Naisten Korisliigan puolivälierien ennakkokatsaus 2/2: PeKa kohtaa nuoren Hongan ja HoNsU ja Huima mittelevät paikalliskamppailussa

19.3.2014 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat torstaina, kun runkosarjan kakkonen Peli-Karhut saa haastajakseen Tapiolan Hongan ja Keski-Suomen mestaruus ratkaistaan puolivälieräparissa HoNsU Jyväskylä ja Äänekosken Huima.

Kapellimestari Reetta Piiparin PeKa kohtaa puolivälierissä...

... Jenni Rantasen Hongan...

... kun taas Minna Stenin HoNsU kohtaa Äänekosken Huiman. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Kotkalainen Peli-Karhut äärimmäisen kokenut ja isokokoinen joukkue, jonka show'n pyörittäjänä toimii maajoukkuetakamies Reetta Piipari tutkaparinaan sentteri Taru Tuukkanen. Päävalmentaja Seppo Kurki on luonut pelikirjan, jonka avulla tähtitakamies pääsee käyttämään luovuuttaan, etsien nopeissa hyökkäyksissä hyvin juoksevia isoja pelikarhuja.


- Etunamme on se, että olemme selkeästi isompia. Meidän pitää pyrkiä mahdollisimman paljon lähelle koria. Honka on hyvä joukkue, jota ei voi aliarvioida. Se on täynnä lahjakkaita nuoria pelaajia, päävalmentaja Kurki kommentoi.

Hongan nuorista 18-vuotias Jenni Rantanen on pelannut läpimurtokauttaan, kuten myös loukkaantumisten kanssa tuskastellut 17-vuotias Tuuli Menna. Kimmo Kujansivun komentama ryhmittymä voikin lähteä paineettomasti ottelusarjaan.

- Tunnetaso ja työmäärä nousevat pudotuspeleissä astetta korkeammalle. Olennaista on, että nautimme haastajan osasta. Olemme sarjan nuorin ja pienin joukkue, kun taas PeKa on isoin ja kokenein, Kujansivu kertoo.


Keski-Suomen paikallisottelusarjassa Huima ja HoNsU ottavat mittaa toisistaan


HoNsUn päävalmentaja Tuomas Oja on luonut jyväskyläläisillä puolustusstrategian, joka käyttää hyväkseen pelaajamateriaalin vahvuuksia. Joukkueen puolustuksen ankkurina toimii torjuntakone Minna Sten.

- Meitä vastaan tulee ryhmä, jossa on useita kokeneita pelaajia, joten oman joukkuepuolustuksen tulee olla totutun kovalla tasolla illasta toiseen, päävalmentaja Oja kertoo HoNsUn nettisivuilla.

Huiman kokeneimmat pelaajat ovat Naisten Korisliigan ikänestori Kenya Robinson ja kaksinkertainen vuoden pelaaja Sanna Jämsen. Päävalmentaja Mervi Nurmi kertoo, että paikalliskamppailuissa on aina oma tunnelmansa.

- Paikallispeleissä on aina erilainen väre jo pelkästään sarjapeleissä. Kun päästään kohtaamaan HoNsU pudotuspeleissä, niin katsomossa ja kentällä on varmasti paljon tunnetta. Sarjassa hävisimme kahdesti, joten lähdemme sarjaan altavastaajana, Nurmi kommentoi.

 

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Näytä lisää vastaavia