Lahti sai kauden ensimmäisen vierasvoittonsa – sarjakärki Seagulls kesytti Vilppaan

10.1.2024 20:38 Miesten Korisliigan sarjapisteet kirjattiin Helsinki Seagullsille ja Lahti Basketballille.

Harrison Cleary (#0) oli vedossa Korihaita vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Sarjataulukon pohjasijalle jumiutunut Lahti Basketball saalisti vihdoin kuluvan Korisliiga-kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun neljännen sijan haltija Korihait kaatui Uudessakaupungissa luvuin 101–109.

Lahden rynnistystä johti amerikkalaistakamies Harrison Cleary, jonka tilastokorttiin kertyivät hurjat luvut 37 pistettä, neljä levypalloa, kahdeksan koriin johtavaa syöttöä ja peräti 40:n tehokkuuslukema. Ottelun aikana Cleary pussitti muun muassa seitsemän kertaa kaaren takaa yhdeksällä yrityksellä.

– Tämä on ilmiselvästi ollut meille raskas vuosi, mutta tulemme töihin joka päivä ja annamme kaikkemme. Tänään pääsimme peliin mukaan alusta asti hyvällä energialla. Oma suoritukseni on vain tulosta siitä, että teen kovasti töitä kehittymisen eteen, ja siitä, että valmennusjohto ja joukkuekaverit luottavat minuun, Cleary totesi Ruudun haastattelussa.

Korihaiden isoin pistelukema oli Javion Ogunyemin 24. Lisäksi sentteri keräsi viisi levypalloa ja torjui kolmesti.

Ottelutilastot

Helsingissä kohtasi kaksi ylemmän jatkosarjan paikassa kiinni olevaa joukkuetta, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas. Sarjan paalupaikkaa pitävät isännät varmistivat pisteet lukemin 100–91.

Illan kiistämätön tähti oli Seagullsin sentteri Chuba Ohams, joka taiteili nimiinsä 29 pistettä, 15 levypalloa ja tehokkuuslukeman 39. Loistavaa työtä tosin teki myös joukkuetoveri Okko Järvi, joka kirjautti 20 pistettä ja oheen komeat 11 levypalloa.

Seagullsin 11 pistettä ja kuusi syöttöä tilastoinut pelinjohtaja Lassi Nikkarinen kommentoi ottelua:

– Paransimme hyökkäystä jälleen takaisin omalle tasollemme siitä, mitä se oli viimeksi Nokialla. Edelleen jäi puolustuksessa erityisesti Koivistoa vastaan parannettavaa, ja annoimme vieraille liikaa hyviä heittopaikkoja. 

Mainittu Mikko Koivisto pussitti 19 pistettä. Vilppaan pistekärki oli kuitenkin Tavon King 23:lla. Lisäksi Kingille merkittiin neljä levypalloa ja viisi syöttöä.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia