Pyrintö hoiti Suomen cup -välierän helposti vajaamiehistä Karhua vastaan – Korisliigan puolella juhli Vilpas

29.1.2021 20:39 Miesten koripalloa pelattiin kahden eri sarjan puitteissa, kun Tampereen Pyrintö voitti Suomen cupissa ja Salon Vilpas Korisliigassa.

Tampereen Pyrintö raivasi tiensä Suomen cupin finaaliin. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Suomen cupin ensimmäinen välieräottelu pelattiin tänään Tampereella, ja siitä voiton kuittasi kotijoukkue Pyrintö selkein luvuin 111–79. Vieraileva Kauhajoki joutui nöyrtymään, vaikka olikin juuri järjestänyt sensaatiomaisen yllätyksen Korisliigan puolella dominoinutta Helsinki Seagullsia vastaan.

Kauhajoki pelasi jälleen vain kuuden miehen rotaatiolla, ja väsymys näkyi suorituksessa. Kalle Peltonen pussitti 19 pistettä, ja ennätyslistoja edellisessä pelissä muokannut Okko Järvi säesti 11 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja kuudella syötöllä, mutta Pyrintö ei näistä hätkähtänyt.

Voittajien riveissä vahvinta työtä teki Brady Skeens, joka säväytti 22 pisteen ja 14 levypallon esityksellään.

Helsinki Seagulls ja BC Nokia ratkaisevat huomenna lauantaina, kumman Pyrintö kohtaa Suomen cup -finaalissa.

Ottelutilastot

 

Korisliigassa tiukempi kamppailu

Joensuussa saatiin aikaan kuumempi kamppailu, kun Kataja Basketin ja Salon Vilppaan kohtaaminen venyi jatkoajalle. Isännät joutuivat kuitenkin nöyrtymään salolaisille vierailleen lopulta 112–114.

Katajan ehdoton johtotähti ottelussa oli kapteeni Jamar Wilson, joka sai aikaan peräti 27 pistettä ja koristeli kakun seitsemällä syötöllä. Voiton mahdollisuudet kuitenkin hupenivat 14 pistettä tilastoineen Jordan Semplen virhearvioon, kun pelaaja donkkasi pallon koriin kolmen pisteen tappioasemassa, eikä kelloon jäänyt enää tarpeeksi aikaa päästä takaisin hyökkäykseen.

Vilppaan puolella Wilsonia vastassa nähtiin toki toinenkin Susijengin tunnettu pelinjohtaja, kun Teemu Rannikko pelasi toista otteluaan pitkän loukkaantumisen jälkeen. Rannikko oli paremmassa vedossa kuin edellisellä kerralla ja jätti tilastoihin 14 pistettä ja seitsemän syöttöä. Vilppaan isoimmasta pistesaldosta vastasi takamieskollega Mikko Koivisto, joka pommitti tunnetusti kuumalla heittokädellään 23 pistettä.

Ottelutilastot

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia