Naarassusien Krista Gross palaa Italiaan

26.8.2016 Naarassusien luottolaituri Krista Gross, 25, jatkaa ammattilaisuraansa Italiassa. 183-senttinen Gross on solminut sopimuksen Italian Serie A2:ssa pelaavan BC Castelnuovo Scrivian kanssa. Grossille kyseessä on paluu Italiaan, sillä hän aloitti ammattilaisuransa kaudella 2013/2014 Napolissa.

Krista Gross jatkaa ammattilaisuraansa Italiassa. Kuva: Ville Vuorinen.


Italian jälkeen Gross edusti kahden ottelun ajan Tapiolan Honkaa Naisten Korisliigassa, kunnes kausi päättyi loukkaantumiseen. Viime kaudella Gross pelasi Uumajassa Basketligania, jossa hän kirjautti keskimäärin 8,0 pistettä ja 7,5 levypalloa ottelua kohden 33 pelaamassaan ottelussa. Uumaja päätyi Basketliganissa hopealle.
 

– Hyvä fiilis tästä sopparista. Tykkäsin Italiasta todella paljon ja on kiva mennä takaisin, Gross kertoo.
 

– Meillä on aika hyvä joukkue. Jos kaikki menee hyvin, niin nousemme ykkössarjaan. Rooli on myös sellainen, että pääsen pelaamaan pallon kanssa enemmän. Mukavaa päästä olemaan ns. ”key player”.
 

Maineikkaassa North Carolinan yliopistossa koripallo-oppinsa saanut Gross on edustanut Suomea naisten maajoukkuetasolla 41 ottelun verran 6,5 pisteen keskiarvolla.  Elokuun puolessa välissä pelatussa valmistavassa maaottelussa Saksaa vastaan Gross näytti vaarallisuutensa heittämällä 20 pistettä ja kahmimalla 19 levypalloa.

Lisätietoja: Krista Gross

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia