Peli-Karhut katkaisi EBT:n voittoputken – myös Catz ja Kouvottaret voitokkaita

25.11.2020 21:07 Peli-Karhut venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla EBT:n voittoputken. Muissa ottelussa voitot nappasivat Catz ja Kouvottaret.

Zykera Rice oli vaikea pideltävä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhut sarjakärkeen

Kierroksen kärkikamppailussa kohtasi kaksi tappiotonta joukkuetta, kun EBT sai vieraakseen Peli-Karhut. Peli-Karhut nappasi ottelusta kauden kahdeksannen voittonsa 102-92.

Ensimmäisen neljänneksen vei nimiinsä EBT. Morgan Bateyn ja Hannah Littlen johdolla joukkue karkasi tauolle johtoasemassa 30-22.

Toisella jaksolla vierasjoukkue terävöitti puolustustaan ja kuroi eroa kiinni Linda-Lotta Lehtorannan ja Elena Melton johdolla. Puoliajalle mentiin jännittävässä tilanteessa 47-45.

Kolmannella jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hyvin. Pisteitä tehtiin pitkään tasatahtiin.  Viimeiselle tauolle mentiin tasatilanteesta 77-77 ja ottelun ratkaisu jäi viimeiselle jaksolle. 

Kokenut Peli-Karhut nappasi johtoaseman itselleen viimeisen jakson alkupuolella. Joukkueesta löytyi useita onnistujia, eikä EBT tuntunut saamaan vieraitaan enää kuriin. Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan 102-92.

Zykera Rice oli ottelun hahmo. Hänelle kertyi 31 pistettä ja 19 levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta kirjautti myös tupla-tuplan 12 pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Espoolaisista Batey upotti lopulta 24 pistettä ja Littlelle kertyi jälleen tupla-tupla 19 pisteellä ja 14 levypallolla. 

Voitollaan kotkalaiset nousivat yksin sarjan kärkeen. EBT on nyt toisena. 

Ottelutilasto

Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoaan

Sarjan häntäpään kamppailussa Catz matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Vieraat nappasivat kauden toisen voittonsa lopulta 91-63.

Maajoukkuetauolla vahvistunut lappeenrantalaisjoukkue otti ottelussa nopeasti komennon itselleen. Se karkasi jo ensimmäisellä jaksolla 15 pisteen karkumatkalle.

Toisella jaksolla joukkueiden välinen ero vain kasvoi. Roosa Kosonen esitti loistavia otteita ja puoliajalla peli oli hyvin Catzin hyppysissä, tilanteen ollessa 49-18.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. Pyrintö ei kuitenkaan saanut kunnollista kiriä aikaiseksi ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 74-41.

Pyrintö vei viimeistä jatkoa. Se ei kuitenkaan riittänyt enää voittoon asti, sillä vieraiden johto oli niin suuri. Ottelu päättyi lopulta 91-63.

- Vastustaja pelasi tänään kovaa. Pelasimme tänään hyvää joukkuepeliä. Tästä on hyvä lähteä keskittymään seuraavaan peliin, Catzin Jordan Jones sanoi.

Mariah King teki ottelussa 22 pistettä ollen ottelun paras pisteiden tekijä. Kososelle merkittiin lopulta 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Reetta-Sofia Tulkki teki Pyrinnölle 13 pistettä. 

- Ei oltu ihan valmiina alusta, Catz tuli kovaa ja heitti tosi hyvällä prosentilla. Loppua kohden parannettiin, mut ei tänään riittänyt, Pyrinnön Tinna Rantalainen kertoi.

Catz nousi voitollaan neljään pisteeseen. Pyrintö on vielä nollilla.

Ottelutilasto

Kouvottaret nousi voittoon Helsingissä

Keskikastin kamppailussa kohtasivat ToPo ja Kouvottaret. Pisteet matkasivat Kouvolaan 68-66.

ToPo aloitti ottelun pirteämmin. Joukkueen puolustus toimi loistavasti, mikä näkyi vieraiden heikkona heittoprosenttina. Ensimmäiselle tauolle mentiin ToPon komennossa 17-4. 


