Peli-Karhut ja EBT jatkavat tappiotta – Pyrinnölle kauden avausvoitto

5.10.2022 21:59 Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Peli-Karhut haki murskavoiton Lappeenrannasta. Myös EBT ja Pyrintö selvisivät voittajina.

Tara Reed ja Pyrintö kaatoivat FoA:n. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Kotkan Peli-Karhut. Kotijoukkue putosi kyydistä jo avausjaksolla ja vieraat veivät sarjapisteet 120-62.

Kotkalaisten hyökkäyspeli oli ensimmäisellä puoliajalla loistavaa, joka näkyi tulostaululla. Puoliajalla tilanne oli 70-30.

Aivan samanlaista ilotulitusta ei nähty toisella puolikkaalla, mutta voittajasta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä.

- Pelissä oli tänään paljon hyvää. Parantamista meillä on edelleen puolustukseen paluussa ja palloscreenipuolustuksessa. Pääsääntöisesti olen kuitenkin tyytyväinen meidän tekemiseen, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Kotkalaisryhmä oli ottelussa vahvempi jokaisella osa-alueella. Levypallot joukkue vei nimiinsä 53-26.

- Peli-Karhut olivat selkeästi parempia kuin me. Tänään päästiin harjoittelemaan prässiä vastaan pelaamista. Puoliajalla kävimme monologin siirtymäpuolustuksesta, jossa paransimme toiselle puoliajalle, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen kertasi.

PeKa:sta seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Natalie Kleemann-Day debytoi joukkueessa ja pussitti heti 23 pistettä. Rashida Timbilla teki tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla. Raziyah Farrington viimeisteli Catzille 21 pistettä.

Ottelutilasto

EBT voitti kotiavauksensa

Sarjan avausottelunsa voittaneet EBT ja HBA-Märsky kohtasivat Espoossa. Kotijoukkue jatkoi siitä mihin lauantaina jäi ja vei voiton 82-71.

Avauspuolikkaalla EBT oli ottelussa kuskin paikalla. Puoliajalla tilanne oli joukkueen hyväksi 46-37.

EBT johti ottelua parhaimmillaan 19 pisteellä, mutta HBA onnistui nousemaan 11 pisteen päähän. Kotijoukkue otti kuitenkin kauden toisen voittonsa.

Espoolaiset rokottivat vieraitaan menetyksistä. EBT:lle kirjattiin 37 pistettä vastustajan menetyksien jälkeen, kun HBA:n vastaava saldo oli 22 pistettä.

Sierra Moore teki kotijoukkueelle 33 pistettä. Carmen Tyson-Thomas esitti vahvaa yleispelaamista ja kirjautti tilastorivin 15/13/5 koriin johtanutta syöttöä. Elina Aarnisalolle merkittiin 22 pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Pyrinnölle avauspisteet

Niukan tappion lauantaina kokenut Tampereen Pyrintö matkasi Forssaan Alun vieraaksi, joka metsästi myös avausvoittoaan. Pyrintö otti ottelusta makean vierasvoiton 95-90.

Ottelun avauspuolikas pelattiin tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä ja puoliajalla oltiin tasatilanteessa 47-47.

Kolmannelle jaksolle Pyrintö tiivisti puolustustaan ja hallitsi peliä. Päätösjaksolle joukkue pääsi kymmenen pisteen johdossa.

Kotijoukkue sai päätösjaksolla aikaan kirin, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Sarjapisteet matkasivat Tampereelle 95-90.

Ottelutilastojen kanssa on ongelmia, joita selvitetään.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.