Ponteva ja Honka kohtaavat lauantaina TV-ottelussa

13.10.2017 Voittoputkessa porskuttavat Hyvinkään Ponteva ja Tapiolan Honka kohtaavat lauantaina naisten Korisliiga-kierroksella. Ottelu näytetään Yle TV 2 -kanavalla ja Yle Areenassa.

Taru Tuukkanen on nakuttanut Pontevalle alkukaudesta 22.7 pisteen keskiarvot.

Heta Korpivaara palasi äitiyslomalta koripalloparketeille. Kuvat: Ville Vuorinen

 

Naisten Korisliigan pirteästi kahdella vierasvoitolla aloittanut Tapiolan Honka matkustaa lauantaina hallitsevan mestarin Hyvinkään Pontevan vieraaksi Martinhalliin. Kello 17.00 alkava ottelu televisioidaan Yle TV 2 -kanavalla kello 16.50 alkaen. Ottelu on nähtävissä suorana myös Yle Areenassa.

 

Ponteva jäi vastaantulijaksi kauden avausottelussaan Peli-Karhuja vastaan, mutta korjasi tilastojaan voittamalla kaksi seuraavaa vieraskentällä pelattua ottelua. Ponteva pelasi viimeksi torstaina hakien sarjapisteet HBA:lta Helsingistä. Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen kertoo, että joukkueen aaltoileva peli vaatii vielä hiomista.

– Ajoittain peli on ollut hyvää, mutta meillä on vaikeuksia pitää 40 minuuttia kasassa korkeaa suoritustasoa. Se on toisaalta alkukaudesta ymmärrettävää.

– Tämä on toisaalta sellainen laji, että joukkueen pitää kehittyä matkan varrella.

 

Sopanen uskoo, että HyPon vahvuudet ovat löytyneet alkukaudella puolustuspäästä.

– Olemme hyvä puolustuspään joukkue silloin kun hommat toimii. Suurin vahvuutemme Taru Tuukkasen lisäksi on se, että takapelaajamme ovat nopeita ja hyviä, aggressiivisia puolustajia. Teemme vastustajan hyökkäysten aloittamiset vaikeaksi.

Sopanen näkee, että lauantain vastustajan riveistä löytyy paljon laatua.

– Hongalla on todella hyvä aloitusviisikko ja kuudes pelaaja. Monta korintekijää ja monenlaista osaamista.

Vaarallisimmaksi Hongan hyökkäyksestä Sopanen nimeää äitiyslomalta parketeille palanneen Heta Korpivaaran.

 

Tapiolan Honka ei ole päässyt pelaamaan vielä kotihallissaan, mutta kahdesta vierasottelusta on tuloksena kaksi voittoa.
– Oli hyvissä ajoin tiedossa, että aloitamme kauden vieraskentillä, kun meidän kotihallia piti remontoida. Samaa korista yritämme pelata niin koti- kuin vieraskentällä. Voittaminen tietysti helpottaa asioita, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoo.
Tapiolan Hongan pistepörssin kärjestä löytyy Heta Korpivaara. Myös Roosa Lehtoranta on pelannut pirteästi kauden avausotteluissa. Kujansivu kertoo, että pelaajat tuntevat hyvin toisensa ja sarjan, mikä on helpottanut kauden avaamista uudella joukkueella.

– Se on pieni etu, vaikka olemmekin uusi joukkue. Sarja on tuttu ja pelaajat tuttuja.

 

Kujansivun mukaan Hongan ryhmitys on kasattu amerikkalaisvahvistuksien Wilesia Hardyn ja Kiana Johnsonin sekä Korpivaaran ja Lehtorannan ympärille.

– Tässä nelikossa on meidän pelillisesti tärkeimmät pelaajat ja siihen ympärille hyviä suomalaisia roolipelaajia.

Kujansivu uskoo, että Pontevan vahvuus on joukkueen laajassa kokoonpanossa.

– Kyllä Hyvinkään vahvuus varmaan Tarun (Tuukkanen) lisäksi liittyy siihen, että heillä on sarjan levein joukkue tällä hetkellä. Hyvinkää jos joku kestää sen, että heiltä puuttuu viisikosta pelaajia.

 

 


Yle näyttää sunnuntaina myös miesten Korisliigan ottelun Kataja–Vilpas Yle TV 2 -kanavalla ja Yle Areenassa. Kello 17.00 alkava ottelu televisioidaan kello 16.48 alkaen.
 

 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

Näytä lisää vastaavia