Naisten Korisliigan ennakkokatsaus 1/3: Huiman tavoitteena finaalit, Riento haluaa mitalin, Kerava tähtää pudotuspeleihin

1.10.2013 15:35 Äänekosken Huima lähtee Naisten Korisliigan kaudelle 2013/2014 tavoitteenaan kehittää pelaajat niin hyviksi joukkuepelaajiksi, että Äänekosken tie vie takaisin finaaleihin. Jukka Valpolan komennossa oleva Turun Riento tähtää mitalipeleihin ja Esa-Mäki Tulokkaan luotsaama Keravan Energia Team pisti tavoitteekseen pudotuspelit.

Finaaleihin tähyävällä Huimalla on jälleen rutkasti tulivoimaa aina nuoresta Riina Kärkkäisestä..

..comebackin tekevään Sanna Jämséniin.

Maajoukkuesentteri Sofia Pelander tähdittää Turun Rientoa...

..joka lähtee kauteen Jukka Valpolan opein.

Rosetta Adzasun paluu ilahduttaa Keravalla.

Alli Arppen paluu tuo kokemusta Energia Teamiin. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis & Turun Riento.

Robinsonilta löytyy vyöltään jo peräti 15 kautta Suomen pääsarjatasolla, mutta edellisestä mestaruudesta on jo aikaa kymmenen vuotta. Urallaan nelinkertainen vuoden ulkomaanvahvistus on voittanut kultaa kolmesti.

– Kymmenen vuotta on pitkä aika. Neljännen voittamiseen tarvitaan todella paljon onnea, koska meillä on todella nuori joukkue, kevään 2001 finaalien MVP toteaa.

Yksittäisten pelaajien palkintohistoria sai kuitenkin vain lisäystä, kun kaksinkertainen Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Sanna Jämsen (183/34) päätti tehdä paluun pääsarjatasolle. Jämsenin lisäksi äänekoskelaisyleisölle tuttu Lonniya Bragg (182/34) tekee paluun Huimaan.

– Sannan paluu on todella iso asia Huimalle. Vaikka Sanna pitääkin välivuosia, niin hän tulee aina yhtä kovana takaisin, päävalmentaja Mervi Nurmi virkkoo.

– Lonniya on erittäin kimmoisa ja hyvä pelaaja. Ei uskoisi, että on jo sen verran ikää ja siellä hän menee kuin nuoret tytöt, vaikka on ollut pelaamatta jo viisi vuotta tässä välillä.

Huiman viime kauden sensaatio oli B-juniori-ikäisen Riina Kärkkäisen (166/15) läpimurto pääsarjatasolla. Uusia nuoria, ”tulevia Kärkkäisiä” onkin nostettu ennakkoluulottomasti kokoonpanoon.

– Nyt meillä onkin kokeneempi joukkue, kun ei ole yhtään alle 14-vuotiasta, Nurmi myhäilee.

Lisätietoja: Äänekosken Huima

Riennossa luotetaan nuorten senttereiden sisäänmarssiin

Turun Riento tunnetaan vahvasta juniorityöstään, mutta nyt myös edustusjoukkue aloittaa toisen peräkkäisen kautensa Naisten Korisliigassa. Tavoitteet kaudelle ovat selkeät: pelillisen identiteetin kehittäminen ja mitalipelit.

Suomen Naarassusien sentteri Sofia Pelander (188/21) toimii joukkueen ankkurina ja häntä tähdittää, nuoresta iästään huolimatta, kokenut pääsarjapelaaja Katleena Kärkkäinen (174/20).

Kaksikon lisäksi kokoonpanosta löytyy mielenkiintoinen nippu nuoria sentterilupauksia kuten Margareeta Mäkelä (181/23), Salla Ekström (187/22) sekä Elli Koskinen (193/17).

– Me koitetaan osittain pelata isojen kautta. Meillä on nyt hyvät takamiehet ja laiturit, niin meidän isojen pitää nyt myös näyttää sitä potentiaalia, viime keväänä vuoden tulokkaaksi äänestetty Pelander kertoo.

Valmentajarintamalla Turussa koettiin muutoksia, kun aiemmin apuvalmentajana toiminut Jukka Valpola nostettiin täksi kaudeksi Riennon päävalmentajaksi.

– Nöyränä lähden kauteen. Pitää olla kiitollinen, että on saanut tämmöisen mahdollisuuden. Naisten Korisliigan valmentaminen vaatii kovasti töitä, tuore päävalmentaja kommentoi.

Vahvistuksiksi Riento hankki pelinjohtajat La'Keisha Suttonin (175/22) ja espanjalaisen Arrate Agirren (174/20). Laituriosaston täydentää monipuolinen Danisha Corbett (179/23).

Lisätietoja: Turun Riento


Keravalla tavoitteena pudotuspelit ja kiusanteko

Keravan Energia Team sai heti toukokuussa ilouutisia, kun tähtitakuri Rosetta Adzasu (165/23) ilmoitti, että hän ei halua lähteä Keravalta mihinkään. Viidennen kautensa Naisten Korisliigassa aloittava Energia Teamin toisena vahvistuksena nähdään Mollie Williams (187/23), joka valittiin viime kautena Maltan pääsarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Uutena kasvoina rivistöön liittyi Hyvinkäällä hienon tulokaskauden pelannut Fanny Kilpinen (184/19) sekä ToPosta siirtynyt Alli Arppe (182/32). Arppe onkin nuoren joukkueen ainoa, joka on syntynyt 1980-luvulla.

– Ainakin yritän näyttää kovasti esimerkkiä nuoremmille pelaajille, urallaan 17 naisten maajoukkuepeliä pelannut Arppe kommentoi.

– Meidän tavoitteemme on laittaa kapuloita rattaisiin ja olla mahdollisimman suuri kiusa jokaiselle joukkueelle.

Energia Teamia valmentaa toista kautta entinen Korisliiga-jyrä Esa Mäki-Tulokas, jonka mukaan kesällä ollaan kiinnitetty huomiota ennen kaikkea vauhtiin molemmissa päissä, jotta peliä saataisiin nopeammiksi. Edelliskausi oli forssalaislähtöiselle Mäki-Tulokkaalle debyyttikausi valmentajana naisten pääsarjatasolla.

– Nyt tuntee vähän paremmin vastustajia ja mitä tällä tasolla vaaditaan menestyäkseen. Uskoisin, että tälle kaudelle sekä joukkue että valmentaja ovat valmiimpia. Toivottavasti nähdään iloista nuorten esiinmarssia, Mäki-Tulokas analysoi.

 

Lisätietoja: Keravan Energia Team
 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Näytä lisää vastaavia