Pyörätuolikoripalloilijoille tavoitteellista leiritystä

2.3.2022 08:30 Pyörätuolikoripallon valmennusryhmä kokoontui tammikuussa harjoitusleirille Helsingissä. Päivän kestävä leiri piti sisällään kahdet lajiharjoitukset ja fysiikkatreenin. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran tulevana viikonloppuna.

Päävalmentaja Mina Mojtahedin ja fysiikkavalmentaja Emma Virtasen mukaan ensimmäisen leirin tavoitteena oli luoda hyvää henkeä ja asettaa yhteiset kilpailulliset tavoitteet joukkueelle.

Mahdollisuus palata kansainvälisiin peleihin lisää motivaatiota maajoukkueessa vuosina 2012-2015 pelanneen Joni Laineen mukaan.

- Hienoa olisi päästä taas pelaamaan kansainvälisiä pelejä ja edustamaan Suomea. Oli mukavaa päästä treenaamaan uusien kasvojen kanssa. Harjoituksissa oli paljon pelaajia, joiden kanssa ei ole aiemmin pelannut, joten treenattavaa riittää, mutta joukkueen motivaatio ja tiimihenki vaikutti oikein hyvältä, Joni Laine summasi.

Pyörätuolikoripallon valmennusryhmän toiminnan tavoitteena on pitkäjänteinen urheilijoiden ja joukkueen kehittyminen sekä maajoukkueen rakentaminen Euroopan mestaruuskisoihin. Valmennusryhmä on avoin kaikkien seurojen pelaajille ja siihen kuuluu niin nuoria kuin aikuispelaajia. Valmennusryhmästä tullaan valitsemaan keväällä nuorten kilpailuihin tähtäävä joukkue. Nuoret pääsevät siis jo kesällä pelaamaan kansainvälisiä pelejä European Para Youth Games monilaji-urheilutapahtumassa. 

European Para Youth Games on järjestetty vuodesta 2011 alkaen. Tänä vuonna Suomen nuorten pyörätuolikoripallojoukkue pääsee pelaamaan kotiyleisön edessä kesällä Pajulahden liikuntakeskuksessa järjestettävissä kisoissa. Tapahtuman tavoitteena on tarjota nuorille paraurheilijoille mahdollisuus kilpailla muiden maiden nuorten paraurheilijoiden kanssa ja inspiroida heitä tähtäämään huippu-urheilun pariin.

Valmennusryhmästä maajoukkueeksi

Matka valmennusryhmästä maajoukkueeksi vaatii tavoitteellista ja määrätietoista työtä. Valmennusryhmän kokoaminen ja leiritysten käynnistäminen on ensimmäinen askel kohti paluuta kansainväliselle tasolle pyörätuolikoripallon saralla.

Suomi on voittanut pronssia Euroopan mestaruuskilpailuissa vuonna 1997. Maajoukkueeseen ei ole viime vuosina ollut tarpeeksi pelaajia, joten aikuisten kansainväliset pelit ovat olleet tauolla. Pyörätuolikoripallon maajoukkueet pelaavat kolmella eri kilpailutasolla (A, B, C). Suomi tulee aloittamaan pelit C-tasolta, josta ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet joukkueet siirtyvät B-tasolle seuraavana vuonna.

Joukkueen valmentaja Mina Mojtahedilla on menestyksekäs huippu-urheilu ura USA:n pyörätuolikoripallon yliopistosarjassa ja ammattilaisena Saksan Bundesligassa. Oman huippu-urheilijauransa jälkeen hän on kehittänyt itseään valmentajana käymällä mm. huippukoripallovalmentajatutkinnon vuonna 2019.

- Suomella ei ole ollut edustusjoukkuetta useana vuotena. Valmennusryhmällä rakennamme määrätietoista ja systemaattista toimintaa kohti maajoukkuetta ja menestystä kansainvälisillä kentillä, Mojtahedi kommentoi suunnatessaan katseensa kohti seuraavia leirityksiä.

