Marraskuun pelaaja Sidney Cook: ”Koripallon parhaat hetket tapahtuvat kentän ulkopuolella”

22.12.2018 13:01 Naisten Korisliigan viime kuun pelaajaksi valittiin Tapiolan Hongan Sidney Cook, joka kirjautti itselleen vakuuttavat tilastot. Cook kertoo viihtyneensä Suomessa ja Hongan väreissä mainiosti.

Hongan Sidney Cook pelaa parhaillaan toista kauttaan ammattilaiskentillä. Kuva: Ville Vuorinen.

Tapiolan Hongan 190-senttinen Sidney Cook pelaa parhaillaan toista ammattilaiskauttaan, joka starttasi alun perin Virginia Techin NCAA-joukkueesta. Aiemmin Cook on pelannut sekä Puolassa, että Liettuassa viime kevätkaudella, mutta debyyttikausi ammattilaisparketeilla sujui rikkonaisesti.

Cookin naisten Korisliigan alkukausi on sen sijaan ollut kaikkea muuta, kuin rikkonainen. Marraskuussa Cook kirjautti kuukauden korkeimman teholukeman, joka oli huima 30,7. Tämän lisäksi pisteitä kertyi keskiarvolla 24,7, levypalloja lukemalla 14,7, ja koriin johtaneita syöttöjä 1,7 per peli. 

Alkukaudesta seuran tiedotteessa Cook kertoi olevansa innoissaan päästessään Suomeen ensi kertaa elämässään. Lisäpontta innostukseensa hän kertoi saaneensa entiseltä Suomessa pelanneelta collegekaveriltaan, joka oli kertonut liigan tason olevan hyvä. Nyt, vajaa muutama kuukausi myöhemmin Cook vaikuttaa edelleen tyytyväiseltä ratkaisuunsa pelata ja asua Suomen maaperällä.

–Täällä on hieman kylmä, mutta olen tottunut siihen jo kotiseudullani. Ihmiset ovat mukavia, kuten myös pelikaverini. Helsinki ja muut haluamani asiat ovat lähellä, joten kaikki on sujunut oikein hyvin. Salmiakista en välitä, mutta joulutortut ovat hyviä.  

Vaikka Cook olikin kuullut ennakkoon naisten Korisliigan tason olevan korkea, yksi asia yllätti hänet ylitse muiden.

– Liiga täällä on itse asiassa hyvin fyysinen. Toki olen pelannut muissakin maissa, mutta tämä on ehkä yksi fyysisimmistä sarjoista, joissa olen pelannut. Täällä on parempi siirtyä seuraavan tilanteeseen, kuin jäädä odottelemaan virheen vihellystä, Cook naurahtaa.

Hongalla on tällä hetkellä kasassa viisi voitettua ottelua, sekä kahdeksan tappiota. Sarjataulukossa joukkue majailee kahdeksannella sijalla, ja viime aikoina lieviä haasteita on tuonut pistenikkari Roosa Lehtorannan puuttuminen joukkueen kokoonpanosta. Hongan alkukauden pelit lähtivät yskähdellen liikkeelle, sillä lokakuussa kuudesta pelatusta ottelusta kertyi vain yksi voitto. Tästä huolimatta Cook uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin täysin.

– Luulen, että aluksi meillä meni hieman aikaa oppia tuntemaan toisemme. Marraskuussa voitimme kuitenkin kaikki kolme peliämme putkeen, jolloin todella tunsin, että energiamme ja kemiamme joukkueena kohtasivat. Kuka tahansa joukkueesta pystyy astumaan esiin tiukan paikan tullen, ja on mielestäni parempi kokea tappiot nyt alkukaudesta, kuin loppua kohti. Me tulemme paremmiksi peli peliltä ja opimme jatkuvasti lisää toisistamme.

Kysyttäessä sitä, mikä Cookkia motivoi koripallossa kaikista eniten, käy ilmi, että häntä yhdistää tekijä, mikä yhdistää lukuisia parhaita koripalloilijoita.

– En ole oikeastaan koskaan tyytyväinen itseeni tai joukkueen suorituksiin täysin. Voisin jopa kutsua itseäni perfektionistiksi. Aina voi tehdä asioita paremmin ja oppia uutta, haluan olla sataprosenttisesti kentällä aina parhaimmillani.

Etenkin rapakon takana lahjakkaita koripalloilijoita riittää, ja monelle lupaavallekin palloilijalle ammattilaisuus jää vain haaveeksi. 24-vuotias sisäpelaaja kuuluu kuitenkin siihen ryhmään, joka on onnistunut raivaamaan tiensä ammattilaiskentille. Cook kertoo suhtautuvansa pelaamiseen ulkomailla kokonaisvaltaisesti.

– On rankkaa olla erossa pitkään perheestä ja ystävistään, mutta samaan aikaan saan pelata koripalloa päivät pitkät. Pääsen näkemään uusia maailman kolkkia, sekä tutustumaan uusiin ihmisiin. Minulle erityisesti parhaita hetkiä koripallossa ovat ne, mitkä tapahtuvat kentän ulkopuolella. On hienoa päästä oppimaan uutta, ja on mielestäni parempi tehdä asioita silloin, kun vielä pystyy.

Monia kiinnostaa varmasti, mihin Cook tähtää tulevaisuudessa, ja mitä tavoitteita hän on asettanut itselleen. Kaikkea Cook ei kuitenkaan halua paljastaa, vaan pidättää mieluummin nämä asiat ainoastaan itsellään:

–Totta kai pyörittelen mielessäni mahdollisia skenaarioita siitä, mitä tulevaisuudessa saattaa tapahtua. Tykkään kuitenkin ottaa asioita ennemmin päivä kerrallaan. Uskon, että pienet asiat johtavat lopulta suurempiin asioihin, Cook maalailee.

Monissa naisten Korisliigassa vilahtavissa kuvissa Cook on jopa totuttu näkemään hieman vakavailmeisenä, mutta oikeasti naisesta paljastuu syvällinen pohdiskelija, jonka suu vääntyy hymyyn, aina kun puheessa ovat ystävät tai perhe. Cook pajastaakin olevansa vapaa-ajallaan kiinnostunut henkevistä asioista.

– Olen hyvin kiinnostunut filosofiasta, sekä hengellisistä asioista. Olen itse sitä mieltä, että ihmisen pitäisi aina pyrkiä olemaan parempi versio itsestään ja kasvamaan. Kukaan ei koskaan kysy minulta neuvoja, mutta kokisin olevani hyvä antamaan niitä, Cook nauraa hyväntahtoisesti.

Lopuksi Cook paljastaa asian, joka on saattanut käväistä monen mielessä.

– Olen sukunimeni mukaisesti ihan hyvä kokki silloin, kun sille päälle satun ja ruonlaitolle on aikaa, hän hymyilee. 

Henkilöt

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia