Nousu kruunasi Roope Ahosen kauden – ”Oli tosi hieno kausi”

11.7.2021 11:48 Roope Ahonen selätti vaikean alaraajavamman ja palasi talvella vuoden tauon jälkeen pelikentille. Ahonen oli tärkeässä roolissa, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua Espanjan ACB-liigaan.

Roope Ahonen pääsi kauden jälkeen juhlimaan nousua. (Kuva: Roope Ahonen)

Ahosen viime kausi jäi kesken vaikean alaraajavamman takia. Hän palasi joukkueen kokoonpanoon hieman reilun vuoden jälkeen ja pääsi heti juhlimaan LEB Oron Copa Princesan voittoa, vaikkei finaalissa vielä pelannutkaan. Pitkä kuntoutustyö sai vielä kirsikan kakun päälle, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua.

- Oli tosi hieno kausi, vaikka oli loukkaantuminen ja pitkä kuntoutuminen sekä koronahommat siihen päälle. Oli kiva saada kruunu kaudelle nousun myötä, Ahonen kertaa kauttaan.

Ahonen teki paluun pelikentille helmikuussa ja ehti saada tärkeää tuntumaa ennen ratkaisevien pudotuspelien alkua.

- Se ottaa oman aikansa, kun on vuoden pelaamatta. Sitä vain toivoi, että polvi kestää ja aika hyvin loppukausi meni. Minulla oli seuran, pelaajien ja valmentajien luotto, ja he tiesivät minkälainen pelaaja olen, joten sain rauhassa ottaa oman aikani päästäkseni täyteen kuntoon. Loppua kohden minuutit sitten kasvoivat.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen ehti pelata runkosarjassa neljä viimeistä ottelua, jolloin vastuuta tuli hieman alle 13 minuuttia. Yhdeksässä ylemmän jatkosarjan ottelussa minuutit nousivat 16 ja pudotuspeleissä Ahonen nähtiin kentällä keskimäärin 20,5 minuutin ajan. Pudotuspeleissä Ahonen olikin yksi joukkueen kantavia voimia tilastoiden keskiarvoikseen 8,1 pistettä, 1,6 levypalloa ja 1,4 syöttöä. Kolmen pisteen heitot upposivat sisään kovalla 55,6 prosentin tarkkuudella.

- Suunnitelma oli, että pudotuspeleissä pystyisin auttamaan joukkuetta ja sitä ennen olisi tarpeeksi pelejä päästä täyteen kuntoon. Pudotuspelit menivätkin hyvin ja niissä on aina omanlaisensa latinki. Oli hienoa, että oma peli kulki sillä tavalla miten aiemminkin ja lopulta nousu tuli, LEB Orossa myös Oviedoa ja Ourensea edustanut Ahonen miettii.

LEB Oron pudotuspelit pelattiin paras kolmesta -järjestelmällä ja nousufinaalissa kaatui Alex Murphyn Granada otteluvoitoin 2-1. Kolmas ja ratkaiseva finaali päättyi Granadan kotikentällä Breoganin selvään 83-57-voittoon.

- Pudotuspelijärjestelmä oli aika brutaali ja yhden huonon pelin jälkeen saattoi joutua jo lomille, joten jokainen peli oli tärkeä. Onnistuimme voittamaan pari parin pinnan peliä ja lopuksi vielä finaalit. Viimeisen finaalin voitimme vielä selvällä erolla vieraskentällä, ja se oli varmasti paras pelimme sekä joukkueena että itseltäni, 13 pistettä ratkaisevassa pelissä upottanut Ahonen toteaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahosella on sopimuksessaan seuran optio myös ensi kaudesta. Alun perin option viimeinen käyttöpäivä oli kesäkuun lopussa, mutta sitä jatkettiin vielä parilla viikolla. Ahonen on pitkään halunnut päästä näyttämään kyntensä Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa ja odottelee jännityksellä seuran päätöstä.

- Sovimme takarajan jatkamisella, kun vielä ei ole tiedossa valmentajaa, korona pidensi kautta ja toimistolla on aika paljon hälinää. Päätöksen pitäisi tulla 12.7. mennessä ja sen jälkeen tiedetään. Toivottavasti he haluavat käyttää option, Ahonen avaa tilannettaan.

Ahonen on ollut jo aiemmin lähellä siirtoa ACB-liigan joukkueeseen, mutta tuolloin seurat eivät päässeet yhteisymmärrykseen siirron yksityiskohdista. Nyt unelma on lähellä.

- Ehdottomana tavoitteenani on päästä pelaamaan Espanjan liigassa eikä minulla ole muita ajatuksia tällä hetkellä. Siellä pelaaminen on aina ollut unelmani ja, että pääsisi kokeilemaan rajoja. Jos se ei onnistu, niin sitten katsotaan mitä muita vaihtoehtoja on, Ahonen pohtii.

Roope Ahosen kauden tilastot

Henkilöt

 
25.6.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi ammensi kokemusta Belgiasta – ”Kyllä siinä kaikenlaista oppi”

Seagullsin kanssa sopimuksen tehnyt Okko Järvi pelasi menneen kauden belgialaisen Phoenix Brysselin joukkueessa. Kausi oli kuitenkin Järvelle vaikea, mutta samalla opettavainen.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

2.6.2022 13:42 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi jätti Aapeli Alaselle hyvän maun – ”Siinä tuli hyviä pelejä”

Aapeli Alanen vietti ensimmäisen kokonaisen kautensa ulkomailla, kun hän pelasi menneen kauden Itävallan liigassa St. Pöltenin joukkueessa. Alanen kuului joukkueensa avainpelaajiin läpi kauden.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

9.4.2022 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen jahtaa kauden toista pokaalia

Viron ja Latvia yhteisliigassa pelataan viikonlopun aikana Final Four -lopputurnaus, jossa ratkaistaan sarjan voittaja. Alexander Madsenin VEF Riika lähtee lopputurnaukseen ennakkosuosikkina.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

Näytä lisää vastaavia