Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

1.2.2005 Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

Molemmilla paikkakunnilla laatupalkinnon saantia juhlistettiin yli 300 seura-aktiivin toimesta viime sunnuntaina. Kaarinassa julkistamistilaisuus järjestettiin Ura Basketin nuorten kyläturnauksen ja Loimaalla puolestaan miesten II divisioonaottelun yhteydessä. Koripalloliiton puolesta palkintoja olivat jakamassa toiminnanjohtaja Pekka Litmanen ja seurojen sertiofioinnista vastaava Martti Mälkki.  

Koripalloliiton laatujärjestelmätyö käynnistyi seuroissa vuoden 2003 alussa. Hankkeen keskeisiä tavoitteita on seuratoiminnan työnjaon selkiyttäminen ja viestinnän parantaminen. Lisäksi yhteisesti sovittujen toimintajatapojen kirjaaminen helpottaa toiminnan arviointia ja mittaamista. 

Seurojen laatujärjestelmätyö nivoutuu tiiviisti yhteen uudistetun Kultainen Kori –seurakilpailun kanssa. Kultainen Kori –kilpailu mittaa ensin seuran toiminnan laajuutta ja laatua. Samalla Kultaiseen Koriin osallistuminen toimii sertifiointihakemuksena. Sertifiointikriteerien täyttyessä seuralle myönnetään Kultainen Kori –laatupalkinto, jonka tunnusta seura saa käyttää toimintansa markkinoinnissa osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratyöstä. 

Sekä LoKoKo että Ura pärjäsivät erinomaisesti pelikauden 2003-04 Kultainen Kori –kilpailussa. Ura sijoittui toiseksi Salon Vilppaan jälkeen kilpailuluokassa II, joka on tarkoitettu seuroille, joiden kunnan asukasluku jää alle 30.000 asukkaan. LoKoKo oli kyseisen kilpailuluokan kolmas.  

Koripalloliiton laatupalkinnon voi saada kolmelta eri toimialalta - nuoriso-, harraste- tai huippukoripallon parista – riippuen seuran omista toimialavalinnoista. Sertifioinnin saamiseksi seuralla tulee olla liiton laatujärjestelmämallin mukaisesti laadittu laatukäskirja. Lisäksi arvioidaan seuran ohjaus- ja valmennustoiminnan tasoa sekä seuratoiminnan laajuutta ja seuran viestintää markkinointitoimenpiteineen.  

Koripalloliitto on toiminut laatujärjestelmätyöllään suomalaisessa urheilukentässä edeltäkävijänä ja saanut projektin toteuttamiseen erityisavustusta Opetusministeriöltä. Työssä ovat tähän mennessä olleet mukana hyvää nuorisotyötä tekevät avainseurat.  

- Laatujärjestelmätyön tarkoituksena on mm. yhtenäistää seurassa vallitsevia toimintatapoja sekä auttaa uusien henkilöiden perehtymistä tehtäviinsä. Emme Urassa pidä laatutyötä itseisarvona, vaan vakaasti uskomme sen myös helpottavan kaikkien mukana olevien henkilöiden toimimista seurassa sekä madaltavan kynnystä uusien harrastajien ja toimijoiden mukaan tulemiselle. Laatujärjestelmän avulla voimme myös arvioida ja kehittää toimintaamme aikaisempaa helpommin, kertoivat laatutyöprosessistaan ja sen tuloksista Uran toiminnanjohtaja Oskari Arell ja valmennuspäällikkö Jukka Lindberg. 

- Olemme kokeneet laatutyöprosessin erittäin tärkeäksi ja arvostamme suuresti laatupalkintoa, koska sen taustalla on seuratoiminnan kokonaisvaltainen arviointi. Laatupalkinto toimii sidosryhmiemme – kaupungin, yhteistyökumppanien, vanhempien – sekä oman seuraväen suuntaan osoituksena siitä, että teemme laadukasta työtä, kommentoi Loimaan Korikonkareiden johtokunnan jäsen Ulla Seppäkoski.

 
27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

Näytä lisää vastaavia