Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Veto ja Pyrintö lähtevät taistelemaan pudotuspelipaikasta

5.10.2020 19:00 HBA ja Vimpelin Veto uusiutuivat alkavalle kaudelle. Sarjanousija Tampereen Pyrintö luottaa omiin kasvatteihinsa ja sarjanousun arkkitehteihin.

Viime kaudella HBA:n Janette Aarnio tilastoi 10,4 pistettä, 3,9 levypalloa ja 3,8 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA:lla tavoitteena pudotuspelipaikka

HBA aloittaa viidennen kauden pääsarjassa. Joukkue tunnetaan ensisijaisesti kotimaisten pelaajien kehityspaikkana. Tulevan kauden tavoitteena on pudotuspelipaikka. Joukkueessa nähdään jälleen paljon pelaajia nuorisomaajoukkueista. Heistä yksi on Janette Aarnio, joka aloittaa kolmannen kautensa naisten Korisliigassa. Aarnio debytoi naisten maajoukkueessa EM-karsintaottelussa Belgiaa vastaan ja oli isossa roolissa Latvia-maaotteluissa elokuun alussa.

Harjoituskaudella Aarnio on pyrkinyt kehittymään kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.

- Olen pyrkinyt kehittämään kaikkia pelin osa-alueita. Erityisesti olen pyrkinyt oppimaan pelin lukua ja johtamaan peliä paremmin. Lisäksi olen kehittänyt heittoani, Aarnio toteaa.

Kauteen valmistautuminen on joukkueessa sujunut hyvin. HBA on harjoitellut hyvin ja harjoitusottelut ovat sujuneet lupaavasti. Joukkueessa on Aarnion mukaan ollut hyvä meininki.

- Olemme joukkueena pystyneet harjoittelemaan normaalisti, eikä korona ole sillä tavalla vaikuttanut harjoitteluun. Olemme tietenkin noudattaneet koronaan liittyviä ohjeita.

Viime kaudella Awak Kuier putsasi palkintopöydän naisten Korisliigan yleisöäänestyksissä ja siirtyi täksi kaudelle Italin ammattilaiskentille. Hänen jättämän aukon täyttäminen on vaikeaa mille tahansa joukkueelle, Aarnion mukaan se onnistuu joukkuepelillä.

- Tottakai Awakin lähtö vaikuttaa joukkueeseemme, mutta pyrimme pelaamaan mahdollisimman hyvin joukkueena. Meillä on paljon potentiaalisia pelaajia, jotka pystyvät tekemään pisteitä ja napsimaan levypalloja, Aarnio tuumaa.

Naisten Korisliigassa tullaan näkemään juokseva, nopeatempoinen ja agressiivinen HBA. Tulevaisuuden lupauksista koostuvasta joukkueesta Aarnio nostaa esiin muutaman pelaajan, joita kannattaa tällä kaudella erityisen tarkasti seurata. 

- Tällä kaudella kannattaa seurata erityisesti Kati Ollilaista, Saga Ukkosta, Ebba Pekosta ja Saana Kujalaa. He ovat kaikki taitavia ja hyviä heittäjiä.

Ennakkosuosikin paineet Aarnio sysää Kotkan suuntaan.

- PeKa on mielestäni suurin ennakkosuosikki. Heidän kovimpia haastajiaan ovat FoA ja Kouvottaret, Aarnio päättää.

HBA 20-21 pähkinänkuoressa

 

Uudistuneen Vimpelin Vedon tähtäimessä pudotuspelit

Seitsemännen kautensa pääsarjassa aloittava Vimpelin Veto on uudistunut täksi kaudeksi. Viime kauden amerikkalaisvahvistukset ovat vaihtuneet uusiin. Lisäksi Taru Timo ja Miina Lapila poistuivat viime kauden päätteeksi joukkueesta. Kotimaisten pelaajien tilalle on nostettu omia junioreita.

Joukkueen kesäharjoittelu on sujunut pääosin kotimaisin voimin, sillä amerikkalaiskolmikko Doniyah Cliney, Destinee Young ja Mariah Miller saapuivat Suomeen hieman myöhemmin kuin tavallisesti. 

- Saliharjoittelussa koronarajoitukset eivät ole juurikaan näkyneet. Muutoin tietenkin pelaajat pyrkivät noudattamaan yleisiä koronaohjeistuksia huolella. Jenkit pääsivät joukkueharjoituksiin normaalia myöhemmin, joten peli on varmasti alkukaudesta vielä rakennusvaiheessa, päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala myöntää.

