Lahti pitkästä aikaa voiton makuun – Kouvot vei tuplajatkoaikaväännön Nokiaa vastaan

31.12.2023 17:12 Miesten Korisliigan uuden vuoden aaton väännöissä voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja Kouvot.

Kalle Koivunen (pallossa) on ollut ahkera korintekijä viime aikoina. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Lahti Basketball on jumiutunut kuluvalla kaudella kamppailemaan enemmän miesten Korisliigasta putoamista vastaan kuin niinkään palkintosijoista. Tänään sarjan viimeistä paikkaa pitävä joukkue onnistui kaivamaan pitkästä aikaa voiton kaatamalla kotikentällään KTP-Basketin luvuin 92–88. KTP puolestaan kilpailee yhä paikasta ylemmässä jatkosarjassa, vaikka onkin parhaillaan rajaviivan alapuolella.

Illan pistehait voittajien paidassa olivat amerikkalaisvahvistukset Harrison Cleary ja James Padgett. Cleary upotti 22 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä, kun taas Padgett pussitti 27 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja torjui kahdesti. Hyvässä heittovireessä oli myös suomalaislaituri Kalle Koivunen, joka on viime aikoina ollut yksi Lahden ahkerampia korintekijöitä. Koivuselle merkittiin 13 pistettä hyvillä osumaprosenteilla.

Päävalmentaja Tom Cooman kommentoi ottelua Ruudun haastattelussa:

– Tänään osoitimme, että pystymme oppimaan vaikeista ajoista, joita olemme kohdanneet viime aikoina. Jos vertaa tätä peliä edelliseen, niin erityisesti puolustuksen intensiteetti oli ratkaiseva tekijä.

KTP:n riveissä korkeimpiin pisteisiin, 22:een, ylsi Roydell Brown. Hänelle merkittiin myös 11 levypalloa.

Kouvolassa kahden jatkoerän kamppailu

Kouvojen ja BC Nokian ilta Kouvolassa venähti melkein pikkutunneille asti, kun voittajaa piti tasaväkisessä kamppailussa ratkoa peräti kahden jatkoerän ajan. Lopulta peli ratkesi isäntäjoukkue Kouvoille luvuin 114–110.

Kouvojen tehojyrä oli tänään joukkeen tuore comeback-vahvistus Thomas Gipson III, joka tilastoi 29 pistettä ja 11 levypalloa. Joukkuetoverit Joel Mäntynen ja Ricardo Lindo kokosivat 22 pistettä per pelaaja.

Päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Ruudulla:

– Hävisimme pelin jo kerran ensimmäisen puoliajan aikana. En ollut tyytyväinen joukkueen ilmeeseen alkuunkaan, mutta sen jälkeen voitimme pelin kolme kertaa. Sama päti Thomas Gipsonin yksilöesityksiin. Alussa huonoa puolustamista, mutta lopussa mies paikallaan.

Nokian tähtiä puolestaan olivat Both Gach 36 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla sekä Tucker Richardson 18 pisteellä, 14 levypallolla, seitsemällä syötöllä ja neljällä riistolla.

Nokia on sarjataulukossa parhaillaan turvallisesti toisella sijalla, Kouvot puolestaan jännittävissä tunnelmissa jatkosarjojen välisellä rajapyykillä.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia