Pekka Salminen PuHun miesten päävalmentajaksi

14.12.2023 12:11 Vahvan Pussihukkataustan omaava valmentaja Pekka Salminen palaa kasvattajaseuraansa ja aloittaa PuHun miesten edustusjoukkueen päävalmentajana 18.12.2023. Markus Makkonen ja Kalle Salonen jatkavat myös joukkueen valmennuksessa. Aiemmin päävalmentajan tehtävää hoitanut Mikko Larkas siirtyi marraskuussa Ranskan liigaa pelaavan SIG Strasbourgin valmennukseen.

“Fiilis on todella motivoitunut, positiivinen ja hieman kärsimätönkin. Kiva tunne palata kasvattajaseuraan, missä omat korispelit starttasi jo lähes 50 vuotta sitten. PuHussa on seurana vahva tekemisen meininki, hienoja junnuja, hyviä valmentajia sekä urheilullinen ja lämmin ilmapiiri”, kuvailee Salminen tunnelmiaan uuden pestin alkaessa.

“Olemme PuHussa jo useamman vuoden ajan halunneet panostaa laadukkaaseen valmennukseen ja vuosi vuodelta huomaamme sen tuottavan tulosta paitsi urheilullisesti, niin myös seuran houkuttelevuudessa ja pelaajien sitoutuneisuudessa. Tavoitteellisuus ja korkeatasoisuus ovat seuramme arvoja ja hyvät valmentajat sekä korkea vaatimustaso toteuttavat tätä treenisaleissa joka päivä. Pekka on paras mahdollinen henkilö jatkamaan Mikko Larkaksen tekemää pitkäjänteistä duunia, minkä ensisijaisena tavoitteena on auttaa nuoria pelaajia eteenpäin kohti koripallounelmiaan. Olen todella iloinen, että saimme kiinnitettyä vahvan PuHu-sydämen omaavan huippuvalmentajan tähän tehtävään”, kommentoi PuHun toiminnnanjohtaja Janne Stude valmentajanimitystä.

PuHun miesten edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, miesten 1-divisioona B:ssä. Viime kauden sarjakakkonen ja vahvasti syyskaudella esiintynyt PuHu on joulutauon lähestyessä sarjan kärkisijoilla, oman lohkonsa ykkösenä voitettuaan kahdeksan yhdeksästä ottelustaan. Ennen joulutaukoa joukkue pelaa vielä kahdesti: perjantaina 15.12. se kohtaa kotiottelussa Energia Areenalla Leppävaaran Pyrinnön ja sunnuntaina 17.12. vierasottelussa Pantterit.

Salminen on toiminut lähes jokaisessa roolissa mitä suomalainen koripallo voi tarjota. Kokemusta löytyy junioreista aikuisiin, aina maajoukkueista seurajoukkueisiin asti. Salminen on toiminut päävalmentajana miesten korisliigassa 470 ottelun verran ja Naisten korisliigaa 63 ottelun verran. Miesten Suomen mestaruuden hän voitti Joensuun Katajan kanssa 2015. Samana vuonna Salminen valittiin vuoden valmentajaksi.

Pekka Salmisella on ollut myös merkittävä rooli maajoukkueissa, erityisesti Susijengin nousussa kohti Euroopan eliittiä. Hän toimi miesten koripallomaajoukkueen apuvalmentajana 2001-2014, vastaten joukkueen puolustuskonseptista ja hän on ollut iso vaikuttaja Susijengin identiteetin rakentumisessa. Naisten maajoukkuetta Salminen valmensi vuosina 2015-2023. Hän on toiminut myös valmennustehtävissä eri ikävaiheiden nuorisomaajoukkueissa

Suomalaisen koripallon lisäksi Salmisella on kokemusta Ruotsin koripallosta. Hän on toiminut kahteen otteeseen Solna Vikingsin päävalmentajana, voittaen Ruotsin mestaruuden kahdesti. Salminen on valittu myös länsinaapurissamme vuoden valmentajaksi.

“Ensikontaktit joukkueeseen tuli otettua eilen illalla Martsarin treenisalissa. Mukava nuori ja motivoitunut porukka ja erinomaisesti pelannut joukkue. Staffi on tehnyt hyvää duunia ja onkin todella hienoa, että kaikki mukana vaikuttaneet jatkavat yhteistyössä kanssani. Yritetään jatkaa samaan malliin!“, summaa Salminen vielä alkutunnelmia.

