Meesseman ja Belgia liian kova pala purtavaksi Susiladiesille

17.11.2019 19:30 Susiladiesin EM-karsintalohkon ehdoton ennakkosuosikki Belgia oli odotetun kova Tapiolan Liikuntahallissa. Susiladies pysyi puoliaikaan asti MM-nelosen kyydissä, mutta vieraat myllyttivät supertähti Emma Meessemanin tahtipuikon heiluessa loppulukemiksi 58-85 (30-42).

Emma Meesseman näytti, että miksi hänet luetaan yhdeksi koko maailman parhaaksi koripalloilijaksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Läpi ensimmäisen puoliajan Susiladies pisti mallikkaasti kampoihin meritoituneelle belgialaisrykelmälle. Awak Kuier väläytteli Meessemania vastaan ja suomalaiset pääsivät ajoittain juoksemaan kenttää lingoten vapaita kolmosia. Todelliseksi sytyttäjäksi nousi Susiladiesin kokeneemman kaartin Anni Mäkitalo, joka loi itselleen heittopaikkoja omasta kuljetuksesta ja piti belgialaistakapelaajat varpaillaan puolustuksellaan.

Ensimmäisen puoliajan kalkkiviivoilla Mäkitalo, Linda-Lotta Lehtoranta ja Anissa Pounds osuivat kolmosissaan, Pounds vielä virheestä huolimatta, ja Susiladies oli iskuetäisyydellä 12 pisteen takana.

Susiladiesin parhaimmat hetket näyttivät tältä. Kuva: Ville Vuorinen.

– Meillä oli hyvä intensiteetti, tehtiin omia juttuja ja luotettiin omiin vahvuuksiimme. Silloin me pystytään haastamaan tällainen suurmaa kuin Belgiakin aika hyvin, Susiladies-kippari Sofia Pelander sanoi ottelun jälkeen.

Puoliajan jälkeen Belgian aloitusviisikko asteli kentälle kuten arvokisamenestyjällä on tapana: itsevarmana ja ensimmäisestä kahdestakymmenestä minuutista oppineena. Belgia haki lukuisia riistoja, jotka päättyivät joko läpiajoihin tai Meessemanin näppeihin ja sitä kautta sukan pohjalle.

– Oli aika ikävää, että se tuolla tavalla repsahti, Pelander sanoi.

Kolmannella neljänneksellä Anniina Äijänen ja Anissa Pounds joutuivat tekemään kaikkensa pisteiden eteen. Kuva: Ville Vuorinen.

Belgia vetäisi runsaassa kolmessa minuutissa eron yli kahdenkymmenen 17-0-juoksulla. Kun koko kolmas neljännes meni vieraille 9-34, niin päätösneljännekselle mennessä voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

– Kentällä oli todella hyviä, kokeneita ja taitavia pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Oli suuri kunnia ja mahdollisuus päästä pelaamaan heitä vastaan. Meillä oli hetkemme ja ehkä noin 25 minuuttia pelasimme samalla tasolla heidän kanssaan, mutta jäimme todellisesti jälkeen kolmannella neljänneksellä, Susiladies päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– He olivat riittävän kokeneita, jotta he käyttivät meidän heikot hetkemme hyväkseen. Suomen naiskoripallolle tämä oli hieno tapahtuma ja loistava oppimistilaisuus.

”Ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen pelannut”

Susiladies ja fanit. Kuva: Ville Vuorinen.

Susiladiesin pisteykköseksi nousi Mäkitalo (15/2/6 syöttöä), joka veisteli aikuisten maajoukkueen tilastohistoriaansa ennätyksensä sekä pisteissä että syötöissä. 18-vuotias Awak Kuier (12/6) rehki vajaat 33 minuuttia Belgian torneja vastaan. Annika Holopainen upotti kahdeksan pistettä ja repi viisi levypalloa.

Päätösneljänneksellä Susiladies-debytantti Janette Aarnio (4/2) pääsi irti. Ennakkoluuloton 17-vuotias haki pitkillä käsillään muutaman riiston ja seilaili näyttävästi kerran koko kentän lävitse lay-upiin.

Janette Aarnion otteet saivat Susiladies-kapteeni Sofia Pelanderin syttymään. Kuva: Ville Vuorinen.

– Aluksi oli vähän jännittävää pelata, mutta sitten kun jännitys alkoi purkautumaan, niin oli kiva päästä pelaamaan näin kovatasoisessa pelissä. Belgia oli ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen tähän mennessä pelannut, Aarnio virkkoi.

– Suomen tulevaisuus on turvattu takakentällä ja varmaan korinkin alla, kun tuota Awakin menoa katselee, Pelander hymyili ottelun jälkeen.

