Lapppeenrannan Catz vei naisten Korisliigan kärkikamppailun

17.1.2018 Lappeenrannan Catz jatkaa naisten Korisliigan kärjessä matkalla kohti pudotuspelejä. Keskiviikkona lappeenrantalaisryhmä kaatoi Hongan numeroin 75–54 . Muissa keskiviikon otteluissa EBT voitti kotihallissaan Kouvottaret 73–62 , Vimpelin Veto kaatoi Forssan Alun 91–75 ja Hyvinkään Ponteva päihitti vieraskentällä Äänekosken Huiman 89–57.

Aleighsa Welch oli liekeissä Catzin kaataessa kärkikamppailussa Tapiolan Hongan.

Zykira Lewis piti tärkeillä hetkillä EBT:n johdossa Kouvottarista. Kuvat: Ville Vuorinen


 

Lappeenrannan Catz jatkaa vakuuttavaa voittokulkuaan naisten Korisliigassa. Keskiviikon sarjakierroksella joukkue kaatoi vakuuttavassa vireessä porskuttaneen sarjakakkosen Tapiolan Hongan numeroin 75–54 (41–32). Voitto oli Catzille jo kymmenes perättäinen. Honka kaatui toisessa perättäisessä ottelussaan.

 

Catz piti keskiviikkona yllä hieman vastustajaa tarkempaa heittoprosenttia alusta alkaen. Honka sai peliä paremmin haltuun kolmannella jaksolla Heta Korpivaaran pirteillä ajoilla. Viimeinen neljännes oli kuitenkin lappeenrantalaisten näytöstä amerikkalaiskolmikon nakuttaessa pisteitä Hongan menetyksistä.


Catzin tehokolmikko oli Aleighsa Welch (18/10/6), Valencia McFarland (16/4/2) ja Natalie Day (12/7). Myös Karoliina Rytkösen (12/3/5) sihti oli kohdallaan. Tapiolan Hongan heittopeliä johtivat Kiana Johnson (16/6/3), Heta Korpivaara (13/9/10) ja hiljattain kuukauden pelaajaksi valittu Wilesia Hardy (12/11/4).
 

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiitteli omiaan kentän tapahtumista, mutta uskoo entistä parempaan hyökkäyspelaamiseen.
– Olen tosi tyytyväinen voittoon, sillä Honka on erittäin hyvä ja hyvin organisoitu joukkue. Pitkään aikaan vaikein peli. Esityksemme oli suhteellisen hyvä tällä harjoitusmäärällä. Puolustuspelimme oli hyvää, mutta hyökkäyksessä on vielä parannettavaa.
Tapiolan Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kehui omiensa puolustuspeliä.
– Kolmekymmentä minuuttia oikein hyvää puolustamista. Olisi pitänyt pitää pallosta parempaa huolta ja heittää etenkin kaaren takaa paremmin. Catz pelaa organisoidusti ja heillä on monta hyvää yksilöä. Se on iso haaste meille, mutta olen optimistinen, että meillä on saumat voittaa heidät keväällä.

 

Ottelutilastot: Catz–Honka 


 

Espoo Basket Team kaatoi Kouvottaret


Espoo Basket Team kaatoi keskiviikkona kotiparketillaan Kouvottaret numeroin 73–62 (39–17). Voitto oli espoolaisille toinen perättäinen ja yhteensä seitsemäs kuluvalla kaudella.


EBT aloitti ottelun pirteästi Kouvottarien hyökkäyspelin takellellessa. Toisella neljänneksellä EBT hyödynsi Kouvottarien heikkoa heittoiltaa paahtaen tauolle 22 pisteen keulan. Vierasjoukkueen1 peli-ilme piristyi huomattavasti tauon jälkeen, mutta EBT pysyi Zykira Lewisin pirteän heittoillan ansiosta keulilla päätösminuuteille saakka.

 

Lewis osui 21 pistettä. Hän kauhoi 6 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä. Kamilah Jacksonin (13/20/7) taistelu korinalustaistelussa oli korkealla tasolla. EBT:n Lotta Aaltonen (14/4/4) pussitti neljä pistettä kolmen pisteen kaaren takaa. Kouvottarien Brittany Carter urakoi 21 pistettä, 5 levypalloa ja 9 syöttöä. Ulriikka Latvalalla (15/4/1) oli tehokas ilta ja Layne Murphy (15/11/5) tilastoi vierailijoiden riveistä tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: EBT–Kouvottaret 


 

Vimpelin Veto piti sarjapisteet kotona

 

Vimpelin Veto haali kauden kymmenennen voittonsa kaatamalla kotiparketillaan keskiviikkona Forssan Alun. Vedon hallussa pysynyt koripalloilta päättyi 91–75 (41–34) -lukemiin.

 

Vimpeli hallitsi kentän tapahtumia keskiviikkona erityisesti avausjaksolla ja tauon jälkeen. Alku pääsi peliin ajoittain hyvin mukaan, mutta Veto ei antanut vastustajalle juurikaan siimaa ottelun loppua kohden.

 

Noora Järvikangas upotti Vedolle 21 pistettä. Myös Sydney Coffeyn (17/8/2) ja Pachiyyanna Robertsin (15/12/1) panos näkyy lopputuloksessa. Forssan Alun Mia Loyd (26/12/2) tehtaili tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: ViVe–FOA


 

Ponteva haki pisteet Huiman vieraana

 

Hyvinkään Ponteva pelasi tasaisen ottelun joukkueen voittaessa Äänekosken Huiman vierasreissulla lukemin 89–57 (53–19). Voitto oli Pontevalle kauden yhdeksäs.
 

Hyvinkääläisten tehokas puolustus ja pirteä hyökkäyspeli piti Äänekosken Huiman paitsiossa ottelun avauspuolikkaalla. Vaikka Huima sai uutta virtaa otteisiinsa tauon jälkeen, ei se pystynyt enää kuromaan HyPon alussa kasvattamaa johtoa umpeen.

 

Pontevan kokoonpano osallistui pistetalkoisiin tasaisesti keskiviikkona. Henna Salomaa (15/2/1), Saara Wahlgren (14/5/7) ja Titta-Riina Lepistö (14/6/1) pelasivat väkevää hyökkäystä. Äänekosken Huimaan hiljattain palannut Kenya Robinson (21/15/1) sekä Tyler Gilbert (14/12) urakoivat tupla-tupla-tilastot.
 

Ottelutilastot: Huima–HyPo
 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

Näytä lisää vastaavia