Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

15.4.2021 10:07 Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

Peli-Karhut on ollut koko kauden ajan dominoiva. Se ehti helmikuussa voittaa Suomen cupin ja on pelannut pudotuspeleissä toistaiseksi puhtaalla pelillä. Joukkueen jalkoihin jäivät puolivälierissä Catz ja välierissä Forssan Alku. Kauden ainoa tappio tuli juuri finaalivastustaja Hongalle. Joukkueeseen kesken kauden liittynyt Anissa Pounds tiedostaa Hongan vahvuudet.

- Honka on todella hyvin valmennettu joukkue ja pelaa todella fiksua ja maltillista korista. Heillä on hyvä sekoitus todella lupaavia nuoria ja pari tosi fiksua ja kokenutta pelaajaa, jotka ovat kauden mittaan onnistuneet pelaamaan erinomaisesti yhteen. Honka pelaa kauden parasta koripalloa tällä hetkellä ja uskon että on tulossa todella tiukat ja hyvät finaalit.

Molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen on ollut koko kauden ihailtavaa. Pistekeskiarvoa tarkasteltaessa PeKa on ollut koko sarjan paras ja Honka kolmanneksi paras joukkue. Finaalisarjassa puolustuspelin merkitys korostuu.

- Puolustuspelaaminen tulee olemaan avain näissä finaaleissa. Se joukkue, joka pystyy paremmin ottamaan toiselta vahvuudet pois, tekee fiksuja päätöksiä ja pysyy aggressiivisena puolustuksessa, tulee olemaan todella vahvoilla tässä finaalisarjassa. Puolustus voittaa mestaruuksia, Pounds sanoo.

Kotkalaisjoukkue on joukkueista kokeenempi. Palautuminen ei ehkä ole samalla tasolla kuin nuoremmilla, mutta joukkue on saanut muutaman ylimääräisen välipäivän ennen finaalisarjaa. Siitä on Poundsin mukaan ollut hyötyä.

- Tämä pieni tauko ennen finaaleja teki meille ihan hyvää. Meillä on koko kauden ollut pieniä loukkaantumisia ja jos katsotaan kokoonpanoa niin meillä ei enää ole se liigan nuorin joukkue, joten pieni tauko oli varmasti paikallaan. Toisaalta Hongalla on nyt hyvä pelirytmi käynnissä, jota voidaan katsoa myös etuna.

Kausi on ollut pitkä. Finaalisarjan tulee viemään se joukkue, joka jaksaa toteuttaa omaa pelisuunnitelmaansa paremmin.

- Sanon yleensä aina tässä vaiheessa, että voittaja joukkue tulee olemaan se, joka jaksaa paremmin. Pitkä kausi alla ja kummatkin joukkueet tehnyt ison työn finaalipaikan eteen. Uskon että tämäkin sarja tulee ratkeamaan siihen kumpi joukkue jaksaa paremmin henkisesti ja fyysisesti, ja siihen kumpi pystyy toteuttamaan pelisuunnitelmansa paremmin, Pounds päättää.

Tapiolan Honka on pelannut loistavan kevään. Se voitti 16 peliä putkeen ennen kuin EBT katkaisi voittoputken välierissä. Pudotuspeleissä joukkue kaatoi puolivälierissä HBA-Märskyn ja jännittävässä välieräsarjassa EBT:n. Peli-Karhut ja Honka ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti ja vastustajan vahvuudet ovat tiedossa ensimmäisiä finaalejaan pelaavalla Henna Sandvikilla. 

- PeKa:lla on erittäin kokenut ja taitava joukkue. Heiltä löytyy kokoa sekä todella hyviä heittäjiä ja ratkaisijoita, joiden pysäyttäminen ei ole helppoa.

Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan kontrolloidusti ja selkeää pelisuunnitelmaa hyödyntäen. Tämän takia puolustuspelin merkitys korostuu.

- Finaalisarjassa yksilö- ja erityisesti joukkuepuolustus tulevat olemaan isossa roolissa, Sandvik sanoo.

EBT pakotti Hongan välierissä aina viidenteen peliin. Välieräsarjan ja finaalisarjan välissä on vain kolme välipäivää, joten palautumisaika ei ole paras mahdollinen.

- Pidempi palautumisaika välierien jälkeen on tietenkin hyödyksi PeKa:lle. Meillä pelituntuma on kuitenkin paras mahdollinen välieräsarjan jäljiltä, Sandvik pohtii.

Nuoren laiturin mukaan Suomen mestaruus ratkeaa perusasioihin.

- Finaalisarjan ratkeamisen kannalta tärkeimmät asiat ovat puolustuspeli ja oman hyökkäyksen toteuttaminen. Joukkuepelaaminen ja heitonvalinnat ovat myös isossa roolissa, Sandvik päättää.

Ensimmäinen finaali pelataan perjantaina 16. huhtikuuta klo 19.00. Ruutu välittää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kotikatsomohin.

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia