Naisten Korisliiga -kauden 2016/17 ennakko 1/2: Espoo United, Kouvottaret ja HBA tuovat uusia tuulia, HyPo ja ViVe nälkäisinä kauteen

29.9.2016 Naisten Korisliiga käynnistyy osaltaan kolmen ottelun voimin lauantaina. Sarjaan uusia tuulia tuovat divarista nousseet Kouvottaret, Helmi Basket HBA sekä Tapiolan Hongan tuoreempi versio, Espoo United. Viime kaudella vahvasti Lappeenrannan Catziä horjuttaneet Vimpelin Veto sekä hopeaa saalistanut Hyvinkään Ponteva lähtevät jälleen mitalin kiilto silmissä kauteen.

Wilesia Hardy palaa Vimpeliin viimeistelemään, minkä loukkaantuminen keskeytti viime kaudella.

Elina Mikkolan Kouvottaret raivasivat tiensä kahdessa kaudessa kakkosdivarista Korisliigaan.

Reetta Piipari pyörittää jälleen peliä Naisten Korisliigassa vuoden tauon jälkeen.

Helmi Tulonen johdattaa HBA:n "koulujoukkueen" Naisten Korisliigaan ensimmäistä kertaa.

Taru Tuukkanen uskoo HyPon pystyvän ylläpitämään korisbuumia Hyvinkäällä myös tällä kaudella. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Oma Design.

Ryminällä kakkosdivarista naisten I divisioonassa vietetyn kauden jälkeen pääsarjatasolle noussut Kouvottaret lähtee kauteen päävalmentaja Mika Hartosen keräämällä sopivalla sekoituksella nuoruuden intoa sekä kokemusta.

- Olin jäämässä sivuun lajin parista, mutta käytyäni keskusteluja muutaman pelaajan kanssa sai minut palaamaan Kouvolaan ja aloittamaan Kouvottarien valmentamisen, Hartonen kertoo.

Kouvolaan täksi kaudeksi uusien tuulien mukana on purjehtinut Korisliiga-kokemusta omaavat Ulriikka Nuolikoski, Ida Myllyoja sekä Kaisa Lind. Amerikkalaispelaajien tontit täyttävät suoraan yliopistoista saapuvat Jacqueline Luna-Castro ja Khadjah Sessions.

- Tavoitteenamme on pelata vauhdikasta koripalloa.

Helmi Basket HBA täynnä talenttia

Naisten maajoukkuevalmentaja Pekka Salmisen luotsaama nousijajoukkue Helmi Basket HBA koostuu puolestaan lukioikään kuuluvien pelaajien ikäluokkiensa maajoukkuetähdistä, joista muun muassa Helmi Tulonen sekä Selina Dockery ovat päässeet haistelemaan jo naistenkin maajoukkueen ilmapiiriä.

- Meille jokainen päivä ja ottelu on oppimista ja tuleva kausi tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, HBA-luotsi Salminen miettii.

Euroopan huipulle sekä yliopistopiireihin pelaajia jalostava Helsinki Basketball Academy on alkavan kauden käynnistyessä uudenlaisen haasteen edessä, sillä viime kaudella joukkueelta odotettiin menestystä. 

- Olimme ennakkosuosikkeja divarissa viime kaudella, mutta tällä kaudella lähdemme varmasti altavastaajan asemasta kauteen, joten siinä on suurin ero meille liigan ja divarin välillä, joukkueen peliä pyörittävä Nina Augustin pohtii.

Naisten Korisliigaa jäähallissa Espoossa

Oman mausteensa alkavaan kauteen tuo vielä viime kaudella Tapiolan Honkana kotiottelunsa Tapiolan urheiluhallissa pelannut Espoo United, joka vie tällä kaudella suurimman osan kotiotteluistaan Metro Areenalle.