 
5.3.2024 08:31 Pyörätuolikoripallo

Emma Virtanen pyörätuolimaajoukkueen päävalmentajaksi – Mina Mojtahedille huippupesti YK:hon

Uudelleenrakennusvaiheessa olevan pyörätuolimaajoukkueen valmennusjohtoon tulee muutoksia. Emma Virtanen nousee joukkueen päävalmentajaksi, kun viimeiset vuodet joukkuetta johtanut Mina Mojtahedi siirtyy uusiin tehtäviin.

23.9.2023 17:43 Pyörätuolikoripallo

Suomelle mieluisa päänahka pyörätuolikoriksen EM-kisojen päätösottelussa

Suomi kukisti Tanskan pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-51 (24-23). Voiton myötä Suomi sijoittui viidenneksi ja samalla sen ranking tulee nousemaan.

22.9.2023 16:43 Pyörätuolikoripallo

Suomi kaatoi Unkarin pyörätuolikoriksen EM-kisoissa - pelaa lauantaina viidennestä sijasta

Suomi kukisti perjantaina Unkarin pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-19 (31-9). Voiton myötä Suomi pelaa turnauksen päätöspäivänä lauantaina kisojen viidennestä sijasta Tanskaa vastaan.

21.9.2023 15:44 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Portugalin käsittelyssä pyörätuolikoriksen EM-kisoissa

Suomi kohtasi turnauksen kolmantena päivänä Portugalin, joka kukisti suomalaiset 65-44 (36-20). Suomen turnaus jatkuu Sarajevossa perjantaina, kun se pelaa sijoista 5-8. toisen lohkon joukkueita vastaan.

20.9.2023 21:36 Pyörätuolikoripallo

Suomelle avausvoitto pyörätuolikoripallon EM-kisoissa, Armenia kaatui selvänumeroisesti

Suomi otti avausvoiton miesten pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa kukistamalla Armenian 72-26 (41-8).

19.9.2023 21:04 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Irlannille pyörätuolikoripallon EM-avauksessa

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen EM-kisoihin palannut Suomi roikkui pitkään Irlannin mukana, mutta joutui lopulta taipumaan 48–62 (22–30) miesten C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa.

18.9.2023 10:00 Pyörätuolikoripallo

Miesten pyörätuolimaajoukkue aloittaa EM-kisat tiistaina

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue aloittaa Sarajevossa käytävät C-sarjan EM-kisat tiistaina Irlantia vastaan.

1.9.2023 14:52 Pyörätuolikoripallo

Joni Laine: ”Joukkuehenki on ollut todella hyvä ja porukka on valmistautunut kovaa koko kesän ajan”

Suomen pyörätuolikoriksen maajoukkue valmistautuu parhaillaan syyskuussa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin. Edellisen kerran joukkue nähtiin EM-tasolla kahdeksan vuotta sitten. Joni Laineen mukaan joukkueen valmistautuminen EM-paluuseen on mennyt suunnitelmien mukaan.

22.8.2023 12:30 Pyörätuolikoripallo

Suomi tekee paluun pyörätuolikoripallon EM-kisoihin: ”Pitkäntähtäimen tavoite on tulevaisuudessa”

Miesten pyörätuolimaajoukkue palaa kansainväliselle tasolle kahdeksan vuoden tauon jälkeen, kun joukkue osallistuu Sarajevossa käytäviin C-sarjan EM-kisoihin syyskuun puolenvälin tiennoilla.

1.7.2022 08:50 Pyörätuolikoripallo

Suomen pyörätuolikoriksen nuorten maajoukkue hakemassa tärkeää kokemusta Pajulahdessa järjestettävässä EPYG:ssä

Uutta tulemista tekevä Suomen pyörätuolikoripallon maajoukkueen nuoret saavat tulevana viikonloppuna tärkeitä kansainvälisiä otteluita, kun joukkue osallistuu Suomessa järjestettävin European Para Youth Gamesiin. Loppuviikon ottelut ovat katsottavissa BasketFinlandin Youtube-kanavalta.

Näytä lisää vastaavia