintaa.

30.8.2023 11:11 Läntinen alue

Mesuca Basket ry.n 20 Junioriturnaus Salossa

Mesucan 20 Junioriturnaus 16.-17.9.23 Salossa

30.8.2023 11:08 Läntinen alue

Mesuca Basket ry.n 20 Jokinen Basket aikuisturnaus Salossa

Jokinen Basket 20 Aikuisturnaus 16.-17.9.23 Salossa.

7.7.2023 09:18 Läntinen alue

Tampereen Pyrintö nimennyt päävalmentajat kaudelle 2023-24

Tampereen Pyrintö on valmiina kauteen 2023-24. Kaikki päävalmentajat on nimetty, ja valmennustiimit alkavat muotoutua.

30.6.2023 12:00 Läntinen alue

Hella Street Basket -katukoristurnaus Raumalla 27.7.-28.7.2023

Rauma Basket ja Hella Street Food co. järjestää katukoristurnauksen Raumalla pitsiviikon kuhinassa! Kerää neljän hengen joukkue kasaan ja ilmoittaudu mukaan, ilmoittautuminen on auki NYT!

29.6.2023 09:47 Läntinen alue

Antti Nikkilä jatkaa Pyrinnössä juniorivalmentajana

Tampereen Pyrintö lisää valmennusosaamistaan junioripuolella ja nyt mukaan päätoimiseksi valmentajaksi tulee Antti Nikkilä, joka on ollut mukana seuran toiminnassa jo monta vuotta niin valmentaja kuin pelaajana.

20.6.2023 11:50 Läntinen alue

Kansainvälinen valmentajaklinikka Pyynikin Palloiluhallissa 3.8.2023.

Pyrintö järjestää jälleen kansainvälisen valmentajaklinikan Pyynikin Palloiluhallissa 3.8.2023. Klinikka on Delfin Basketin oheen rakennettu tapahtuma.

Näytä lisää vastaavia