Awak Kuier korkeuksissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kentällä oli kuitenkin yksi kuningatar ja se oli Emma Meesseman (32/7/4 syöttöä/3 riistoa). Ensimmäisellä puoliajalla Meesseman oli jo loistava, mutta kolmannella neljänneksellä suorastaan dominoiva. Siinä vaiheessa, kun Meesseman oli koonnut kokonaispistesaldonsa, niin Suomella oli kasassa joukkueena 33 pistettä.

Sentteri Kyara Linskens (7/5/5 syöttöä), Kim Mestdagh (9/1), Antonia Delaere (9/4/3 syöttöä), Julie Allemand (2/5/7 syöttöä) ja showtime-luokan syöttöjä tarjoillut Marjorie Carpreaux (4/3/9 syöttöä) olivat Belgian muut erottujat.

Susiladies-fanit pääsevät nauttimaan tätä herkkua seuraavan kerran vuoden päästä. Kuva: Ville Vuorinen.

Molemmat EM-karsintaottelunsa hävinneellä Susiladiesilla on edessään vuoden mittainen tauko, kun seuraava EM-karsintaikkuna pelataan vasta marraskuussa 2020.

– Nyt kaikki lähtee omiin seurajoukkueisiinsa ja toivottavasti ensi maajoukkueikkunassa ollaan taas valmiimpia. Portugali-peli jäi harmittamaan. Siitä jäi sellainen fiilis, että annettiin voitto pois. Tämä oli huomattavasti parempi matsi meiltä, Pelander kiteytti.

Ottelutilastot >

 
2.9.2021 11:48 Susiladies

FIBA vahvisti Susiladiesin EM-karsintojen aikataulut

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut vuosina 2021-23 pelattavien naisten EM-karsintojen otteluaikataulun. Karsintojen B-lohkossa pelaava Susiladies kohtaa marraskuun EM-karsintaikkunassa ensin vieraissa Liettuan ja sitten kotikentällään Ukrainan.

20.8.2021 13:29 Susiladies

Susiladies kivenkovaan EM-karsintalohkoon Liettuan, Ranskan ja Ukrainan kanssa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA suoritti tänään naisten EM-karsintojen lohkoarvonnat. Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, arvottiin B-lohkoon, jossa Suomen lisäksi ovat Liettua, Ukraina ja Ranska.

6.2.2021 19:58 Susiladies

Ukraina pääsi karkaamaan Susiladiesin näpeistä ensimmäisellä puoliajalla

Susiladiesin viimeisessä EM-karsintaottelussa Ukraina veti pidemmän korren numeroin 75-91 (34-52). Susiladies paransi merkittävästi pelaamistaan toiselle puoliajalle, mutta Ukrainalla oli jo vakuuttava johto, jota suomalaiset eivät kyenneet kirimään. Awak Kuier sivusi piste-ennätystään 30 pisteellä.

6.2.2021 08:44 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Ukrainaa vastaan nimetty, Tulonen ja Aarnisalo lisätty tusinaan

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kokoonpanoonsa tänään klo 17:00 Portugalin EM-karsintakuplassa pelattavaan Ukraina-otteluun. Belgia otteluun verrattuna uusina kasvoina nähdään Helmi Tulonen ja 15-vuotias Elina Aarnisalo.

5.2.2021 14:47 Susiladies

Ukraina on vahvistunut merkittävästi tähän EM-karsintaikkunaan

Susiladies kohtaa lauantaina 6.2. klo 17:00 Suomen aikaa EM-karsintojensa viimeisessä ottelussa Ukrainan Portugalissa. Ukraina pelaaminen pyörii edelleen tähtipelaajansa Alina Iagupovan ympärillä, mutta he ovat saaneet tähän karsintaikkunaan mukaan myös kolme aiemmin puuttunutta aloitusviisikon pelaajaansa.

4.2.2021 19:51 Susiladies

Belgia osoitti suuruutensa Susiladiesille toisella puoliajalla

Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 82-47 (39-32). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

4.2.2021 08:20 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano selvillä Belgiaa vastaan, Vesiluoma debytanttina

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kokoonpanonsa tänään klo 17:00 Portugalin EM-karsintakuplassa pelattavaan Belgia-otteluun. Lotta Vesiluoma kärkkyy ottelussa debyyttiään naisten maajoukkueessa.

3.2.2021 16:47 Susiladies

Belgia on yksi tulevan kesän EM-kisojen voittajasuosikeista

Susiladiesin viikon EM-karsintaurakan ensimmäinen koetinkivi on Belgia, joka on jo varmistanut paikkansa vuoden 2021 EM-kisoihin. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman luonnehtii Belgiaa yhdeksi kolmesta tulevien EM-kisojen voittajasuosikeista.

3.2.2021 08:14 Susiladies

Susiladies-veteraani Linda-Lotta Lehtoranta: ”Nälkä kasvaa syödessä”

Lähes vuosikymmen sitten Susiladies-debyyttinsä tehnyt kotkalaisen koripallokoulun kasvatti Linda-Lotta Lehtoranta, 29, on omaksunut lennosta maajoukkueen kokeneimman pelaajan roolin niin pelikentällä kuin sen ulkopuolellakin. Marraskuun Portugali-voitto oli Lehtorannan mukaan selkäranka, jonka varaan nuori joukkue rakentaa helmikuun karsintahuipennuksen.

