Pyrintö näytti kyntensä kaatamalla Kouvot – Tomas Pihlajamäellä moniennätysilta

19.2.2022 20:41 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittoja tuli tänään Tampereen Pyrinnölle, Salon Vilppaalle ja Kauhajoelle. Alemmassa juhlivat BC Nokia ja Lahti Basketball.

Tomas Pihlajamäki pisti ennätyksensä uusiksi. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö otti ylemmän jatkosarjan ottelussa kovan päänahan kaataessaan Korisliigan runkosarjan toiseksi korkeimmalle sijalle sijoittuneen Kouvot rajuin luvuin 110–86.

Pyrinnön juhlia johti 22-vuotias kotimainen takamies Tomas Pihlajamäki, joka rikkoi oman ennätyksensä useassakin kategoriassa – erityisen huomion arvoisesti pisteissä, koriin johtavissa syötöissä ja tehokkuuslukemassa. Pihlajamäen tilastoissa näkyi ottelun päätteeksi 19 pistettä, seitsemän syöttöä ja 27:n tehokkuus.

– Kokonaisuudessaan tämä oli aivan loistava voitto. Saimme niitä heittoja, joita halusimme ottaa, ja olimme kovia levypallotilanteissa. Kun loppua kohden heitot alkoivat mennä sisään, niin tulokset alkoivat näkyä taululla. Omat onnistumiseni olivat lopputulosta siitä, miten pelasimme joukkueena, Pihlajamäki kommentoi.

Kouvojen puolella kovin tilastonikkari oli 31 pistettä, seitsemän levypalloa ja kuusi syöttöä kirjauttanut Billy Boyd III.

Ottelutilastot

Salon Vilpas yllätti Helsinki Seagullsin pisteen voitolla. Kotikentällään pelannut sarjan kolmosjoukkue Seagulls joutui taipumaan 84–85.

Kovinta jälkeä ottelussa teki Vilppaan Bryan Griffin, joka tilastoi 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja 38:n arvoisen tehokkuuslukeman.

– Oli kova peli, ja taistelimme joukkueena viimeiseen sekuntiin asti. Meiltä puuttui useita pelaajia, ja halusimme ottaa voiton joukkueena myös heille, Griffin kertoo.

Seagullsin puolella jälkensä jättivät erityisesti Joe Lawson ja Shawn Huff. Lawson tilastoi 19 pistettä ja kuusi levypalloa, Huff puolestaan 17 pistettä ja niin ikään kuusi levypalloa.

– Sillon kun sitä tarvittiin, niin Vilpas pelasi paremmin. He toteuttivat paremmin, ehkä vähän kurinalaisemmin. Me pelaamme hyvin ajoittain, mutta puuttuu vähän jotain, että pääsisimme kunnolla niskan päälle, kommentoi Huff.

Ottelutilastot

Korisliigan kiistaton kärkijoukkue Kauhajoki väsytti KTP-Basketin roimalla marginaalilla. Kauhajoki juhli kotivoittoa luvuin 107–69.

Voittajajoukkueessa nähtiin tasaisesti kovia piste-esityksiä: Simeon Carterilta 23, Cameron Jonesilta 18, ja Teemu Suokkaalta 15.

– Tässä on yhä paljon töitä edessä varsinkin puolustuspäässä. Oli mukava itse pelata pitkästä aikaa isompia minuutteja ja saada onnistumisia. Ei ole hetkeen mennyt niin hyvin kentällä, kommentoi Suokas.

KTP:n pistehai oli jälleen Remu Raitanen, tällä kertaa 22 pisteellä.

Ottelutilastot

Alemmassa jatkosarjassa tiukkoja kamppailuja

BC Nokia taivutti alemman jatkosarjan ottelussa Kobrat täpärästi 88–82.

Kentän kovin pistemies oli Nokian Steven Haney 26:lla, mutta tolkuttomin tilastorivi oli jälleen kerran joukkuetoveri Arnaldo Torolla. Sentteri Toro teki 20 pistettä ja napsi samalla 25 levypalloa.

– Aika monivaiheinen ottelu, oli paljon runeja. Peli aaltoili ihan liikaa. Se ratkesi tänään hyökkäyslevyihin, erityisesti Toron uskomattomaan levypallopelaamiseen, totesi Kobrien päävalmentaja Ville Turjakin.

Benjamin Raymond edusti Kobrien riveissä 15 pisteen edestä.

Ottelutilastot

Siitä huolimatta, että Korihait on Korisliigan viimeisellä sijalla, joukkue on pelannut viime aikoina nousujohteisesti. Tänään ei veto kuitenkaan riittänyt, vaan Lahti Basketball vei voiton luvuin 94–90.

Takuumiehinä Lahdella häärivät Khalil Iverson – 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa – sekä Chris Clarke – 13 pistettä, 11 levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Korihaiden työjuhta oli Mitchell Smith 25 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia