Nokia yllätti Seagullsin kärkikamppailussa – Kataja syrjäytti Korihait kolmossijalta

5.1.2024 21:08 Miesten Korisliigassa sarjapisteitä jaettiin BC Nokialle, Kataja Basketille, Kauhajoelle ja KTP-Basketille.

Niko Mattilan Nokia kaatoi Seagullsin. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls pitää miesten Korisliigan kärkipaikkaa kuuden pisteen turvin, mutta se ei kakkossijalla perässä tulevan BC Nokian punttia tutisuttanut. Nokia voitti kotonaan joukkueiden keskinäisen kohtaamisen kirkkaasti 91–82. Samalla katkesi Seagullsin peräti 13 peliä jatkunut voittoputki.

Pelin onnistujia Nokian riveissä olivat muiden muassa Tucker Richardson 19 pisteellä ja kymmenellä syötöllä sekä Niko Mattila 14 pisteellä.

Päävalmentaja Greg Gibson kommentoi Ruudulla:

– Saimme pidettyä Seagullsin hyvin heidän pistekeskiarvonsa alapuolella, joten olen tyytyväinen puolustukseemme. Jos Seagullsin antaa päästä mukavuusalueelleen ja juosta haluamiaan pelejä, tulee vastustajalle erittäin pitkä ilta.

Seagullsin korkeimpaan pistesaldoon, 18, ylsivät Okko Järvi ja Shavon Coleman.

Ottelutilastot

Seuraavina sarjataulukossa tulevat Kataja Basket ja Korihait kohtasivat myös tänään toisensa. Tasapisteissä olleille joukkueille syntyi eroa, kun Kataja Basket vei tiukan kohtaamisen nimiinsä 96–92.

Joensuulaisten tähtinä häärivät erityisesti Sebastian Lindberg ja Tuomas Hirvonen. Lindbergille merkittiin 20 pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun taas Hirvonen tilastoi seitsemän pistettä ja yhdeksän syöttöä.

– Tämä ei ollut sellainen esitys, jonka olisimme halunneet. Puolustuspäämme ei ollut sillä tasolla, mitä vaadimme. Tulos on kuitenkin tärkein asia, Lindberg totesi pelin jälkeen.

Korihaiden paras pistemies oli Bojan Sarcevic, joka teki 22 pistettä, keräsi kuusi levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä.

Ottelutilastot

Kotivoitot myös Kauhajoella ja Kotkassa

Illan kotivoittojen trendi jatkui myös kahdella muulla paikkakunnalla. Kauhajoki taivutti omassa ottelussaan Bisons Loimaan selkeällä erolla 89–69.

Pelin pisteässä oli tuttuun tapaan Kauhajoen Topias Palmi, jolle kirjattiin tällä kertaa 19. Joukkuetoveri Samuel Givens jäi vain kahteen pisteeseen mutta keräsi kymmenen levypalloa, kuusi syöttöä ja kolme riistoa. Äärimmäisen kuumana kävi myös Oliver Kandénin käsi, josta sinkosi koriin 18 pisteen arvosta kolmen pisteen heittoja.

– Peli ratkesi tänään siihen, että olimme valmiita vastustajan paikkapuolustukseen. Loppua kohden paransimme myös levypallopeliämme, kommentoi Kandén.

Bisonsin korkeimmat pisteet, 18, keräsi Devon Goodman.

Ottelutilastot

KTP-Basket kaatoi omalla kotikentällään tänään Kobrat. Puolustusvoittoinen vääntö päättyi numeroihin 74–65.

Pistetehtailua KTP:n puolella johti Shaun Doss Jr. 20:llä, mutta myös Vili Nyman oli vedossa kymmenellä pisteellä ja 11 levypallolla. Tomi Lommi lisäsi 11 pistettä.

– Oli todella helpottava voitto. Tänään pääsimme kiinni enemmän omaan tekemiseemme. Erityisen tyytyväinen olen puolustukseen. Joukkueessa on tappioista huolimatta ollut hyvä fiilis, ja ylempää loppusarjaa yhä tavoittelemme, Lommi totesi.

Kobrien tilastohirmu oli KJ Buffen 16 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia