Miesten ja naisten EM-karsintaottelut samojen kattojen alla

4.3.2010 Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet pelaavat ensi elokuussa paikoista EM-lopputurnaukseen 2011. Molemmilla maajoukkueilla on edessään neljä kotiottelua huippumaita vastaan. Suomen Koripalloliitto järjestää samoille päiville osuneet miesten ja naisten kotipelit ns. tuplamaaotteluina Vantaan Energia Areenalla ja Espoon Barona Areenalla.

Ensi elokuussa suomalaisilla korisfaneilla on mahdollisuus viettää neljä vauhdikasta korispäivää, kun Suomen miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat EM-karsintojen kotipelinsä peräkkäin samoissa pelipaikoissa.

Viime kesänä Suomen miesten maajoukkue teki kahdessa peräkkäisessä ottelussa Energia Areenan katsojaennätyksensä.

Suomen onnistui viime kesänä lyödä mm. Ranskan NBA-tähdet, jotka poistuivat Vantaalta tappio niskassaan Suomen juhliessa.

Suomen maajoukkueiden pelatessa viimeksi tuplamaaottelut juhlivat Suomen naisten maajoukkue A-divisioonapaikkaansa voitettuaan tarvittavalla korierolla Slovenian.

Ensi elokuussa Suomen miehet puolustavat kotikenttiään Italiaa, Israelia, Latviaa ja Montenegroa vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Tomi Kaminen & Francois Perthuis.

Neljästä tuplamaaottelupäivästä kolme järjestetään Vantaalla. Keskiviikkona 11.8. Suomen maajoukkueet piipahtavat Espoon Barona Areenalla, jossa miehet kohtaavat Israelin ja naiset Montenegron.

EM-karsintaurakkansa maajoukkueet käynnistävät torstaina 5.8., jolloin Vantaan Energia Areenan parketilla miehet ottavat mittaa Montenegrosta ja naiset Turkista.

Vantaalla pelataan myös 23.8. ja 29.8. Maanantaina 23.8. Suomen miehet saavat vastaansa todennäköisesti kolmen NBA-miehen tähdittämän Italian ja naiset kohtaavat Unkarin. Sunnuntaina 29.8. Suomen maajoukkueet päättävät EM-karsintarupeamansa Latviaa (miehet) ja Bulgariaa (naiset) vastaan.

Suomen maajoukkueilla on hyviä muistoja tuplamaaotteluista. Tuoreimpana näistä muistetaan vuoden 2007 mieleenpainuva koripallopäivä Energia Areenalla, jossa naisten maajoukkue varmisti korieron turvin A-divisioonapaikkansa voittamalla Slovenian 18 pisteellä ja hurmiossa pelannut miesten maajoukkue nousi A-divisioonaan läksyttämällä Romaniaa lukemin 111-61.

- Meillä on ilo tarjota taas suomalaisyleisölle sekä miesten että naisten huippukoripalloa huippuareenoilla. Viime vuoden tapaan teemme unohtumattomat tapahtumat oheisohjelmineen ja toivomme luonnollisesti upeasti esiintyneille maajoukkueillemme niiden ansaitseman tuen kotiyleisöltä, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Kenneth Lindholm tulevia maaotteluita.

Viime elokuussa Suomen miesten maajoukkue teki Energia Areenan katsojaennätyksensä kahdessa peräkkäisessä ottelussa, kun ensin Italia-ottelua seurasi 2818 katsojaa ja vajaata viikkoa myöhemmin Ranska-maaottelun kaikki 3354 pääsylippua myytiin loppuun jo ennakkoon.

Ranska-maaottelussa yleisöä viihdytti Ranskan NBA-tähdet sensaatiomaisesti voittaneen Suomen maajoukkueen lisäksi maailmankuulu akrobaatti- ja donkkiryhmä Crazy Dunkers.

Tähtisadetta taas luvassa

Ranskan vetonaulana toimi viime vuonna kolminkertainen NBA-mestari Tony Parker ja tukku muita NBA-pelureita. Italiallakin oli heittää suomalaisyleisön eteen NBA-miehet Andrea Bargnani ja Marco Belinelli.

Ensi elokuussa Suomen miesten karsintavastustajien taso ei kalpene viime vuoteen verrattuna. Suomi arvottiin huippukovaan lohkoon tammikuussa järjestetyissä arvonnoissa. Suomen vastuksiksi nostettiin Italian NBA-tähdet sekä EM-kisojen vakiokävijät Israel ja Latvia sekä koko karsintarupeaman musta hevonen, sarjanousija Montenegro.

Suomen naisten tulevista vastustajista Turkki ja Unkari esiintyivät viime kesänä EM-lopputurnauksessa.

Miesten karsintojen kolmessa alkulohkossa pelataan kaksinkertaiset sarjat, joiden päätteeksi lohkoykköset sekä kaksi parasta lohkokakkosta etenee Liettuassa 2011 pelattavaan Eurobasket-lopputurnaukseen. Naisten karsintojen neljästä lohkosta kustakin etenee kaksi parasta suoraan Puolan kisoihin 2011.

Koripalloliitto tiedottaa elokuun maaotteluiden alkamisajoista sekä lipunmyynnin käynnistämisestä lähiaikoina.

Miesten ja naisten EM-karsintojen kotiottelut 2010

HUOM! (m) = miehet, (n) = naiset. Otteluiden alkamisajat päätetään myöhemmin.

to 05.08.

Suomi - Montenegro

(m)

Energia Areena, Vantaa

to 05.08.

Suomi – Turkki

(n)

Energia Areena, Vantaa

ke 11.08.

Suomi – Israel

(m)

Barona Areena, Espoo

ke 11.08.

Suomi – Montenegro

(n)

Barona Areena, Espoo

ma 23.08.

Suomi – Italia

(m)

Energia Areena, Vantaa

ma 23.08.

Suomi – Unkari

(n)

Energia Areena, Vantaa

su 29.08.

Suomi - Latvia

(m)

Energia Areena, Vantaa

su 29.08.

Suomi - Bulgaria

(n)

Energia Areena, Vantaa

Lue myös seuraavat artikkelit

Lisätiedot: Suomen maajoukkueet

Henkilöt

 
13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

30.1.2012 04:20 Liittoa koskeva tiedote

Koripallon medianäkyvyydessä huima nousu vuonna 2011

Suomen koripallomaajoukkueen eteneminen EM-lopputurnaukseen 16 vuoden tauon jälkeen ja sensaatiomainen menestys – yhdeksäs sija – Liettuassa pelatuissa EM-kisoissa poikivat lajille huimia kasvukäyriä medianäkyvyyden saralla, kertoo Suomen Koripalloliiton tilaama Sponsor Insight –tutkimus.

5.12.2011 EM-karsinnat

Suomen miesten ja naisten alustavat EM-karsintaohjelmat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueille arvottiin sunnuntaina ensi kesän EM-karsintavastustajat. Maajoukkueita odottaa tiiviit kuukauden mittaiset karsintarupeamat, joissa seulotaan joukkueet vuoden 2013 EM-kisoihin. Suomen alustavat otteluohjelmat on julkaistu.

6.8.2008 EM-karsinnat

Miesten Italia-ottelun istumapaikoista 70 prosenttia myyty

Miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden A-divisioonan ottelut ovat kulman takana. Maaotteluliput ovat käyneet kaupaksi. Tästä osoituksena mm. viiden viikon päästä pelattava miesten Suomi-Italia-ottelu, jonka istumapaikoista on yli 70 prosenttia myyty.

14.9.2007 EM-karsinnat

Lauantain EM-karsintahuipennukseen myyty jo yli 2000 lippua

Miesten ja naisten koripallomaajoukkueilla on paljon pelissä lauantaisissa EM-karsintaotteluissaan Vantaan Energia Areenalla. Koripalloväki on saapumassa sankoin joukon kannustamaan Suomi-koriksen lippulaivoja voittoihin. Perjantai-aamuun mennessä maaotteluihin oli lunastettu jo yli 2100 pääsylippua.

12.9.2007 EM-karsinnat

Energia Areena täyttymässä lauantaiseen EM-karsintahuipennukseen

Miesten koripallomaajoukkueen toinen ja ratkaiseva pudotuspeliottelu A-divisioonapaikasta Romaniaa vastaan pelataan Vantaan Energia Areenalla lauantaina 15.9. klo 18.00. Ennen sitä Suomen naiset metsästävät vähintään 17 pisteen voittoa Sloveniasta klo 15.15. alkaen. Pakkovoittojen edessä olevat Suomen joukkueet ovat saamassa kaipaamansa tukea, sillä lauantain ennakkolipunmyynti on käynyt poikkeuksellisen vilkkaana.

12.6.2007 EM-karsinnat

Naisten maajoukkueelle päävalmentaja Euroopan huipulta

Suomen naisten koripallomaajoukkue siirtyy espanjalaisen huippuvalmentaja Domingo Diazin komentoon. Koripalloliitto on solminut Diazin kanssa sopimuksen, joka ulottuu vuoden 2008 loppuun. 51-vuotias Diaz luotsasi Espanjan naiset EM-pronssille 2005 ja viime vuoden MM-kisoissa kahdeksanneksi.

17.12.2003 EM-karsinnat

Naisten ja miesten EM-karsintaohjelmat selvillä

Suomen koripallomaajoukkueille arvottiin viime viikonloppuna vastustajat ensi vuoden syksynä käynnistyviin EM-karsintoihin. Nyt ovat myös sekä miesten että naisten otteluohjelmat selvillä. Naisten maajoukkue aloittaa A-divisioonan karsintansa Bulgariaa vastaan vieraissa 8.9.2004. Miehet puolestaan matkaavat B-divisioonan avausotteluaan varten Georgiaan.

13.12.2003 EM-karsinnat

Suomen maajoukkueiden EM-karsintavastustajat arvottu

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet aloittavat seuraavat EM-karsintansa ensi vuoden syyskuussa. Maajoukkueiden vastustajat arvottiin lauantaina (13.12.) Belgradissa, Serbia & Montenegrossa. Naisten maajoukkue sai A-divisioonan karsintalohkoonsa huippuluokan vastustajat. Miesten B-divisioonassa Suomi sai lohkoonsa Makedonian, yhden pahimmista mahdollisista vastuksista.

Näytä lisää vastaavia