Meri Löyttyniemi ja Siiri Sarias uusina Koripalloliiton hallitukseen – Petri Peltoniemi jatkokaudelle

24.4.2021 13:25 Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seurojen kevätliittokokous valitsi Meri Löyttyniemen ja Siiri Sariaksen hallituksen uusiksi jäseniksi. Petri Peltoniemi valittiin kolmivuotiselle jatkokaudelle.

Koronatilanteen vuoksi Suomen Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin lauantaina etäkokouksena. 

Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seuraavaksi kolmeksi toimintavuodeksi hallitukseen valittiin Meri Löyttyniemi ja Siiri Sarias ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti. Kaksi vuotta hallituksessa toiminut Petri Peltoniemi valittiin kolmivuotisjatkokaudelle. 

Löyttyniemi, 49, Karhun Poikien kasvatti, joka pelasi naisten SM-sarjassa vajaa 200 ottelua voittaen viisi SM-mitalia, joista kirkkaimpana Panttereiden riveissä voitettu SM-kulta. Löyttyniemi on pelannut kolme naisten maaottelua. Siviiliammatissaan Löyttyniemi toimii Aalto-Yliopissa erityisasiantuntijana. Löyttyniemi toimii lisäksi mm. Hiilineutraali Honka -hankkeen puheenjohtana. 

Sarias, 37, on niin ikään entinen maajoukkuekoripalloilija. Siilinjärven Esabin kasvatti pelasi ammattilaisena Espanjassa sekä voitti kolme naisten Suomen mestaruutta Panttereiden ja Espoo Teamin riveissä. Sarias, joka pelaajauralta tunnettiin Nuutisena, pelasi uransa aikana 20 naisten maaottelua. Sarias valmentaa nykyisin Oulussa ja työskentelee uintiseura Oulun Lohien toiminnanjohtajana. 

Pitkänlinjan koripallovaikuttaja Eero Neva jatkaa hallituksessa varajäsenenä, kun hänet valittiin myös seuraavalle kolmivuotiskaudelle. 

Meri Löyttyniemi (vas) ja Siiri Sarias valittiin uusina Koripalloliiton hallitukseen. Kaksi vuotta hallituksessa toiminut Petri Peltoniemi valittiin kolmivuotisjatkokaudelle.
Meri Löyttyniemi (vas) ja Siiri Sarias valittiin uusina Koripalloliiton hallitukseen. Kaksi vuotta hallituksessa toiminut Petri Peltoniemi valittiin kolmivuotisjatkokaudelle.

Liittohallituksessa toimivat valittujen lisäksi Timo Elo (pj), Marko Airamaa, Kaisa Forsström, Elisa Hakanen, Ville Kaunisto, Tiina Sten ja Timo Virolainen. Toisena varajäsenenä toimii Ville Sipiläinen. 

Lisäksi liittokokous valitsi Paavo Pitkäsen ehdollepanotoimikunnan jäseneksi edesmenneen Markku Annanollin tilalle, jonka poismenoa liittokokous muisti hiljaisella hetkellä.  

Liittokokous hyväksyi toimintasuunnitelman, joka keskittyy perustoimintojen ohella tukemaan mm. harrastajien ja yleisön paluuta koripallon pariin sekä hyväksyi konsernin 8,6 miljoonan euron suuruisen talousarvion kaudelle 2021–22. 

Puheenjohtaja Timo Elo esitti kiitoksensa seuratoimijoille 

Lauantaisen kokouksen puheenjohtajana toimi Koripalloliiton kunniajäsen, entinen puheenjohtaja Rauno Segersvärd. Paikalla kevätliittokokouksessa oli edustettuna 41 seuraa. 

Kokouksen avasi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo, joka esitti kiitoksensa seuroille. 

- Haluan esittää kaikille seuratoimijoille lämpimät kiitokset. Takana on nyt toinen haasteellinen kausi, joka on sisältänyt jatkuvasti muuttuvia tilanteita, joita ennen ei ole ollut. Olette selvinneet niistä hienosti ja suurin kiitos kuuluu teille seuroihin. On tärkeää, että pystymme pitämään nuorison liikunnan ja koripallon parissa. Sillä on valtava merkitys Suomen hyvinvoinnille, Elo sanoi avauspuheenvuorossaan. 

- Kaikki urheilevat esikuvamme kasvavat ja viettävät tärkeitä vuosia seuroissa, joiden tuki urheilijoille on tärkeää uran alkumatkalla. Urheilijan potentiaali saattaa tulla kukoistukseen myöhemmin uralla, mutta ilman seuroja meillä ei olisi Lauri Markkasta, Awak Kuieria, Taru Tuukkasta tai Teemu Rannikkoa. Kaikki heistä ovat saaneet seuroissa tuen kehittyä pelaajana sekä ihmisenä, Elo lausui. 

 
30.4.2021 10:21 Susiladies

Susiladies-ohjelma on suomalaisen tyttö- ja naiskoriksen yhteinen toimintamalli

Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on kovassa nosteessa. Tyttöjen maajoukkueet kilpailevat parhaillaan korkeimmalla A-tasolla Euroopassa. Naisten maajoukkue on samaan aikaan alkanut ottaa harppauksia kohti kärkeä ja naiskorikselle on syntymässä uusi supertähti. Entistä valoisamman tulevaisuuden selkänojana toimii Susiladies-strategia.

27.4.2021 14:47 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton uusi lisenssityökalu on vapaasti seurojen käytössä

Koripalloliitto on tuottanut oman lisenssitilastointisivuston palvelemaan jäsenseurojaan. Tilastosivuilta seurat pystyvät hyödyntämään kerättyä ja suodatettua lisenssidataa oman kehityksensä arviointiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

27.4.2021 08:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen pöytäkirja eSCO korvaa paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa

Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen ottelupöytäkirjan, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan ensi kauden aikana.

31.10.2020 14:38 Koripalloliitto tiedottaa

Dettmann kiitteli koripalloväkeä reagointikyvystä liittokokouksen alkajaisiksi

Maajoukkueiden päävalmentaja Henrik Dettmann otti puhevuorossaan kiinni tärkeisiin asioihin Suomen Koripalloliiton liittokokouksessa. Lisäksi kokous käsitteli ensimmäistä siirtymävaiheen jälkeistä kokonaista kilpailukautta vastaavaa tilikautta.

1.9.2020 11:30 Koripalloliitto

Koripalloliiton verkkoaivoriihen tulokset ovat nyt kaikkien vapaassa käytössä

Koripalloliitto ja Fountain Park järjestivät verkkodialogin, jossa ihmiset pääsivät kertomaan omia ideoitaan sekä kehittämään koripallotoimintaa ja sitä kautta palvelemaan Koripalloliiton jäseniä entistä paremmin. Kaikki materiaalit ovat nyt kaikkien käytettävissä.

29.8.2020 15:06 Koripalloliitto

Marko Airamaa Koripalloliiton hallitukseen, Rauno Segersvärd valittiin kunniajäseneksi

Koripalloliiton liittohallitus sai uuden jäsenen, kun liittokokous valitsi Marko Airamaan hallitukseen. Koripalloliitto sai historiansa 12. kunniajäsenen, kun Rauno Segersvärd valittiin kunniajäseneksi hienosta päivätyöstään koripallon eteen.

14.8.2020 14:00 Koripalloliitto tiedottaa

Avoin kutsu jäsenseuroille Koripalloliiton liittokokoukseen 29.8.

Suomen Koripalloliitto ry:n liittokokous järjestetään lauantaina 29.8. klo 12.30 alkaen Dipolissa, Espoon Otaniemessä (Otakaari 24, Espoo). Tuleva kokous on malliltaan hybridi, jossa jäsenseuralla saa kokouksessa olla yksi edustaja paikalla. Kokoukseen suositellaan osallistumista etäyhteyden avulla.

1.7.2020 10:23 Koripalloliitto

Koriskauden 2020-21 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2020–2021 käynnistyi virallisesti 1.7.2020 ja samalla käynnistyi uuden kauden lisenssien myynti.

27.4.2019 15:00 Koripalloliitto

Timo Elo on Koripalloliiton uusi puheenjohtaja

Espooseen lauantaina kokoontuneet Koripalloliiton jäsenseurat ovat valinneet yksimielisesti liiton uudeksi puheenjohtajaksi joensuulaisen Timo Elon, 56. Elo seuraa tehtävässä Antti Zittingiä, joka jättäytyy sivuun kesäkuun lopussa toimittuaan puheenjohtajana edelliset kuusi vuotta.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

14.10.2021 09:11 Koripalloliitto tiedottaa

Avoin kutsu jäsenseuroille Koripalloliiton liittokokoukseen 30.10.

Suomen Koripalloliiton syysliittokokous järjestetään etäkokouksena (MetroAreenalla) lauantaina 30.10. klo 10. Kokouskutsut seuroille on lähetetty 13.10.

8.10.2021 12:08 Koripalloliitto tiedottaa

Huff, Kotti ja Tuukkanen valmistuivat FIBA:n Time Out -koulutusohjelmasta

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out -koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

20.9.2021 18:35 Susijengi

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2025

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2025 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Helsingissä järjestetyt vuoden 2017 EM-kisat olivat kaikilla mittareilla jättimenestys ja ikimuistoinen kokemus.

9.9.2021 08:32 Koripalloliitto tiedottaa

Suomelle lisää FIBA-toimitsijoita - näin laaja kirjo osaamista löytyy toimitsijatehtävissä

Koripallo-ottelun läpivieminen onnistuneesti vaatii saumatonta yhteistyötä erotuomareiden ja toimitsijoiden kesken. Toimitsijoina toimivat pöytäkirjanpitäjä, ajanottaja, hyökkäysajanpitäjä, sekä kaksi tilastoijaa. Myös kuuluttaja on osa toimitsijatiimiä. Toimiva toimitsijapöytä takaa jouhevan ottelun niin erotuomareiden kuin katsojienkin silmissä.

6.9.2021 11:48 Koripalloliitto tiedottaa

Ensimmäinen eSCO-koulutus keräsi yli 200 osallistujaa - helppokäyttöisyys sai suitsutusta käyttäjiltä

Koripalloliiton toteuttama digitaalinen pöytäkirja, eSCO, korvaa tulevalla kaudella paperiset ottelupöytäkirjat. Helppokäyttöinen eSCO sai innostuneen vastaanoton ensimmäisessä koulutuksessa. Koulutukset jatkuvat tämän viikon torstaina 9.9.

3.8.2021 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 22.8. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo seitsemännen kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 22.8. mennessä.

2.8.2021 15:30 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakaa 100 000 euroa vähävaraisille perheiden korisharrastajille – iso kiitos kaikille lahjoittajille

Yhdessä kerätty 100 000 potti mahdollistaa monille vaikeassa tilanteessa olevien perheiden lapsille mahdollisuuden pysyä rakkaassa koripalloharrastuksessaan.

1.6.2021 14:00 Koronavirus

OKM:n tukea haettavissa liikunta- ja urheiluseuroille koronapandemian haittojen lieventämiseksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut liikunta- ja urheiluseurojen haettavaksi avustuksen, jolla turvataan lasten ja nuorten harraste-, kilpa- ja huippu-urheilutoimintaa koronaepidemian aikana.

26.5.2021 15:25 Koripalloliitto tiedottaa

Koriskasvot kuntavaaleissa

Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut ja jatkuu 8.6. saakka. Vaalipäivä on 13.6. Basket.fi kokosi liikunta- ja urheiluperheen viestit ehdokkaille ja äänestäjille sekä listasi nimet, jotka ovat erityisen tuttuja korispiireissä.

16.4.2021 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseuroille hyvitystä ensi kauden sarjamaksuista

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt sarjamaksujen hyvittämisestä jäsenseuroilleen. Pelikauden 2021–22 maksuihin kohdistettavien hyvitysten suuruus on 161 000 euroa.

Näytä lisää vastaavia