Old Timers -koripalloilijat Real Madridin vieraaksi

9.11.2005 Euroopan legendaarisimman urheiluseuran Real Madridin ikämiesjoukkueen saaminen kahdesti Savonlinnaan ikämiesten Old Timers -turnauksen vetonaulaksi oli jo kerrassaan kuin seitsemän oikein lotossa. Nyt täysosumaan voidaan kuitenkin lisätä jo varanumerokin, kun yhteistyö versoi jo vastavierailun Espanjaan.

Old Timers -niminen joukkuen nimittäin matkaa tulevana viikonloppuna Espanjan pääkaupunkiin turnaamaan yhdessä isäntäjoukkueen ja italialaisen A.P.U. Udinesen kanssa. Pääosassa vierailussa on kuitenkin pelaajien keskinäinen tapaaminen ja yhteistyön mahdollinen syventäminen entisestään.

– Onhan tämä hieno kunnia päästä Realin vieraaksi ja nähdä suurseuran toimintaa tästä kulmasta. He ovat viihtyneet turnauksessamme erinomaisesti ja tästä poiki sitten jatkoa näin, sanoo Old Timersin järjestelyistä vastaavan Savonlinnan Basketin puheenjohtaja Seppo Manninen.

Real Madridin ikämiesjoukkueella on ollut tapana kierrellä ympäri maailmaa pelaamassa muutamia otteluita. Joskus vierailut ovat poikineet myös vastakutsuja, kuten siis tälläkin kertaa.

Kutsu viime kesältä

Manninen ja espanjalaisia molemmilla vierailuilla isännöinyt Toni Flink vastaanottivat alustavan kutsun jo viime kesän turnauksen yhteydessä. Tämän jälkeen asiat alkoivat rullata Madridin ja Savonlinnan välillä oikein vauhdilla. Lopulta lentoliput ilmestyivät Mannisen postilaatikkoon Espanjasta hyvissä ajoin.

– Joukkuetta olemme kasanneet yhdessä Pertti Laannin kanssa. Laanti on vakiokasvo turnauksessamme ja hän on rakennellut Helsingin suunnalta Old Timers-ryhmän nimilistaa, Manninen kertoo.

Lopulta joukkueesta tulikin kivikova. Kuumimmat nimet lienevät Suomen viimeisen olympiajoukkueen (Tokio 1964) Risto Kala ja Pertti Laanti sekä hieman nuoremmasta sukupolvesta Heinäveden suuri poika Riku Marttinen ja vaikkapa kaukoheittotykki Jari Raitanen.

Savonlinnalaista peliosaamista joukkueessa edustaa Baksetin kasvatti Timo Jaakkola. Joukkueenjohto puolestaan on jo enemmänkin savonlinnalaispainotteinen Mannisen, Flinkin ja Kimmo Turusen takia.

Kuumia nimiä

Old Timers-joukkueessa pelaavat (suluissa A-maaottelut): Petteri Kuusela (54), Riku Marttinen (82), Pekka Kurvinen (21), Petteri Voutilainen (59), Jari Raitanen (72), Antti isomäki, Pentti Kaivonen (11), Timo Jaakkola, Kai Lievonen (11), Risto Kala (38), Pertti Laanti (130). Joukkueesta siis vain savonlinnalaislähtöisellä Jaakkolalla ja Isomäellä puutuu A-maajoukkuekokemusta!

Isäntäjoukkue Real Madridin kokoonpano turnauksessa pitää sisällään Savonlinnan turnauksista tuttuja nimiä. Suurimpina tähtinä häärivät jättiläismäiset sentterit 213-senttinen Fernando Romay ja 207-senttinen Rafael Rullan sekä nuoremman kaartin vauhtiveikot Jose Miguel Antunez, Jose Luis Diaz, Carlos Garcia Rivas, Kike Villalobos sekä Llorenten veljekset Jose Luis ja Tonin, joista kahta jälkimmäistä ei Old Timersissa ole valitettavasti kentällä nähty.

A.P.U. Udinen kirkkaimmat tähdet ovat 46-vuotias Giampiero Savio ja viisikymppinen Egidio Delle Vedove. 193-senttinen Savio on Italian kivikovan A1-liigan mestari Virtus Bolognan paidasta 11 vuoden takaa, sekä Euroopan Korac Cupin voittaja seitsemän vuotta sitten Veronan paidassa. 202-senttinen Delle Vedove on puolestaan liigamestari Banco Roman paidasta vuodelta 1982. Lähes koko muukin joukkue on pelannut vähintään nuorten maajoukkuetasolla.

 

Miesten 35- ja 40-vuotiaiden senioreiden SM-sarjat huipentuvat finaaleihin

Suomen mestaruuksista pelataan torstaina Porvoossa ja lauantaina Nokialla.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

16.8.2017 Pohjoinen alue

Senioreiden SM-sarjoihin ilmoittauminen käynnissä

Senioreiden SM-sarjoihin tulee ilmoittautua 1.9.2017 mennessä.

18.7.2017 MM-kilpailut

Suomen 50-vuotiaille naisille pronssia Seniorien MM-kisoista

14. seniorien maailmanmestaruuskisat (14th World Maxibasketball Championship) käytiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla Italian Montecatini Termessä ja kaupungin ympäristössä. Suomi osallistui kilpailuihin viidellä joukkueella. Seuraavat MM-kisat järjestetään Espoossa vuonna 2019.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Historiallinen 75-vuotiaiden miesten SM-sarja käynnissä

Kuluvana keväänä pelataan ensimmäistä kertaa 75-vuotiaiden miesten SM-sarjaa. Mukana ovat TMP75, TOPO 75 sekä Tampereen Pyrintö.

2.12.2016 Seura tiedottaa

Senioreiden Sekopallo-turnaus Lahdessa 19.-20.5.2017

Lahdessa pelattavan Sekopallo 2017 –senioriturnauksen ilmoittautuminen on avattu. Turnaus pelataan Lahden Suurhallissa 19.-20.5.2017.

12.8.2015 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen senioreiden SM-sarjoihin käynnissä

Ilmoittautuminen senioreiden SM-sarjoihin on käynnissä ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 4.9.2015.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

Näytä lisää vastaavia