Naisten Korisliiga-kauden 2017/18 ennakko 2/2: FOA lähtee tunnustellen uuteen kauteen, Peli-Karhut, Catz, Honka ja Ponteva kiikaroivat kärkisijoja

27.9.2017 Naisten Korisliigan tuore kausi pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. Forssan Alku lähtee kauteen tuoreen päävalmentajan vahvistamana. Espoossa United-nimi vaihtui takaisin Tapiolan Hongaksi. Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz tähyilevät kauden lopuksi mitalisijoja Hyvinkään Pontevan puolustaessa mestaruuttaan.

Mestaruus oli viime kaudella Taru Tuukkasen päähänpinttymä. Tuukkanen toivoo mestaruuden uusintaa alkavalla kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Kia Vaalavirta uskoo, että kovaa pelaamalla otetaan paljon voittoja alkavalla naisten Korisliiga-kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannan Catzin Veera Pirttinen teki debyytin naisten maajoukkueleirityksessä kesällä. Kuva: Francois Perthuis

PeKan Anissa Poundsille on luvassa iso rooli kotkalaisryhmityksessä kunhan pelaaja toipuu kunnolla käsivammastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Forssan Alun Hanna Vapamaa odottaa naisten Korisliigalta kovia pelejä. Kuva: Ville Vuorinen

 

Forssan Alku lähtee naisten Korisliigaan uuden päävalmentajan Risto-Matti Rouskun ohjaksissa. Rousku on valmentanut viime vuosina Helmi Basketin A-tyttöjen ja I-divisioonan joukkueita.

– Tämä kausi menee varmaan opeteltaessa miten naisten Korisliigassa pelataan, Rousku kertoo.

Päävalmentaja vannoo nopean pelityylin ja pallon liikkeen nimeen, mutta kertoo tarkkailevansa alkuun miten muut joukkueet pelaavat ja pyrkii löytämään lääkkeet joukkueiden pelityyleihin.

Kymmenennen liigakautensa aloittava FOA:n Hanna Vapamaa (181/27) odottaa kaudelta ennen kaikkea kovia pelejä.

– Itse yritän auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Toivotaan, että kaikki pysyvät terveinä.

 

Peli-Karhut pyrkii mitaleille


Kotkan Peli-Karhut lähtee uuteen kauteen selkeästi vahvistuneena. Anissa Pounds (174/24) palasi Suomeen neljän Yhdysvaltojen NCAA II-divisioonassa vietetyn kauden jälkeen ja 16-vuotiaalta Awak Kuierilta (194/16) on lupa odottaa suuria.

– Olemme yrittäneet saada paremman levypallojoukkueen kuin viime vuonna. Haluamme pelata enemmän sisälle kuin viime kaudella, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä selostaa.
– Viime vuonna olimme neljänsiä, joten nyt pitäisi ottaa mitali.

Pounds kertoo odottavansa kautta kotimaan parketeilla innokkaana, vaikka joutuu katsomaan alkukauden pelit penkiltä käsivamman vuoksi

– Sain Yhdysvalloissa paljon vastuuta ja opin pelaamaan paljon pallon kanssa. Siinä on tullut kehitystä

 

Lappeenrannan Catz lupaa liikkuvaa koripalloa


Lappeenrannan Catz pokkasi pronssia viime kauden päätteeksi. Päävalmentaja Mika Haakana kertoo, että joukkue on kokenut kesän aikana normaalia muutosta, mutta pitää pelaajistoaan valmiina tulevaan kauteen.

– Olen kokoonpanoon oikein tyytyväinen. Uskon, että pystymme pelaamaan edelleen organisoitua ja epäitsekästä koripalloa. Toivottavasti olemme aavistuksen liikkuvampia kuin viime kaudella.

– Veera Pirttinen (180/20) oli jo viime vuonna sarjan parhaita puolustuspelaajia ja Roosa Kosonen (182/17) tulee olemaan entistä isommassa roolissa tänä vuonna, Haakana arvioi joukkojaan.

Pirttinen teki debyytin naisten maajoukkueleirityksessä kesällä.

– Se oli todella hienoa. Sain paljon kovia treenejä, mikä on hyvä apu kauteen.

 

Tapiolan Honka takaisin liigassa


Espoon toinen naisten Korisliiga-joukkue jatkaa Tapiolan Honka -nimellä tulevalla kaudella. Joukkue koki kesän aikana suuria muutoksia nimen lisäksi myös pelaajarintamalla. Päävalmentaja Kimmo Kujansivu pitää joukkuettaan tasokkaana nippuna, jossa on paljon yksilötaitoa.

– Meiltä puuttuu tänä vuonna dominoiva sisäpelaaja, joten pyrimme levittämään peliä ja laittamaan enemmän kolmosia ilmaan, Kujansivu kuvailee.