 
24.8.2023 23:38 Seura tiedottaa

Tomi Moberg Hyvinkään Pontevan miesten ja U19-poikien päävalmentajaksi

Tomi Moberg aloittaa Hyvinkään Pontevan miesten edustusjoukkueen ja U19-poikien päävalmentajana.

19.8.2023 10:49 Seura tiedottaa

PuHun edustusjoukkueet palaavat Vantaan Energia Areenalle

Vantaalainen koripallo ottaa jälleen askeleen eteenpäin, kun PuHu Junioreiden miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla kaudella 2023-2024. Muutos on osa PuHu Junioreiden ja Vantaan kaupungin monivuotista yhteistyötä, ja edustusjoukkueiden otteluiden lisäksi PuHun juniorijoukkueet harjoittelevat Energia Areenalla entistä enemmän.

11.8.2023 10:57 Miesten I divisioona B

Hyvinkään Ponteva etsii miesten ja U19-poikien joukkueisiin päävalmentajaa

Miesten joukkue on aloittamassa uutta kautta 1 divisioona B:ssä ja U19-pojat valmistautuvat tavoittelemaan paikkaa SM-sarjassa. Valmentajalta edellytetään vahvaa laji- ja valmennustaustaa, erinomaisia vuorovaikutustaitoja sekä riittävää koulutusta valmennustehtäviin.

17.5.2023 21:01 Miesten I divisioona B

Ura jatkaa I divisioona B:ssä - Jukka Valpola palaa päävalmentajaksi

Kaudella 2023–24 Ura Basketin edustusjoukkue pelaa miesten I divisioona B:ssä. Jukka Valpola palaa joukkueen päävalmentajan pestiin.

11.5.2023 08:25 Seura tiedottaa

LePyn miesten joukkueella avoimet harjoitukset

Leppävaaran Pyrinnön miesten joukkue pelaa tulevalla kaudella valtakunnallisessa I divisioona B -sarjassa. Joukkue kokoontuu avoimiin harjoituksiin tulevalla viikolla. Kaikki tavoitteellisesta treenaamisesta kiinnostuneet pelaajat ovat tervetulleita mukaan.

24.5.2022 09:53 Miesten I divisioona B

Panttereiden miesten edustusjoukkueen Try Out- harjoitukset Laajasalon palloiluhallilla

Pantterit järjestää Try Out- tapahtuman ti 31.5. ja to 2.6. klo 20:30-22:00 Laajasalon Palloiluhallilla (Sarvastonkaari 23).

16.5.2022 07:44 Seura tiedottaa

LePy hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan

LePy pelasi kaudella 2021-2022 miesten 1B-divisioonassa. Kauden päätteeksi joukkue tippui 2.divisioonaan. Pelaaminen miesten 1B-divisioonassa tuki LePyn nuorten pelaajien kehitystä, joten seura hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan kaudeksi 2022-2023.

13.5.2022 14:27 Miesten I divisioona B

EBT:n M1DB-joukkueen avoimet harjoitukset

EBT tarjoaa kilpailukykyisen kokonaisvaltaisen harjoitusympäristön motivoituneille pelaajille. Joukkueen pelaajia halutaan auttaa eteenpäin kohti omaa potentiaalia niin koripalloilijana kuin ihmisenä.

12.5.2022 10:35 Miesten I divisioona B

Avoimet harjoitukset Karkkilassa

KaU Karkkila julkisti keväällä tavoitteen noususta miesten 1A-divisioonaan. Avoimet harjoitukset järjestetään Karkkilassa 23.5. ja 24.5. pelaajille, joita kiinnostaa harjoitella laadukkaasti ja ammattimaisesti.

5.5.2022 13:04 Miesten I divisioona B

PuHu Juniorit tarjoaa erinomaisen alustan pelaajakehitykselle - miesten avoimet harjoitukset alkavat ti 17.5.

PuHu Juniorit aloittaa kauden 2022-23 joukkueen rakentamisen toukokuussa. PuHu Junioreiden toiminnasta kiinnostuneille pelaajille tarkoitetut avoimet kesäharjoitukset alkavat tiistaina 17.5. klo 17:30 Martinlaakson koululla.

Näytä lisää vastaavia