Portugalin hurmos päätösneljänneksellä oli liikaa Susiladiesille

16.6.2022 00:36 Susiladiesin maajoukkuekesän 2022 avannut vierasottelu Portugalia vastaan päättyi tappioon, kun päätösneljänneksellä hurmioon äitynyt Portugali vei voiton nimiinsä loppunumeroin 68-49 (26-28). Portugali vei päätösneljänneksen peräti 28-8.

Ebba Pekonen ja Susiladies kärsivät tappion Viana do Castelon yössä. Kuva: Ville Vuorinen.

Ensimmäinen puoliaika oli Susiladiesin heiniä, kun tempon määritteli suomalaiset ja Portugali joutui suomalaisten pallonpaineessa ahtaalle.

– Olimme mielestäni vähän vastustajaa energisempiä ja teimme puolustuksellamme heidän elämästä vaikeaa. Heillä oli 16 menetystä ensimmäiseen puoliaikaan. Toki meilläkin oli 12 kovatempoisessa ottelussa, päävalmentajana ottelussa toiminut Niko Hellman aloitti.

Susiladies astelikin pitkälle tauolle kahden pisteen johtoasemassa 26-28.

– Ensimmäinen puoliaika oli vielä aloitteellisuuden ja energisyyden puolesta hyvä. Oltaisiin voitu tehdä enemmän koreja, jos heitot olisivat menneet sisään. Saimme ihan ok paikkoja.

Kolmannella neljänneksellä puntit olivat vielä suhteellisen tasan – Portugali vei kolmannen kymmenminuuttisen 14-13 – mutta päätösneljänneksen puolivälin tuntumassa rysähti. Suomen hyökkäyspeli sakkasi ja Portugali pääsi juoksemaan kenttää riistoista.

Kokonaisuudessaan Portugali vei päätösneljänneksen 28-8.

– Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä energisempi vastustaja oli. He onnistuivat ottamaan kaiken rytmin meiltä pois hyökkäyspäässä ja pakotti taas meidät 16 menetykseen. He pääsivät juoksemaan kenttää ja tekemään helppoja koreja. Meidän helpot korit oli nollassa.

Hellman nosti esille myös levypallopelaamisen, joka meni kotijoukkueelle 41-34.

– Kamppailupelaamisessa, erityisesti levypallopelaamisessa, vastustaja oli meitä parempi läpi ottelun. Meidän pitää siinä onnistua yhdessä paremmin huomenna.

Suomen ykkösnimet pisteiden perusteella olivat 4/9 kolmoset heittänyt Roosa Lehtoranta (12/1/3 syöttöä) ja Sara Bejedi (10/2). Ottelussa nähtiin myös kaksi debytanttia naisten maajoukkuetasolla: Ninni Salmi (0/1) sekä pisteiden makuun päässyt Roosa Kosonen (2/3).

Portugalilta kaksinumeroiset pistelukemat heittivät Mariana Silva (15/5), Joana Alves (10/8) ja Sara Guerreiro (10/3).

Suomi ja Portugali kohtaavat uudestaan torstaina klo 20:00 Suomen aikaa.

– Hatunnosto vastustajalle, he olivat toisella puoliajalla parempia. Huomenna on uusi yritys.

> Ottelutilastot

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

20.7.2023 17:51 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkueen loppukiri ei riittänyt Portugalia vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa naisten haastajamaajoukkueiden ottelussa Portugali veti pidemmän korren Suomesta 65-70 (34-27). Portugali repäisi eroa kolmannella neljänneksellä, mutta Suomi nousi vielä taistelemaan voitosta päätöshetkillä.

19.7.2023 21:16 Susiladies

Naisten haastajamaajoukkueen vahva toinen puoliaika siivitti Suomen voittoon Portugalista Kisakalliossa

Universiadeihin valmistautuva naisten haastajamaajoukkue aloitti maajoukkuekesänsä Kisakallion Susi Training Centerissä voittamalla harjoitusmaaottelussa Portugalin 93-53 (36-36). Suomi löysi iloisen peli-ilmeensä kylkeen selkeän joukkuetekemisen ja karkasi vierailta.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

7.8.2022 19:58 Susiladies

Kokenut, rutinoitunut ja isokokoinen Ruotsi päihitti Susiladiesin Scandic Cupin päätösottelussa

Susiladiesin kesän maaottelut saivat päätöksensä Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelatun Scandic Cupin sunnuntaipäivänä, kun länsinaapuri Ruotsi veti pidemmän korren loppunumeroin 66-82 (30-43).

5.8.2022 20:16 Susiladies

Loistoalku siivitti Susiladiesin voittoon Islannista Hakametsässä perjantai-illassa

Hakametsän jäähallissa, Tampereella, pelattava Scandic Cup käynnistyi naisissa Susiladiesin 89-67 (49-26) -voitolla Islannista. Susiladies sai häikäisevän alkurysäyksen pelille, minkä jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

31.7.2022 17:43 Susiladies

Urhea-hallissa satoi taivaalta kolmosia – Susiladies 20 pisteen voittoon Latviasta

Helsingin Urhea-hallissa nähtiin jo toista kertaa tänä viikonloppuna vauhdikas, urheilullinen ja sitkeä Susiladies, joka voitti 17 onnistuneen kolmen pisteen heiton siivittämänä Latvian 85-65 (50-35).