2.2.2021 13:51 Susiladies

Tähtisikermä Belgia ja Iagupovan Ukraina: ”Kaksi erilaista haastetta vastassa”

Susiladies kohtaa Portugalin EM-karsintakuplassa torstaina 4.2. tähtiä vilisevän Belgian ja lauantaina 6.2. Alina Iagupovan johdattaman Ukrainan. Susiladiesin lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Pekka Salminen ja Awak Kuier avasivat asetelmia EM-karsintojen kahteen viimeiseen otteluun.

1.2.2021 09:15 Susiladies

Anniina Äijänen: ”Kansainvälisiä voittoja ei voi pitää itsestäänselvyytenä”

Susiladiesin Anniina Äijänen, 25, on yksi niistä Suomen runkopelaajista, joille Portugalissa järjestettävä EM-karsintakupla on toinen laatuaan. Haastattelussa Äijänen käy lävitse edellistä EM-karsintakuplaa ja antaa katsauksena viikon otteluihin Belgiaa ja Ukrainaa vastaan.

27.1.2021 09:31 Susiladies

Susiladiesin EM-karsintaottelut näkyvät Yleltä huippuaikaan

Suomen naisten koripallomaajoukkue kohtaa ensi viikolla EM-karsintaotteluissa Portugalissa torstaina 4.2 Belgian ja lauantaina 6.2 Ukrainan. Molemmat ottelut alkavat klo 17:00 ja ne esitetään suorina lähetyksinä Yle Areenassa sekä myöhemmin TV2:lta.

26.1.2021 10:51 Susiladies

Susiladies 15 pelaajalla EM-karsintakuplaan: ”Intohimoa ja urheilullisuutta”

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt 15 pelaajaa, jotka matkustavat ensi sunnuntaina 31.1. Portugalin Matosinhosissa pelattavaan EM-karsintakuplaan. Salmisen mukaan joukkueessa löytyy intohimoa ja urheilullisuutta.

4.12.2020 19:21 Susijengi

Susijengin EM-karsintalohkon ratkaisupelit Georgiaan, Susiladies palaa Portugalin

Susijengin, Serbian ja Georgian tasaväkinen kisa paikoista vuoden 2022 miesten EM-kisoihin huipentuu Georgian pääkaupungissa Tbilisissä ensi vuoden helmikuussa pelattavaan kolmanteen EM-karsintakuplaan. Susiladiesin karsinnat puolestaan huipentuvat Portugalin Matosinhosiin tammi- ja helmikuun taitteessa.

15.11.2020 02:11 Susiladies

Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

14.11.2020 11:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta nostettu kokoonpanoon Portugalia vastaan

Susiladiesin toiseen otteluun EM-karsintaikkunassa nähdään yksi muutos, kun Roosa Lehtoranta on nostettu kokoonpanoon loukkaantuneen Janette Aarnion tilalle. Suomi saa vastaansa Portugalin tänään lauantaina klo 23:00 Suomen aikaa.

14.11.2020 09:37 Susiladies

Portugalin isoin vahvuus on puolustuspäässä

Susiladies saa lauantai-iltana klo 23:00 EM-karsinnoissa vastaansa Portugalin, joka hävisi torstaina kymmenellä pisteellä Belgialle. EM-karsintakuplan emäntämaa on Susiladiesin valmentaja Niko Hellmanin mukaan kovan puolustuspään joukkue.

12.11.2020 19:57 Susiladies

Susiladies kaatui saappaat jalassa Iagupovan Ukrainalle

Susiladies hävisi urhoollisen taistelun jälkeen Ukrainalle 84-66 (50-39) Portugalin EM-karsintakuplassa. EM-karsintaottelun kuningatar oli Ukrainan Alina Iagupova, joka tehtaili Suomea vastaan tripla-tuplan.

12.11.2020 10:29 Susiladies

Salmisen tusina selvä, Sandvik tekee Susiladies-debyyttinsä Ukrainaa vastaan

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kokoonpanonsa tänään klo 17:00 Portugalin EM-karsintakuplassa pelattavaan EM-karsintaotteluun Ukrainaa vastaan. 17-vuotias Henna Sandvik on nimetty pelaavaan kokoonpanoon, minkä lisäksi myös debyyttiään kärkkyy Saga Ukkonen.

11.11.2020 14:53 Susiladies

Ukrainan hyökkäyspeli kulkee Iagupovan käsien kautta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Ukrainan hyökkäyspelaaminen henkilöityy vahvasti Alina Iagupovan, 28, henkikohtaisiin taitoihin. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman painottaa, että Susiladiesin pitää saada Ukrainan muut pelaajat tekemään valintoja.

Näytä lisää vastaavia