Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

Shaylen Burnett oli hurjana. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli sarjakakkosena joulutauolle

Vimpelin Veto sai syyskauden viimeisessä ottelussa vieraakseen Tapiolan Hongan. Kotijoukkueen kotitaika piti edelleen ja se nappasi ottelusta voiton 80-74.

ViVe:n puolustus teki espoolaisten hyökkäyksestä haastavaa avauspuolikkaalla. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla vieraiden hyökkäys oli hyvin tahmeaa. Puoliaikatilanne oli Vimpelin hyväksi 38-27.

Vierasjoukkue kuroi eroa kiinni puoliajan jälkeen. Päätösjaksolle lähdettiin kotijoukkueen viiden pisteen johdossa.

Päätösjaksolla nähtiin pisterikasta koripalloa. Molemmat joukkueet saivat onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta sarjapisteet jäivät Vimpeliin 80-74.

- Puolustimme hyvin läpi ottelun ja hoidimme levypallot: ne olivat meidän tärkeimmät teemamme tähän peliin. Kolmannessa ja neljännessä erässä molemmat joukkueet laittoivat kovia heittoja sisään ja Honka pääsi peliin mukaan. Lopussa pystyimme pelaamaan hyvin ja löydettiin se energia, jolla voittaa tämä peli, Vimpelin Minttu Isoranta iloitsi.

Shaylen Burnett teki jälleen lähes mitä tahtoi kentällä. Hänelle kirjattiin 24 pistettä, 20 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kym Royster säesti 23 pisteellä ja 17 levypallolla. Carmen Tyson-Thomas upotti vieraille 21 pistettä.

- Meillä on ollut vaikeaa varsinkin vieraspelien aluksi. Emme ole saaneet kaivettua energiaa, mikä ollaan parhaimmillaan saatu kaivetuksi. Tänään oli tyyppiesimerkki siitä, että pikku hiljaa löydettiin energiaa ja ruvettiin tappelemaan joka pallosta. Päästiin lähelle, mutta tänään se ei ihan riittänyt, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm harmitteli.

Ottelutilasto

Peli-Karhut puolusti FoA:n nurin

Kotkan Peli-Karhut matkasi syyskauden viimeisessä ottelussaan Forssaan. Sarjakärki pelasi vahvasti ja nappasi sarjapisteet 78-57.

Avauspuolisko oli tasainen. Molemmilla joukkueilla oli sen aikana omat hetkensä. Puoliajalle mentiin vieraiden neljän pisteen johdossa.

FoA putosi vieraiden kyydistä kolmannella jaksolla. PeKa:n puolustus parani ja kun samaan aikaan sen hyökkäys toimi kasvoi sen johto 17 pisteeseen ennen päätösjaksoa.

Viimeisellä jaksolla peli jälleen tasoittui. PeKa kuitenkin hoiti ottelun lopun varmasti ja voitti 78-57.

- Toinen puoliaika puolustettiin hienosti, todella hienosti. Ilme oli tosi hyvä toisella puoliajalla ja kaikki pääsi pisteille tänään. Peli-ilme oli läpi ottelun hieno ja nyt joulutauolle, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kertasi.

Naomi Davenport teki 18 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Sara Rokkanen pelasi toistaiseksi parhaan pelinsä PeKa:n paidassa. Hän upotti 15 pistettä. Ninni Salmi teki kotijoukkueelle 17 pistettä ja 14 levypalloa.

- Hyvä tappelu, heittoprosentti  meillä 12% kolmosissa ja PeKa heitti 13/33, siitä tulee aika nopeasti se 20 pisteen ero, FoA:n päävalmentaja Aleksi Suominen analysoi.

Kouvottaret vei maratonottelun

Kouvottaret sai vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi vierasotteluun. Kouvolassa nähtiin kauden pisin ottelu, jonka vei lopulta nimiinsä kotijoukkue 84-76.

Kouvolalaiset olivat ottelussa niskan päällä avauspuolikkaalla. Se pääsikin puoliajalle johdossa 33-28.

Tasaista peliä nähtiin myös puoliajan jälkeen. Emännät kasvattivat johtoaan pisteellä ennen päätösjaksoa.

ToPo piristyi hieman ja kuroi kuuden pisteen etumatkan kiinni. Pelissä edettiin jatkoajalle tilanteessa 64-64.

Kovaa koko ottelun puolustaneet joukkueet eivät saaneet välilleen eroa vielä ensimmäisen jatkoajan aikana. Toisella jatkoajalla vierailta kuitenkin loppuivat mehut kesken ja Kouvottaret pääsi juhlimaan voittoa 84-76.

Rashida Timbilla urakoi tilastoihinsa 18 pistettä ja 16 levypalloa. Sarah Toeaina säesti 16 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Erika Davenport teki ToPo:lle tupla-tuplan 18 pisteellä ja 13 levypallolla.

EBT katkaisi tappioputkensa

Espoo Basket Team sai vieraakseen viime aikoina otteitaan parantaneen Catzin. EBT oli kuitenkin tyly emäntä ja sarjapisteet jäivät Espooseen 90-71.

Kotijoukkue määritteli ottelun tahdin heti ylösheitosta lähtien. Joukkue karkasi puoliajalle johdossa 49-27.

Catz piristyi kolmannella jaksolla ja sai eroa kurottua umpeen. EBT johti ottelua kuitenkin 14 pisteellä, kun viimeinen jakso alkoi.

Espoolaiset kasvattivat johtooan viidellä pisteellä päätösjaksolla. Kolme edellistä otteluaan hävinnyt espoolaisryhmä palasi voittokantaan 90-71.

Alyesha Lovett teki 19 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Sanni Tuomistolle merkittiin 18 pistettä. Elena Melto teki Catzille tupla-tuplan 22 pisteellä ja 11 levypallolla.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.