Peli tasoittui toisella jaksolla. Kotijoukkue vei jakson niukasti nimiinsä ja pääsi puoliajalle johdossa 33-17.

Kouvottaret kavensi kotijoukkueen johtoa Aliyah Collierin johdolla kolmannella jaksolla. Joukkue kavensi kotijoukkueen johdon kymmeneen pisteeseen ennen viimeistä jaksoa.

Kouvottaret hallitsi viimeistä jaksoa ja nousi ottelussa kuskin paikalle. Ottelun viimeinen minuutti lähti kuitenkin käyntiin tasatilanteessa. Elli Salovaara nosti vieraat johtoon, kun ottelua oli jäljellä puoli minuuttia. Tästä ToPo ei enää toipunut ja pisteet matkasivat Kouvolaan 68-66.

- Meillä oli vaikeat ensimmäiset 20 minuuuttia, kuten kaikissa tämän kauden vierasotteluissa. Olemme hävinneet kauden kaikki aikaisemmat vierasmatsit ensimmäisen puoliajan aikana ja sama meinasi tapahtua myös tänään. Meillä oli paljon vapaita kolmen pisteen heittoja avausjaksolla ja heitimme ne 0/17. Kolmannella jaksolla teimme 27 pistettä ja se oli jo paljon parempaa. Olen tyytyväinen siihen, että näytimme luonnetta ja tulimme takaisin tähän peliin. Tämä oli meidän ensimmäinen vierasvoitto ja sen takia henkisesti todella tärkeä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohti ottelun jälkeen.

Vierasjoukkueen Sarah Toeaina teki ottelussa 22 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Collier lähenteli tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 18 pistettä, 12 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Mirva Karvinen upotti kotijoukkueelle 17 pistettä hyvällä heittoprosentilla. 

Kouvottaret on sarjassa neljäntenä. ToPo puolestaan on kuudentena.

Ottelutilasto

 
27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

20.4.2022 15:35 Naisten Korisliiga

Kouvottarien Taeler Deerille sakkorangaistus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kouvottarien Taeler Deerille 300 €:n sakkorangaistuksen.

20.4.2022 11:33 Naisten Korisliiga

Reetta Piipari palaa Hongan valmennukseen, Niko Nyholm jatkaa naisten päävalmentajana

Reetta Piipari liittyy Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen ja seuran alle 19- ja alle 17-vuotiaiden tyttöjen valmennukseen. Ensimmäisen kautensa seuran naisten Korisliiga-joukkueen päävalmentajana päättänyt Niko Nyholm jatkaa tehtävässään.

19.4.2022 20:42 Naisten Korisliiga

ToPo palasi mitalikantaan

Helsinkiläisjoukkueet ToPo ja HBA ratkaisivat pronssimitalien kohtalon. ToPo oli ottelussa lopulta selvästi parempi ja nappasi pronssimitalit 80-60.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

18.4.2022 09:37 NCAA

Teresa Seppälä suuntaa ensi kaudeksi Sienan yliopistoon

HBA-Märskyä kaudella 2021-22 edustanut Teresa Seppälä, 19, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:han, jossa hän tulee edustamaan Sienan yliopistoa.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

8.4.2022 20:34 Naisten Korisliiga

PeKa laittoi HBA:n selän seinää vasten otteluvoitolla

Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välinen ottelusarja on nyt 2–0-tilanteessa. PeKalle riittää yksi voitto finaalipaikkaan.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 20:13 Naisten Korisliiga

PeKa heitti HBA:n kumoon

Kotkan Peli-Karhut ja HBA aloittivat välieräsarjansa Kotkassa. Hallitseva mestari ei tarjonnut avausottelussa vierailleen mahdollisuuksia vaan nappasi voiton 98-66 ja johtaa ottelusarjaa nyt 1-0.

5.4.2022 14:10 Naisten Korisliiga

Välieräennako 2/2: Kouvottaret ja ToPo ratkaisevat toisen finalistin

Toinen välieräsarja käynnistyy keskiviikkona. Siinä kohtaavat sarjakakkonen Kouvottaret ja kolmannen sijan napannut ToPo.

Näytä lisää vastaavia