Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

28.9.2023 09:59 Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho (vas.) ja Torpan Poikien Meri Kanerva lähtevät mitalinkiilto silmissään alkavaan kauteen. Kuva: Ville Vuorinen

Peli-Karhut vahvistunut entisestään

Kotkan Peli-Karhut nappasi viime kauden päätteeksi viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Suomen Cupissa joukkue nappasi hopeaa.

Mestaruusjoukkueen runko on pysynyt samana. Joukkueessa jatkavat viime kaudelta tutut amerikkalaiset Donica Cosby ja Natalie Kleemann-Day. Kotimaisista pelaajista jatkuvuutta tuovat sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Roosa Kosonen, Roosa Lehtoranta ja Lotta Vehka-aho.

25 naismaaottelua pelannut Veera Pirttinen pelasi viime kaudella Espanjan pääsarjassa. Kuva: Ville Vuorinen
25 naismaaottelua pelannut Veera Pirttinen pelasi viime kaudella Espanjan pääsarjassa. Kuva: Ville Vuorinen

Uusista pelaajista isoimpia nimiä ovat paluun Suomeen tehnyt Veera Pirttinen ja paluun PeKa:an tekevä Elli Heikkilä.

- Kiva palata takaisin Suomeen parin vuoden tauon jälkeen. Mielenkiintoista nähdä kuinka sarja, seurat ja pelaajat ovat kehittyneet, Pirttinen sanoo.

Kauteen valmistautuminen on BC Nokian kasvatin mukaan sujunut hyvin.

- Joukkueen runko on pysynyt samana, mikä helpottaa yhteisen pelitavan ja kemian rakentamista tälle kaudelle. Haluamme olla fiksua koripalloa pelaava joukkue, josta ei heittovoimaa puutu.

Peli-Karhut on kahdeksalla mestaruudella tasoissa monen muun joukkueen kanssa mestaruuksien määrässä. Tällä kaudella joukkueella on mahdollisuus nousta tilaston kärkipaikalle.

- Tavoitteena on uusia mestaruus. Sen lisäksi haluamme palauttaa Suomen Cup-tittelin takaisin Kotkaan, 26-vuotias pelaaja sanoo.

Pahin kilpailija mestaruudelle löytyy Helsingistä.

- Viime kauden finaalivastustaja ToPo on kasannut kovan nipun tänäkin vuonna, Pirttinen pohtii.

Peli-Karhut 23-24 pähkinänkuoressa

ToPo haluaa kirkastataa viime kauden hopean

ToPo:n viime kausi oli tuloksellisesti hyvä. Joukkue nappasi Suomen Cupin voiton ja sijoittui naisten Korisliigassa toiseksi. Tähän kauteen helsinkiläisjoukkue lähtee uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun espanjainen Sandra Prieto ottaa joukkueen komentoonsa.

- Viime kausi oli seuralle historiallinen, joten siitä jäi todella hyvät fiilikset. Nälkää Suomen mestaruuteen kuitenkin löytyy, Meri Kanerva sanoo.

Kanerva on kasvattanut rooliaan joukkueessa kausi kaudelta. Takana on myös hienot alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut.

- Henkilökohtaisena tavoitteena on nostaa pelillinen osaaminen uudelle tasolle ja olla parempi johtaja.

ToPo on onnistunut pitämään rungon kasassa viime kaudesta. Viime kaudella vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Ilmar’I Thomas jatkaa helsinkiläisten riveissä myös tulevalla kaudella. Hän saa seurakseen Carmen Tyson-Thomasin, joka on kahdella edellisellä kaudella kuulunut sarjan parhaimmistoon. Kotimaisista pelaajista Taru Tuukkanen, Ebba Pekonen, Magdalene Agyei ovat isossa roolissa myös tälläkin kaudella.

- Tämän kauden versio ToPo:sta on muuten samanlainen kuin viime kaudella, mutta olemme aggressiivisempia.

Myös Helsingissä on nälkä kasvanut syödessä. Tavoitteena on jatkaa viime kauden menestystä.

- Tavoitteenamme on toteuttaa omaa peliämme läpi kauden ja päättää kausi kultajuhliin, Kanerva sanoo.

ToPo:n rinnalle mestarisuosikeiksi 19-vuotias pelaaja nostaa kaksi joukkuetta.

- Nostaisin mestarisuosikeiksi Peli-Karhut sekä Hongan, Kanerva päättää.

ToPo 23-24 pähkinänkuoressa

Vimpelillä tavoitteena parantaa viime kaudesta

ViVe teki viime vuonna seurahistoriaa, kun joukkue nappasi kauden päätteeksi pronssia. Mitali oli seurahistorian ensimmäinen. Joukkueen kantaviin voimiin kuuluvan Anni Kujalan mukaan pronssilla on iso merkitys.

- Viime kauden päättäminen pronssiin oli kovan työn ja nousujohteisen kauden tulos. Mitali merkitsi joukkueelle ja koko pienelle kylälle paljon. Vimpelissä on tehty useita vuosia kovasti töitä koripallon eteen. Viime kauden huikeat hetket jäivät varmasta jokaisen pelaajamme sekä vetolaisten sydämiin ja muistoihin.

Tähän kauteen valmistautuminen on sujunut positiivisissa merkeissä.

- Valmistautuminen on sujunut erittäin hyvin. Olemme saaneet harjoituspeleissä yhteisiä kokemuksia ja pystyneet vahvistamaan joukkueen yhteispeliä. Sekä pelaajilla että pelinjohdolla on korkea motivaatio ja halu kehittyä päivä päivältä paremmaksi, Anni Kujala sanoo.

Vimpelissä kotimainen runko on pysynyt hyvin kasassa. Anni ja Riikka Kujala tulevat olemaan isossa roolissa tälläkin kaudella. Alle 20-vuotiaiden maajoukkuessa kesän EM-kilpailuissa esiintynyt Cayro-Lyza Toomingas tekee paluun Vimpeliin ja hänelle on tarjolla isompaa roolia.

Vimpeli lähtee kauteen kolmen amerikkalaisen voimin. Samatha Breen, Lasha Petree ja Sirena Tuitele tulevat olemaan isossa tulosvastuussa.

- Tulevalla kaudella tullaan ViVe näkemään parketilla energisenä ja nälkäisenä joukkueena, joka on täynnä taistelutahtoa. Meidän voi odottaa pelaavan vauhdikasta ja periksiantamatonta koripalloa.

Vimpelissäkin nälkä on kasvanut menestyksen myötä. Joukkue hakeekin mitalille seuraa.

- Tavoitteenamme on taistella voitosta jokaisessa ottelussa. Pyrimme viemään peliämme eteenpäin jokaisessa ottelussa ja saavuttamaan mahdollisimman hyvän runkosarjasijoituksen. Haluamme parantaa viime kaudesta ja pelata keväällä kirkkaammista mitaleista, 30-vuotias pelaaja sanoo.

Myös Vimpelissä mestarisuosikkien asema asettuu viime kauden finalistien harteille.

- Sarjan suurimmiksi ennakkosuosikeiksi nostaisin Peli-Karhut ja ToPo:n. Viime kausi osoitti kuitenkin sarjan tasaisuuden, joten mielenkiintoisia yllätyksiä voi olla luvassa, Anni Kujala pohtii.

Vimpelin Veto 23-24 pähkinänkuoressa

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia