Forssan Alun vapaaheitot upottivat Catzin täpärästi

9.1.2019 21:08 Naisten Korisliigan keskiviikon ainoassa ottelussa Forssan Alku kaatoi niukasti Catzin lukemin 64-60. Alku onnistui voiton myötä katkaisemaan Catzin kolme ottelua kestäneen voittoputken.

Alun Emily Kinneston tehtaili vakuuttavan tilastorivin 11/8/7s. Kuva: Ville Vuorinen.

Feeniksillä nähtiin vaiherikas ja tulinen kamppailu, kun vastaan asettuivat kotijoukkue Forssan Alku sekä vierasjoukkue Catz. Joukkueiden alkukauden kohtaaminen oli myös jännitystä täynnä, sillä silloin Catz nappasi voiton vain kahdella pisteellä. Jännitysnäytelmän voittoon onnistui tällä kertaa nousemaan viimeisten sekuntien aikana Alku numeroin 64-60 (30-28). Forssalaiset onnistuivat katkaisemaan Catzin kolme ottelua kestäneen voittoputken, sekä kampeamaan sarjataulukossa viidenneksi tasapisteille Kouvottarien kanssa.

Ottelun lähtökohdat eivät olleet tälläkään kertaa parhaat mahdolliset Catzille. Joukkue kartoittaa edelleen mahdollisia tuuraajia loukkaantuneiden tilalle, ja tämän vuoksi kissat marssivatkin parketille vain kahdeksan pelaajan voimin. Ei onnetar ollut suosinut silti forssalaisiakaan, sillä heidänkin kokoonpanostaan puuttui niin ikää pelaajia, mikä kavensi myös kotijoukkueen rosteria.

Forssalaiset onnistuivat pitämään tahtipuikkoa hyppysissään läpi ottelun. Kotijoukkueen hyökkäyspäässä pallo liikkui nopeasti ja epäitsekkäästi, mikä avasi monia avonaisia heittopaikkoja, sekä juoksutti siipirikkoista kissalaumaa. Alun Meriem Eerikinharju ei arkaillut käyttää vapaita paikkojaan, josta todisteeksi jäi viisi korin perukoille painunutta kolmen pisteen heittoa. Catzin rivejä aiemmin edustanut Eerikinharju oli koko ottelun paras pistenainen tilastorivillä 21/4.

Catz on läpi kauden tuskaillut levypallopelaamisen kanssa. Tälläkin kertaa vierasjoukkue hävisi levypallot forssalaisille, mutta se ei estänyt Catzia nousemasta voittotaistoon vielä viimeisellä neljänneksellä. Vajaa neljä minuuttia ennen summeria Catz onnistui saamaan päälle 11-0 runin, mikä tasoitti eron vain kahteen pisteeseen. Loppuhetkien virhevaikeudet siivittivät kuitenkin kylmähermoisen Alun useampaan otteeseen vapaaheittoviivalle. Viimeisen loppukaneetin ottelulle antoi Eerikinharjun kaksi onnistunutta vapaaheittoa, kun pelikellossa oli jäljellä enää vain puoli sekuntia. Tämä tarkoitti Catzille käytännössä sitä, ettei edes kolmen pisteen onnistunut haamuheitto olisi pelastanut enää kissoja pälkähästä. Tappiosta huolimatta Mika Haakana löysi myös positiivisia asioita joukkueen tekemisestä:

- Forssa oli tänään iso suosikki, joten tämä oli erittäin hyvä suoritus nuorelta joukkueeltamme. Lähdimme otteluun vaikeista lähtökohdista, mutta onnistuimme silti lopussa nousemaan vielä taistelemaan voitosta. Puolustuspelimme oli tänään hyvää ja toisella jaksolla paransimme levypalloissakin. Täytyy olla tappiosta huolimatta tyytyväinen esitykseen.

Alun luottovahvistus Mia Loyd taisteli joukkueelleen 15 pistettä ja 12 levypalloa. Myös pelintekijä Emily Kinneston oli oivassa vireessä tehtaillen vakuuttavan tilastorivin 11/8/7s.

Catzin Aleigsha Welch tuplattiin korin alla aina kun mahdollista, mutta tästä huolimatta Welch sitkeästi punnersi yhteensä 20 pistettä. Tämän lisäksi Welch kauhoi 16 levypalloa ja jakoi neljä namupassia. Valencia McFarland merkkautti lukemat 16/6/5r, ja Petra Noponen puolestaan tykitti hyvällä kolmen pisteen heittoprosentilla 11 pistettä.

Ottelutilasto

Naisten Korisliigaa jatketaan heti torstaina 10.1. yhdellä ottelulla. HBA ja ToPo pelaavat tällöin Mäkelänrinteellä klo 17.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde -palvelusta.

 
23.1.2022 15:00 Naisten Korisliiga

HBA:lle viikonlopun toinen voitto

HBA ja Pyrintö kohtasivat Helsingissä. Peli oli molemmille jo toinen lyhyen ajan sisään. Märsky otti ottelusta sarjapisteet 86-62.

18.1.2022 21:56 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

Näytä lisää vastaavia