Mimmidumarit-projekti sai lentävän lähdön, koulutuksella upea vastaanotto

7.10.2021 12:40 Erotuomariyksikön lanseeraama vain naisille avoin koripalloerotuomarin peruskurssi järjestettiin Malmin palloiluhallilla Helsingissä yhteistyössä HNMKY:n kanssa. Ensimmäinen peruskurssi 1 oli kaikilla mittareilla onnistunut kokonaisuus.

Erotuomariyksikössä on viime kevään ja kesän aikana rakennettu Mimmidumarit -projektia. Projektin syvimpänä ajatuksena on saada kaikki potentiaali irti koripalloa harrastavista nuorista, madaltaa kynnystä erotuomariksi lähtemisestä sekä tarjota tukea siellä pysymiseen.

Yksi osa on nyt polkaistu käyntiin, kun ensimmäinen vain mimmeille avoin erotuomarin peruskurssi 1 pidettiin Malmin palloiluhallilla Helsingissä. HNMKY:n kanssa yhteistyössä tehty pilotti keräsi runsaan osanoton.

Pääkouluttajana ensimmäisellä Mimmidumarit-peruskursilla 1:llä toimi naisten pääsarjassa pelannut ja kaudella 2012–13 naisten SM-sarjan parhaaksi erotuomariksi palkittu, HKVT:n suorittanut Oona Panula.

 - Olipahan mahtava koulutus, joka sai upean vastaanoton. Onneksi minulla oli Reetta Ojala sekä Paula Vimpeli apuna ja yhteistyö HNMKY:n Teijo Sandvikin kanssa sujui mallikkaasti läpi koulutuksen, kiittelee Oona Panula.

Paula Vimpeli, Reetta Ojala ja Oona Panula vastasivat kurssin koulutuksesta.
Paula Vimpeli, Reetta Ojala ja Oona Panula vastasivat kurssin koulutuksesta.

Kurssi oli sisällöltään täysin samanlainen kuin kaikki koripalloerotuomarin peruskurssit. Mimmidumarit-pilotissa ilmoittautuminen oli avoin vain HNMKY:n naispelaajille. Demoryhmänä toimi HNMKY:n 2008–09-syntyneet tytöt ja kouluttajina nähtiin kolme naiserotuomaria.

- Saatiin kaikille halukkaille myös järkättyä pelit heti seuraavalle viikonlopulle eteläisen alueen nimeäjän kanssa, suuret kiitokset Leevi Lindstedtille.

Ensimmäisen peruskurssin vastaanotto oli mainio. Panula paljastaa, että jatkoa on luvassa.

- Olemme jo alkaneet suunnitella peruskurssi 2:sta tälle samalla porukalle ja toisen seuran kanssa on viritteillä peruskurssi 1. Toivottavasti vastaanotto jatkuu yhtä hyvänä ja jatkossa saamme tämän pilotin myötä houkuteltua nuoria mimmejä tälle erotuomaripolulle, Panula avaa.

Lisätiedot

Oona Panula, oona.panula@basket.fi

 
1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.12.2023 10:04 Erotuomarit

Aktiivisten erotuomareiden määrä kasvussa – mukaan mahtuu vielä

Koripalloliitto on tehnyt johdonmukaista työtä erotuomaritoiminnan laadun kehittämiseksi ja erotuomareiden riittävyyden varmistamiseksi tehostetusti parin viime kauden aikana. Aktiivisten erotuomareiden määrä on kasvanut liki 40 prosenttia kahdessa vuodessa.

1.2.2023 14:00 Korisliiga

Tough Calls: floppaamisia sekä epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

22.9.2022 14:16 Erotuomarit

Erotuomareiden kausikoulutus kokosi pääsarjaerotuomarit Kisakallioon

Lohjan Kisakalliossa viritettiin viikonloppuna erotuomareiden osalta tulevan kauden askelmerkkejä, kun Korisliigojen sekä miesten I divisioonan erotuomarit kokoontuivat yhteen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

29.3.2022 12:38 Erotuomarit

Ensimmäinen Erotuomaritoiminta tutuksi -tilaisuus sai kiitosta

Tampereen Pyrintö oli ensimmäinen seura, jossa erotuomaritoimintaa käsittelevä tilaisuus järjestettiin. Tilaisuudessa oli mukana reilut 20 erotuomaritoiminnasta kiinnostunutta henkilöä.

11.3.2022 12:20 Erotuomarit

Ariadna Chueca Moreno hyppäsi tuntemattomaan ja päätyi Suomeen – entinen pelaaja tekee nyt kansainvälistä uraa erotuomarina

Espanjassa varttunut Ariadna Chueca Moreno halusi nähdä maailmaa ja päätyi monen mutkan kautta Suomeen. Korisliigoissa meritoituneen erotuomarin tie on vienyt naisten MM-karsintoihin ja Euroliigaan asti.

16.2.2022 08:00 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #3: tarkastelussa transition-pelin epäurheilijamaiset virheet

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

28.1.2022 08:20 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto etsii huippuerotuomarivalmentajaa

Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminta on jaettu huippu- ja kilpakoripalloon, nuorten valtakunnallisiin sarjoihin sekä alueellisiin sarjoihin. Koripalloliiton nykyisen huippuerotuomarivalmentajan lopettaessa liiton palveluksessa pelikauden 2021-22 jälkeen, etsii Koripalloliitto erotuomaritoiminnan ammattilaista vastaamaan huippu- ja kilpakoripallosarjojen erotuomaritoiminnasta. Huippuerotuomarivalmentaja vastaa liiton erotuomaritasojen 5-6 toiminnasta yhteistyössä liiton erotuomaripäällikön kanssa.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

Näytä lisää vastaavia