Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

30.6.2023 15:58 Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Sasu Salin pelasi jälleen korkealla tasolla menneellä seurakaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa pelasi kokonaisuudessaan vahvan kauden, mutta kirsikka jäi puuttumaan kakun päältä. Mestarien liigassa se selvitti tiensä Final Fouriin, mutta hallitseva mestari joutui tyytymään pronssiin hävittyään Hapoel Jerusalemille pisteellä. 

- Mestarien liigan välierien pisteen tappio tietenkin kirveli. Ok, saimme lopulta pronssia, mutta totta kai lähdimme voittamaan kilpailua, Salin harmittelee Mestarien liigan loppuratkaisua.

Malaga tuli Teneriffalle tutuksi loppukauden aikana, kun joukkueet mittelivät keskenään Copa del Rey'n finaalissa, Mestarien liigan pronssipelissä ja ACB-liigan pudotuspelien avauskierroksella. Mestarien liigassa Teneriffa onnistui nappaamaan voiton, mutta muuten Malaga veti pidemmän korren.

- Tuntuu, että vuosittain pelaamme aina jotain joukkuetta vastaan enemmän. Viime vuonna se oli Manresa ja sitä edellisellä Burgos. Malaga oli erittäin hyvä joukkue ja tietenkin olisi ollut astetta kivempi voittaa, mutta sellaista se välillä on.

Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin yksi pokaali kuitenkin palkintokaappiin tuli, kun Teneriffa nappasi FIBA Intercontinental Cupin voiton. Muutenkin Salin pitää kautta pääosin positiivisena.

- Kaudessa oli paljon hyvää. Olimme ACB-liigassa pitkään ihan kärkipaikoilla ja sijoituimme runkosarjassa neljänneksi, joka oli tosi hyvä suoritus. Mestarien liigassa pääsy Final Fouriin on kova juttu ja pelasimme kauden taas yleisesti hyvällä tasolla. Viimeinen puristus jäi kuitenkin puuttumaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Omalta kohdaltaan Salin jatkoi siitä mihin on viime kausina totuttu. Heitto lähti kolmen pisteen viivan takaa empimättä ja puolustuspäässä hän tuskastutti kerta toisensa jälkeen vastustajien tähtipelaajia.

- Henkilökohtaisesti kauden alku oli varmasti paras urani aikana. Sitten minulle tuli loppukaudesta harmittava loukkaantuminen, jonka jälkeen tuli pieni notkahdus. ACB:n pudotuspeleissä oli sitten taas vähän parempaa, Salin analysoi kauttaan.

Salinilla on optio Teneriffan kanssa myös ensi kaudesta, mutta joku muu seura voi ostaa hänen sopimuksensa ulos ensi viikkoon mennessä. Salin on kuitenkin valmistautunut palaamaan takaisin aurinkosaarelle myös ensi kaudeksi.

- Jotain kyselyitä on käsittääkseni tullut muualtakin, mutta näillä näkymin olen palaamassa takaisin ensi kaudeksi.

Huikea MM-kesä edessä

Susijengin kapteeni on itseoikeutetusti mukana Susijengin MM-ryhmässä kunnossa ollessaan ja odottaa jo innolla tulevaa maajoukkuekesää.

- Siisti MM-vuosi edessä. Kyllähän se on jonkinmoinen unelma, että pääsemme taas pelaamaan MM-kisoihin. Viimeksi paikka tuli villin kortin kautta, mutta tällä kertaa pääsimme mukaan ihan pelaamalla. Siistiä mennä MM-kisoihin mukaan.

Susijengi arvottiin Japanin Okinawalla pelattavaan lohkoon, jossa se kohtaa Saksan, Australian ja isäntämaa Japanin.

- Lohko on varmasti yksi vaikeimmista. Japani on isäntämaana varmasti kova, vaikka Rui Hachimura ei näillä näkymin olekaan joukkueessa mukana. Saksa näytti viime kesän EM-kisoissa ja MM-karsinnoissa, että se on huippujoukkue ja Australia on tietenkin arvokisojen kestomenestyjä. Vaikeaa tulee olemaan, mutta samalla meillä on kaikki mahdollisuudet myös voittaa joka joukkue. Onhan meillä kuitenkin Lauri Markkanen, Salin heittää.

Henkilöt

 
18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

Näytä lisää vastaavia