Hongan Kia Vaalavirta (172/18) uskoo, että kovaa pelaamalla korjataan paljon voittoja kauden alusta asti. Hän uskoo kehittyneensä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa viime kaudella. Omaksi mentorikseen koripallossa Vaalavirta lukee joukkuetoverinsa Heta Korpivaaran (185/33).

– Jokaisesta treenistä saa oppia häneltä. Hetan kautta oppii, millaista on olla ammattilaisena.

 

Ponteva puolustaa mestaruutta intensiivisesti
 

Suomen mestaruutta viime kauden lopuksi juhlinut Hyvinkään Ponteva lähtee puolustamaan mestaruutta pitkälti viime kauden rungon avulla. Päävalmentaja Miikka Sopanen kertoo, että joukkueen uudet pelaajat sopivat hyvin HyPo-perheeseen.

– Olemme vähän uusiutuneet viime kaudesta. Emme ole ihan niin isokokoisia, mutta toisaalta meillä on sitten pikkasen enemmän jalkoja takakentällä.

– Olemme vauhdikkaampi, agressiivisempi ja ehkä intensiivisempi HyPo tänä vuonna.

Viime vuoden pelaajaksi ja finaalien MVP:ksi valittu Taru Tuukkanen (192/39) pitää viime kautta uskomattomana tarinana.

– Mestaruus oli tietysti tavoite ja suurin palkinto viime kaudesta.

Tuukkanen kertoo saaneensa paljon virtaa kesäleirityksestä maajoukkueen kanssa. Sopanen ja Tuukkanen asettavat kauden päätavoitteen mestaruuden uusimiseen.

– Pitää saada joukkue toimimaan samalla tavalla kuin se toimi viime vuonna. Toivottavasti keväällä pelataan täpötäyden Martinhallin edessä finaaleissa, Tuukkanen toivoo.

 
15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

28.3.2022 21:04 Naisten Korisliiga

Pudotuspelit käyntiin kotivoitoilla – HBA:lta huima nousu

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin. Ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin nappasivat PeKa, HBA ja ToPo.

27.3.2022 18:50 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 2/2: HBA ja ViVe toisilleen tuttuja – ToPo ennakkosuosikkina EBT:n kimppuun

Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat huomenna. Käsittelyssä otteluparit HBA-ViVe ja ToPo-EBT.

26.3.2022 14:42 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 1/2: FoA ison haasteen edessä – Hongan ja Kouvottarien otteluparissa vastakkain loistavat levypallojoukkueet

Naisten Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät maanantaina. Välieriin etenemiseen vaaditaan kaksi voittoa.

23.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Jatkosarjat päätökseen – FoA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan Catzin nenän edestä

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut niin ylemmässä kuin alemmassakin jatkosarjassa. Pudotuspeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, HBA, ViVe, EBT, Honka ja FoA. Pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja tarkempi ohjelma julkistetaan huomenna.

23.3.2022 09:08 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan päätöskierroksella panoksena toinen sija ja viimeinen puolivälieräpaikka

Naisten Korisliigan jatkosarjat huipentuvat keskiviikkona pelattavaan viimeiseen kierrokseen, jonka jälkeen selviää ensi viikolla käynnistyvien pudotuspelien otteluparit.

19.3.2022 19:09 Naisten Korisliiga

ToPo kiinni kakkossijassa – Catzilla ja Alulla isot panokset päätöskierroksella

Naisten Korisliigassa oli viimeistä edellinen pelipäivä jatkosarjojen osalta. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin ToPo:lle ja Peli-Karhuille. Alemmassa jatkosarjassa Catz ja FoA nappasivat voiton ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta huipentuu päätöspäivänä.

16.3.2022 20:45 Naisten Korisliiga

Ylemmässä jatkosarjassa katkottiin putkia – Hongalle iso voitto pudotuspelitaistelun kannalta

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Ylemmän jatkosarjan voittajia olivat Kouvottaret ja ViVe. Honka voitti alemman jatkosarjan ainoan ottelun.

12.3.2022 18:49 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueet vahvoja ylemmässä jatkosarjassa – Catz esitti yhden kauden hienoimmista nousuista

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittajia olivat ToPo ja PeKa. Alemmassa jatkosarjassa EBT ja Catz kasvattivat pistesaldojaan.

10.3.2022 10:14 Naisten Korisliiga

Mestarivalmentaja Mika Haakana Peli-Karhujen päävalmentajaksi, Järvikangas tekee paluun

Viisi Suomen mestaruutta päävalmentajana naisten Korisliigassa voittanut Mika Haakana on solminut kotkalaisseuran kanssa 1+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen. Lisäksi seura tiedotti, että Noora Järvikangas on solminut vuoden mittaisen sopimuksen.

7.3.2022 15:00 Naisten Korisliiga

Sarah Toeaina on helmikuun Valopilkku

Naisten Korisliigan helmikuun valopilkuksi on valittu toista kauttaan Kouvottarien riveissä pelaava Sarah Toeaina. Valinta on pelaajalle ensimmäinen.

Näytä lisää vastaavia