Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

27.6.2021 08:34 Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

Karhu Basketissa todellisen läpimurron tehnyt Okko Järvi suuntaa Belgiaan. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Korisliiga-joukkueiden kapteenien ja päävalmentajien äänestyksessä Vuoden pelaaja -palkinnon voittanut Okko Järvi aloittaa ensimmäisen ulkomailla pelattavan ammattilaiskautensa tulevana syksynä.

- Seura osoitti suurta kiinnostusta minua kohtaan ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien ja nopeasti kävi selväksi, että he haluavat minut oikeasti joukkueeseen. Sopimus syntyi lopulta nopeasti, Järvi kommentoi siirtoaan Belgiaan.

193-senttinen takamies kirjautti viime kaudella keskiarvoikseen 15,3 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,5 koriin johtanutta syöttöä. Järven kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen ja hopeamitaleihin. Nyt Järvi on päässyt takaisin täysipäiväiseen harjoitteluun ja treenannut Susijengin kanssa viikon ajan jo täydellä teholla kevään loukkaantumisen jälkeen.

Belgian pääkaupunki on paitsi EU:n päätukikohta, mutta myös perinteikäs koripallokaupunki. Päättyneellä kaudella Phoenix Bryssel jäi Belgian pääsarjan hännille. Nyt edessä on kuitenkin uudet tuulet ja uusi tuleminen.

- Viime kaudella joukkueella oli vaikeaa, kun koronan keskellä se menetti pelaajiaan ja kärsi loukkaantumisista. Kyseessä on kuitenkin perinteikäs ja menestynyt seura, joka haluaa palata takaisin kärkipaikoille.

Odotukset korkealla mutta maltilliset

Joukkue nousi pääsarjaan kaudeksi 2013–14, ja se on pelannut Mestarien liigassa kerran ja FIBA Europe Cupia kolmesti nousunsa jälkeen.

Järvi lähtee odottavaisin mielin uuteen haasteeseen.

- Suomessa minua kohtaan on toki ollut odotuksia, mutta nyt ne ovat suuremmat, kun menen uuteen joukkueeseen, jossa minun pitää olla vahvistus heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Tiedostan, etten voi mennä sinne vain katselemaan, vaan nyt pitää suorittaa hyvällä tasolla alusta asti. Pääsen nyt tietyllä tapaa epämukavuusalueelle ja sitä kautta toivottavasti kehittämään itseäni entistä paremmaksi pelaajaksi, Järvi avaa.

- Tietyllä tapaa unelmieni täyttymys on päästä ulkomaille ammattilaiseksi, mutta samalla toivon, että tämä on tulevaisuutta ajatellen vasta ensimmäinen askel kohti jotain suurempaa.

Järvi on ottanut suuria kehitysloikkia viime vuosien aikana. Yksi syy onnistuneeseen viime kauteen löytyy hänen muuttuneesta kesäharjoittelustaan.

- Viime kesänä koronan keskellä laitoimme fysiikkavalmentaja Raimo Stefanovin ja Hussain Dassoukin kanssa paljon asioita uusiksi. Treenasin käytännössä joko kesän, joka näkyi viime kaudella siinä, että pienet loukkaantumiset olivat poissa.

- Toinen merkittävä asia oli lajitreenit, joissa keskityttiin pitkälti pallon käsittelyyn, syöttämiseen ja palloskriinien käyttöön. Kehittymisen myötä pystyin viime kaudella pelaamaan enemmän pelintekijän roolissa, Järvi kiittelee.

Järvi on kesän aikana ollut Susijengin mukana Open Gym -leirityksessä. Pelikuntoon toivuttuaan hän odottaa kesältä yhtä asiaa.

- Toivotaan, että kesän aikana saan ensimmäiset aikuisten maaottelut vyölleni, Järvi myhäilee.

Tapiolan Hongan juniorimyllyn kautta maailmalle

Järvi pelasi juniorivuodet Hongassa, jonka edustusjoukkueessa hän pelasi ensimmäiset kaksi kautta Korisliigaa. Kaudeksi 2015–16 Järvi siirtyi Salon Vilppaaseen, jossa hän oli seuraavana kautena voittamassa SM-hopeaa keväällä 2017. Yhden Espoo United -kauden jälkeen Järvi suuntasi Kauhajoelle, jonka riveissä hän pääsi juhlimaan yhtä Suomen mestaruutta (2019) sekä SM-hopeaa (2021).

Päättynyt kausi oli tilastollisesti 193-senttisen Järven uran paras. Hän tilastoi keskiarvoikseen 15,2 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,5 koriin johtanutta syöttöä. Järvi on pystynyt joka kausi nostamaan pistekeskiarvoaan parilla pisteellä. Kauden päätteeksi kapteenit ja päävalmentajat valitsivat Järven Korisliigan Vuoden pelaajaksi.

Järvi on pelannut 51 nuorten maaottelua ja 10 haastajamaajoukkueen ottelua.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

Näytä lisää vastaavia