Peli-Karhut vei kärkikamppailun jatkoajan jälkeen – Pyrintö nousi voittoon vieraskentällä

12.1.2024 20:30 Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin jännittävien vaiheiden jälkeen Peli-Karhuille ja Pyrinnölle.

Saana Kujala onnistui hyvin vanhaa seuraansa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

PeKa kesti Hongan kirin

Kotkan Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan Espoossa. Ottelu ratkesi vierasjoukkueelle jatkoajan jälkeen 90-87.

PeKa aloitti ottelun vahvasti. Se vei avausjakson 32-17. Pelin edetessä Honka sai oman pelinsä paremmin uomiinsa. Puoliajalle mentiin kuitenkin vieraiden johtaessa 12 pisteellä.

Kotijoukkue oli parempi toisella puoliajalla ja kuroi PeKa:n johtoa kiinni. Kotkalaiset olivat vielä voitossa kiinni, mutta Petra Noponen nosti emännät tasoihin 12 sekuntia ennen loppua.

Jatkoajalla PeKa:n Natalie Kleemann-Day sinetöi voiton kotkalaisille vapaaheittoviivalta viisi sekuntia ennen loppua.

Da’Nasia Hood jatkoi tehokkaana. Hänelle kirjattiin 28 pistettä ja 15 levypalloa. Kleemann-Day säesti 24 pisteellä ja 11 levypallolla. Tayanna Jones teki emännille tupla-tuplan 24 pisteellä ja 11 levypallolla.

Ottelutilasto

Pyrintö nousi 16 pisteen takaa voittoon

Tampereen Pyrintö otti vuoden toisen voittonsa HBA:n kustannuksella. Voitto kirjattiin tamperelaisille 82-78.

Märsky tuli ottelun alkuun vahvasti ja otti ottelussa johdon. Avauspuolikkaalla kotijohto kävi suurimmillaan 16 pisteessä, mutta Pyrintö onnistui kaventamaan johdon viiteen pisteeseen ennen puoliaikaa.

Tämän jälkeen ottelu eteni tasaisena loppuun asti. Päätösjaksolla nähtiin hyökkäysiloittelua molemmissa päissä. Pyrintö kuitenkin nousi kuitenkin jakson aikana johtoon ja nappasi sarjapisteet.

- Tämä oli meille hankala peli, HBA vei liikaa levypalloja. Tietysti voitto maistuu, kun olimme häviöllä viimeisiin minuutteihin asti. Oma peli kulkee, kun joukkue luottaa ja luo paikkoja; tulee paljon ratkaisuja, Saana Kujala kertasi

Pyrinnöstä Kujala 26/10 kirjautti tupla-tuplan. Areanna Combs onnistui myös hyvin. Hänelle kirjattiin 11 pistettä, 12 levypalloa ja kuusi koriin johtanutta syöttöä. Märskyn Lilli Onnela ylsi 16 pisteeseen.

Ottelutilasto

 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Näytä lisää vastaavia