Mikäpä on jäähallitason puitteissa pelata, kun päävalmentaja Kimmo Kujansivulla on tuoda parketille kotijoukkueen peliasussa Reetta Piiparin, Dionne Poundsin, Heta Korpivaaran sekä kotimaan pääsarjaan Tampan yliopistosta palanneen Ellen Nurmin kaltaisia nimiä. Unohtamatta nuorten maajoukkueissa loistaneita Minna Malia, Leila Kaajasaloa tai Kia Vaalavirtaa.

- On mahtavaa saada mahdollisuus päästä pelaamaan Reetan, ”Didin” ja Hetan kaltaisten pelaajien kanssa. Lähtiessäni ToPosta Yhdysvaltoihin olin vielä aikamoinen keltanokka, mutta yliopistossa kasvoin enemmän joukkuetta johtavan pelaajan rooliin, josta on varmasti apua myös Espoossa, Nurmi valoittaa.

- Tilanteemme on valmentajan näkökulmasta erittäin hyvä. Meillä on sopivassa suhteessa nuoria pelaajia sekä kokeneempia vastuunkantajia. Meidän pelissämme kannattaa tarkkailla pelitapamme kehittymistä kauden mittaan, Kimmo Kujansivu summaa.

Vimpelillä tavoite parantaa viime kaudesta

Lähinnä pesäpallokaupunkina tunnettu Vimpeli oli tekemässä itsestään myös koripallokaupunkia viime kaudella, mutta joukkueen pelistä lähti suuren suuri palanen pois koko sarjan pisteykkösen Wilesia Hardyn loukkaantumisen myötä ja runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Vedon kohtalona oli tippua puolivälierissä suoraan 3-0 Äänekosken Huimalle.

Tulevalla kaudella joukkueen tavoite on penkin päässä operoivan Jarkko Havun mukaan parantaa viime kaudesta voittamalla ainakin yksi pudotuspeliottelu. Tätä tavoitetta lähtevät täyttämään ViVen omien kasvattien lisäksi joukkueeseen palaava Hardy, amerikkalaispelaajat Ashley Luke, Olivia Nash sekä Forssasta siirtynyt Noora Järvikangas.

- Kaksi kauttaa on matkaa takana Naisten Korisliigassa ja matka on ollut erittäin mielenkiintoinen. Kolmanteen kauteen lähdemme oikein luottavaisin mielin, etenkin kun joukkueen runko on pysynyt samana, Havu iloitsee.

Ponteva on luonut korisbuumin Hyvinkäälle

Kauden 2015/16 päätteeksi seurahistorian ensimmäisen Naisten Korisliiga -mitalin saalistanut Hyvinkään Ponteva loi kaupunkiin hurjan koripallobuumin pudotuspelien aikana ja kotifinaalissa Catzia vastaan joukkuetta kannusti loppuunmyyty Martinhalli. Kokenut Taru Tuukkanen toivoo saman menon jatkuvan myös tällä kaudella.

- Onhan se ollut mahtavaa olla mukana tälläisessä ja toivottovasti buumi jatkuu fanien ja kaupungin toimesta tälläisenä myös alkavalla kaudella.

Joukkue menetti takakentältä kaksi tärkeää palasta kesän aikana, kun Anni Mäkitalo suuntasi Ranskaan ja Anni Jämsä Saksaan. Kaksikkoa paikkaa kuitenkin tuoreen päävalmentajan Miikka Sopasen rekrtyoima Darius Faulk sekä paluun pääsarjatasolle tekevä Kaisa Höök.

- Olen vasta hiljattain päässyt joukkueen mukaan nuorten maajoukkuetehtävien päätyttyä, mutta HyPo ei ole onneksi ensimmäinen uusi joukkue urallani, joten olen osannut valmistautua tähän kuitenkin. Meillä on myös sellainen joukkue, että mikäli valmentaja ei täysin munaa, ei hän pysty pilaamaan täysin pelaajien pelaamista, Sopanen valoittaa joukkueensa tilannetta.

 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

Näytä lisää vastaavia