Puolivälieräennakko 2/2: HBA ja ViVe toisilleen tuttuja – ToPo ennakkosuosikkina EBT:n kimppuun

27.3.2022 18:50 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat huomenna. Käsittelyssä otteluparit HBA-ViVe ja ToPo-EBT.

HBA hyökkää Vimpelin kimppuun. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA:lla ja Vimpelillä edessä ennakkoon tasainen sarja

Ylemmässä jatkosarjassa neljänneksi sijoittunut HBA-Märsky saa vastaansa Vimpelin Vedon, joka oli ylemmän jatkosarjan viides. Ottelu on puolieräpareista se, jossa joukkueet ovat kauden aikana tulleet toisilleen tutuiksi sillä kohtaamisia on tällä kaudella takana neljä kappaletta.

Molemmat joukkueet ovat kirjauttaneet kaksi voittoa, joten odotettavissa on jännittävä ottelusarja.

- Meillä on joukkueessa positiivinen fiilis ja kiva, että saadaan yleisöä halliin. Vastassa kova joukkue ja edessä on varmasti jännittäviä pelejä, HBA:n Janette Aarnio sanoo.

HBA rakentuu naiskoripallon tulevaisuuden lupauksista ja se on näkynyt joukkueen tasaisuudessa. Onnistujia on kauden aikana löytynyt laajalta rintamalta. Isossa roolissa ovat tällä kaudella mm. Elina Aarnisalo, Henna Sandvik, Saana Kujala sekä Aarnio.

- Puolustuspeli on ehdottomasti meidän vahvuus. Hyökkäyspäässä pyritään pelaamaan nopeasti, Aarnio pohtii.

Vastassa on Vimpelin Veto, joka ihastutti erityisesti syksyllä, mutta kevätkaudella joukkueella on ollut hankalampaa.

Joukkue nojaa kovasti yksilötaitoon ja sillä on riveissään kaksi kuukauden Valopilkku palkinnon pokannutta pelaajaa Shaylen Burnett ja Kym Royster. Burnett on ollut loukkaantunena, mutta palasi joukkueen riveihin pudotuspelien kynnyksellä.

- Vimpeli on hyvä levypallojoukkue ja muutenkin vahva korin alla. Lisäksi kaukoheittojen kanssa on oltava tarkkana, Aarnio sanoo.

Ottelusarjan avausottelu pelataan maanantaina Helsingissä.

ToPo saa vastaansa EBT:n

Ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi sijoittunut ToPo kohtaa puolivälierissä alemman jatkosarjan voittaneen EBT:n. Muihin puolivälieräsarjoihin verrattuna ainakin matkustuskilometrit jäävät vähäisiksi. Molemmissa joukkueissa odotetaan pudotuspelejä vesi kielellä.

- Hienoa päästä pelaamaan pudotuspelejä yleisön edessä. Se tuo tunnelmaa, joka on erittäin olennaista ratkaisupeleissä, ToPo:n Meri Kanerva sanoo.

ToPo on tällä kaudella hallinnut keskinäisiä kohtaamisia. Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen on kuitenkin joulukuulta ja molemmat joukkueet ovat ehtineet muuttua. ToPo on sen jälkeen vahvistunut Gabriela Bronsonilla ja EBT puolestaan Taylor Jonesilla.

- Jatkosarjojen myötä edellisestä pelistä ToPoa vastaan on kulunut jo yli kolme kuukautta. Molempien joukkueiden peli on tässä ajassa varmasti muuttunut ja kehittynyt. Mielenkiintoista nähdä, onko eri jatkosarjoissa pelaaminen vaikuttanut paljon esimerkiksi pelaamisen tempoon tai fyysisyyteen, EBT:n Venla Määttänen pohtii.

EBT:n amerikkalaisvahvistukset Alyesha Lovett ja Jones ovat onnistuneet hyvin. Lisäksi kotimaisista nimistä Sanni Tuomisto, Lotta Vesiluoma ja Määttänen ovat jälleen vuoden kokeneempia.

- Pyritään pitämään pelin tempo korkealla ja siirtymään hyökkäyksiin nopeasti. 1vs1 ajot korille sekä vapaan pelaajan löytäminen kaarelta ovat meille tyypillinen tapa onnistua korinteossa, Määttänen kertaa.

ToPo:n vahvuuksiksi Määttänen kertoo korinaluspelaamisen ja taitavat pallonkäsittelijät. Levypallopelaaminen näytteleekin isoa roolia pudotuspelisarjassa.

- Voitot puolivälieräsarjassa kulminoituvat todennäköisesti levypallopelaamiseen sekä siirtymäpuolustukseen, Määttänen kertaa.

ToPo:lta löytyy riveistään mm. Taru Tuukkanen, jolla on kokemusta kevään peleistä enemmän, kuin monilla joukkueilla. Hänen lisäkseen Erika Davenport ja Bronson ovat pelanneet tilastollisesti vahvasti. Kotimaiset pelaajat täydentävät rungon.

Myös Kanerva nostaa joukkueensa koon ja levypallopelaamisen ToPo:n vahvuuksiksi. EBT:n vahvuudet ovat myös tiedossa.

- EBT on hyvä juoksemaan kenttää sekä pelaamaan kovaa jokaisessa tilanteessa, hän sanoo.

Asenne ja voitontahto näyttelevät isoa roolia ottelusarjassa.

- Puolivälierät tulevat olemaan varmasti kovia vääntöjä. Peleissä tärkeänä tulee olemaan yhdessä tekeminen ja oman pelitavan toteuttaminen. Näissä peleissä joukkueen tahto voittaa tulee olemaan ratkaiseva, Kanerva kertaa.

Puolivälieräsarja alkaa maanantaina Helsingissä.

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Näytä lisää vastaavia