Vimpeliläisten tulostavoitteena on tällä kaudella pudotuspelipaikka. Lisäksi joukkue pyrkii hitsautumaan mahdollisimman hyvin yhteen ja kehittämään nuoria pelaajia. Viime kaudella useampi tiukka ottelu kääntyi lopulta tappioksi ja sitä lähdetään muuttamaan tälle kaudelle.

- Pyrimme olemaan hankala vastustaja. Joka ilta haluamme taistella voitosta. Toivottavasti saamme käännettyä viime kauden tiukat tappiot voitoiksi, Kujala pohtii. 

Joukkue on yksi sarjan nuorimpia. Vimpelin paidassa nähdään paljon pelaajia, jotka ovat isolle yleisölle vielä hieman tuntemattomampia. Kujala nostaakin pari nimeä esille.

- Minttu Isoranta ja Pihla Jaatinen ovat vuoden vanhempia ja tulevat saamaan tällä kaudella lisää vastuuta, Kujala kertoo.

Ennakkosuosikeiksi Vimpelin päävalmentaja nimeää useamman joukkueen. 

- Suurimmat ennakkosuosikit ovat Peli-Karhut, FoA, Kouvottaret ja ehkä Honka, Kujala päättää.

Vimpelin Veto 20-21 pähkinänkuoressa

 

Tampereen Pyrintö lähtee kiusaamaan isompiaan

Täksi kaudeksi uutena joukkueena naisten Korisliigaan nousi Tampereen Pyrintö. Joukkue oli viime kaudella todella vakuuttava ykkösdivisioonassa, sillä 18 pelistä tarttui 17 voittoa. Yksi nousun arkkitehdeista oli Liisa Taponen, joka jatkaa joukkueessa myös tällä kaudella. Taposen mukaan sarjassa tullaan näkemään tällä kaudella jonkin verran tasoeroja.

- Sarjassa tulee luultavasti olemaan isoja eroja kärjen ja loppupään joukkueiden välillä. Sarjassa on muutama odotettavasti tosi kova joukkue, joista löytyy paljon kokemusta, mutta myös useampi nuori ja kokemattomampi joukkue, kuten me, Taponen pohtii.

Pyrintö lähtee kauteen täysin kotimaisella kokoonpanolla. Joukkue onkin päässyt harjoittelemaan yhdessä jo kesän alusta lähtien. 

- Ollaan tehty koko kesä ja alkusyksy kovaa töitä. Olemme pelanneet myös muutaman kovan harjoituspelin ja joukkueena kehitytty paljon, Taponen kertoo.

18-vuotias pelaaja on pyrkinyt kesän aikana kehittämään levypallo- ja puolustuspelaamistaan. Lisäksi yksi vastaan yksi -peliin on pyritty tuomaan lisää varmuutta. Kauden aikaiset kehityskohteetkin ovat hyvin selvillä.

- Henkilökohtaisena tavoitteenani on kehittyä paljon, erityisesti ratkaisijana ja puolustajana, saada lisää itsevarmuutta ja kovalla työnteolla auttaa joukkuetta voittamaan pelejä, Taponen sanoo.

Tampereen Pyrinnön joukkueessa näkyy seuran vahva juniorityön jälki. Joukkueen pelaajista peräti kymmenen on seuran oman juniorimyllyn läpikäyneitä pelaajia. Tasaisesta joukkueesta onkin vaikea nostaa ketään erityisesti esille, joukkueen vahvuudet ovat tasaisuudessa.

- Meillä on todella tasainen joukkue, josta kuka vain saattaa erottua edukseen jossain vaiheessa kautta, Taponen sanoo.

Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa, mutta se on vahvistunut muutamalla pelaajalla. Suurin ero on kuitenkin lähtökohdissa.

- Suurin ero viime kauteen on joukkueen aseman muuttuminen sarjan ennakkosuosikista altavastaajaksi ja sen myötä asenteiden muuttuminen. Olemme valmiimpia tekemään töitä ja nälkäisempiä. Pyrimme pelaamaan kovalla intensiteetillä ja laajalla rotaatiolla pystymme pitämään kovaa tempoa yllä, Taponen toteaa.
Tamperelaisjoukkue lähtee kauteen maltillisin tavoittein. Tavoitteena on pelaajien ja joukkuepelin kehittäminen. Tulostavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen.

Taponen nimeää sarjaan yhden ennakkosuosikin.

- Peli-Karhut tulee olemaan kova tällä kaudella, Taponen päättää.

Tampereen Pyrintö 20-21 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Catzin. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Näytä lisää vastaavia